Seuraa 
Viestejä14161

Tässäpä hyvä alustus, mitkä ovat USAn vaihtoehtot Pohjois-Korean suhteen.

http://nordic.businessinsider.com/us-7-military-options-for-north-korea-...

Itse en ehkä enää usko rauhanomaiseen ratkaisuun. Perustelen sitä sillä, että rauhanomaista ratkaisua on yritetty +10 vuotta ja lopputulos on kohta toimiva mannertenvälinen ydinohjus. Lisäksi kun huomioi PK:n melko vastuuttoman hallinnon, niin tuo on todellinen uhka USA:lle, toisin kuin vaikka Venäjän ohjukset. Seuraava (jo käynnissä oleva) kehitys PK:ssa on sukellusveneiden aseistaminen ohjuksilla. Jossain vaiheessa tule piste, jossa USA:n on puututtava asiaan, tavalla tai toisella.

Siitä seuraakin kysymys, että miten vaikea PK:n armeija on lamauttaa? Onko ainoa vaihtoehto täysimittainen maasota, vai riittääkö massiivinen ilmapommitus? Uskoakseni näihin kysymyksiin ei oikein kellään ole vastausta, etenkään kun PK:n kostoisku Etelään on hyvin arvailujen varassa.

Pallo lienee pitkälti myös Etelä-Korean hallinnolla. Se on lähes varma kärsijä sen sijaan japani ja USA vain potentiaalisia, riippuen PK:n ohjusten kyvykyydestä. Voiko Etelä-Korea hyväksyä tuhansia siviiliuhreja ja saattaa Korean sodan loppuun? Vai pelaako sekin aikaa, kun pohjoisen aikapommi tikittää?

Sivut

Kommentit (170)

L
Seuraa 
Viestejä7979

ekavekara

Kirjoitit:

“Itse en ehkä enää usko rauhanomaiseen ratkaisuun. Perustelen sitä sillä, että rauhanomaista ratkaisua on yritetty +10 vuotta ja lopputulos on kohta toimiva mannertenvälinen ydinohjus.”

Mielestäni ainoa järkevä toimintatapa on pitää pakotteet yllä ja pyrkiä niitä tiukentamaan. On tietenkin selvää, että Kiina ei tule sallimaan P-K:n romahdusta, mutta P-K:n oloja voidaan hieman kurjistaa. P-K on ydinasemahti ja kohta sillä on toimiva mannertenvälinen ydinohjus. Tuo nyt vaan on hyväksyttävä. Kenties P-K:n nykyinen johtaja joskus luopuu ydinaseesta pakotteiden purkamiseksi, kenties seurajansa, tai sitten eivät.

Ihan samalla tavalla aikoinaan jotkut olivat vakuuttuneita siitä, että Stalinin ydinase on mahdoton ajatu, jonka kanssa ei voida elää. Ihan vakavasti pohdittiin ehkäisevää iskua ydinasein. Sama tapahtui Maon ydinaseohjelman kanssa. Kuitenkin päättivät elää ja antaa elää, hyvä niin.

Nyt tietenkin, kun toisella puolella puikoissa on umpihullu Trump, mitä vaan voi tapahtua. Ei onneksi tietenkään ole kirkossa kuulutettua, että nappeja paineltaisin, vaikka Trump salkkuaan räpelöisi.

http://edition.cnn.com/2017/11/21/opinions/air-force-generals-remarkable...

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä12337

Pakotelinjan jatkaminen ja pakotteiden tiukentaminen on tietysti ainut rauhanomainen ja teoriassa sellaisena pysyvä ratkaisu. Toisaalta se on se vastuunpakoilun ja ratkaisun lykkäämisen politiikka, jota on harjoitettu tähän astikin. En tunne asiaa niin hyvin, että osaisin arvioida tarkkaan, mutta jotenkin tuntuu, että pakotelinjallakaan ei ole enää kauheasti mitään tehtävissä. Elitarvikekaupan katkaisu kenties, mutta eihän läskipojulle varmasti tuota ongelmia tapattaa vaikka miljoonia pohjoiskorealaisia, ei häneltä itseltään ape lopu.

Sitten tulee eteen sekin valinnan paikka, että onko inhimillisempää käydä yksi sota jossa ehkä kuolee miljoonia, ja sen jälkeen vapauttaa henkiinjääneet, kuin antaa miljoonien kuolla pakotekierteessä ja sitten sama tilanne vain jatkuu tai kuitenkin tulee se sota.

Kyllähän tietysti sekin on yksi vaihtoehto, että hyväksytään maailmaan yksi hullun diktaattorin johtama ydinaseinvarustautunut kommunistinen roistovaltio, joka sortaa omaa kansaansa kaikkia mahdollisia ihmisoikeuksia rikkoen ja uhkaa puolta maapalloa ydintuholla. Siinäpä on sitten oiva esimerkki uusille roistovaltiodiktaattorin aluille kautta palleromme. Kimien sankaritaru osoittaa, että globaalien demokratian ja ihmisoikeuksien painostavasta uhasta on yksi varma tie pois, eli opetella käyttämään sentrifugeja.

I see...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
neozen
Seuraa 
Viestejä28

ekavekara kirjoitti:

Siitä seuraakin kysymys, että miten vaikea PK:n armeija on lamauttaa? Onko ainoa vaihtoehto täysimittainen maasota, vai riittääkö massiivinen ilmapommitus? Uskoakseni näihin kysymyksiin ei oikein kellään ole vastausta, etenkään kun PK:n kostoisku Etelään on hyvin arvailujen varassa.

Kyllähän PK:n armeija on helppo kukistaa ilmaiskuin, mutta sitä ennen sen tykistö ehtii tehdä pahaa jälkeä Seoulissa. Niin kuin kaikki tietää. On mahdotonta tuhota kukkulaisessa maastossa olevia tykkejä tarpeeksi nopeasti. Tämä on ainoa Kim Jong-Unin valttikortti.

Ilman valttikorttia Kimin suvun valta olisi jo päätetty.

ekavekara
Seuraa 
Viestejä14161

Ab Surd Oy kirjoitti:

Sitten tulee eteen sekin valinnan paikka, että onko inhimillisempää käydä yksi sota jossa ehkä kuolee miljoonia, ja sen jälkeen vapauttaa henkiinjääneet, kuin antaa miljoonien kuolla pakotekierteessä ja sitten sama tilanne vain jatkuu tai kuitenkin tulee se sota.

Tämähän se ydinkysymys. Nykymeno jos jatkuu niin PK:n ydinasearsenaali vain kasvaa. Sota 5v päästä voisi tarkoittaa ydinpommia Souliin, mikä nyt ehkä vielä ole mahdollinen. Romahtava hallinto saattaa sellaista käyttääkin, kun ei ole enää mitään menetettävää. Pakotepolitiikan kääntöpuoli on se, että tuleeko Kimille hinku myydä ydinosaamistaan lännen vastaisille terroristeille? Se reikä on vaikea tukkia, ja tuhoisa jos toimii.

Sota on siis optio, mutta vaatisi kaikkien PK:n uhkaamien maiden (Etelä-Korea, USA, Japani) syvää konsensusta asiassa. Onkohan Trumpista luomaan sellaista?

nova
Seuraa 
Viestejä131

Entä miten Kiina ja Venäjä reagoisi sotaan? On liian monta liikkuvaa osaa, jos sota syttyy.
Voi vaan ihmetellä, miten se läskikeisari uskaltaa kärjistää tilannetta edelleen. Luulisi senkin tajuavan, että kyseessä on sodan syttyessä 100 % itsemurha.

ekavekara
Seuraa 
Viestejä14161

Tässä yksi hyvä pohdinta aiheesta

https://www.newyorker.com/news/news-desk/what-would-war-with-north-korea...

Tuota skenaariota hieman epäilen, että mahdollista uutta sotaa voisi verrata 50-luvun Korean sotaan. Silloinhan oli USA:ta vastassa melko fanaattiset kommunistit, joita ei ehkä enää ole olemassa. Kommunismin todellisuus lienee varsin hyvin selvillä pohjois-korealasille. Tilalla tietty Kimille uskolliset eliittijoukot. Toinen iso ero on Neuvostoliiton poissaolo, ellei sitten Kiina tai Venäjä päätä asettua PK:n puolelle.

ekavekara
Seuraa 
Viestejä14161

nova kirjoitti:
Entä miten Kiina ja Venäjä reagoisi sotaan?

Hyvä kysymys. Venäjä asettuisi varmaan USA-Korean hyökkäystä vastaan jo ihan periaatteesta, mutta epäilen, että lähettäisi paikalle omia joukkoja. Kiinalle asia on vaikeampi, kun se on sekä PK:n liittolainen, että ei halua lähialueelleen sotaa, mutta toisaalta merkittävä USA:n kauppakumppani. Veikkaisin melko neutraalia asennetta.

Haamu
Seuraa 
Viestejä1607

En pidä sotilaallista konfliktia alueella kovinkaan todennäköisenä. E-Korea (ja USA) tietää hinnan joka on liian kallis, vaikka P-Korean häviö on toki selviö. Kimin motiivina on vallassa säilyminen ja hän pelaa roponsa sen kortin varaan, että USA:sta tehdään mörkö (pidetään omat kansalaiset kurissa paremmin) ja samalla kehitetään ja ylläpidetään riittävää uhkaa vihollisiin päin (hintaa korkealla). Kim ei siis tietysti itsekään halua sotaa, vaan uhittelu on vain keino pysyä vallassa.

Se mitä itse uumoilen tapahtuvaksi, on pakotteiden kiristyminen, jonka seurauksena jossakin vaiheessa saavutetaan piste, joilloin riittävä määrä riittävän tärkeitä P-Korealaisia kokee nälkään ja/tai kurjuuteen kuolemisen suuremmaksi uhaksi itselle ja lähemmäisilleen kuin Kimin terrorin ja silloin yksi tarina päättyy. Uusillekaan vallanpitäjille sota ei ole yhtään vähempää itsemurha, joten se ei muutu edes silloin kovin todennäköiseksi.

Toki on mahdollista että nämä kaksi mielenvikaista (Kim ja Trump) saavat sodankin aikaiseksi, mutta jotenkin uskon että sen verran järjenvaloa jostakin kajastaa, että siltä vältytään. Se mikä lopulta tulee olemaan tuosta hallinnosta eroon pääsemisen inhimillinen hinta, sen aika näyttää, mutta jo nyt lienee selvää että se on hirvittävä.

ekavekara
Seuraa 
Viestejä14161

Haamu kirjoitti:
Se mitä itse uumoilen tapahtuvaksi, on pakotteiden kiristyminen, jonka seurauksena jossakin vaiheessa saavutetaan piste, joilloin riittävä määrä riittävän tärkeitä P-Korealaisia kokee nälkään ja/tai kurjuuteen kuolemisen suuremmaksi uhaksi itselle ja lähemmäisilleen kuin Kimin terrorin ja silloin yksi tarina päättyy.

Uumoilussasi on monta muttaa. Yksi on se, ettei noita pakotteita juuri voida enää kiristää. Kiina on ainoa maa, jolla siihen on enää mahdollisuus (jotain kiristettävää) ja Kiina ei halua PK:n romahtavan sisäisesti. Se tarkottaisi sekä massiivista pakolaisongelmaa Kiinan vastaisella rajalla, että valtatyhjiötä, jonka täyttäisi Etelä-Korea ja USA.

Toinen ongelma on se, että PK:n köyhtyessä se saattaa alkaa myymään ydinosaamistaan tai jopa pommeja kv. terroristeille.

Kolmas on se, että voiko USA hyväksyä uhittelevalla diktaattorilla ydinasetta, jota USA ei ehkä pysty torjumaan. Arvovaltatappio on ehkä vielä nieltävissä, mutta se todellisuus, että miljoonien amerikkalaisten henki on yhden hullun napin painalluksen varassa, voi olla liikaa.

Neljäs mutta liittyy siihen, että PK tuskin lopettaa ydinohjelmaansa. Seuraavana on vuorossa sukellusveneohjuksen kehittäminen. Ja vaikka itse veneet ovat melko vanhanaikaisia, niin ydinase sellaisessa on vielä vaarallisempi sen yllätysmomentin takia.

Eli vaikka sota ei olisi toivottava ratkaisu, niin  mielestäni kaikki merkit viittaavat kohti melkoista umpikujaa, joka helposti johtaa sotaan.

-Maija-
Seuraa 
Viestejä1467

Kaipa ne Trumpin mahdollisuudet rajoittuvat aika vähiin. Kolme tulee hakematta mieleen.

PAKOTTEET
Ongelmana vain taitaa olla tässä se, että PK!!a on kolme eri taloutta, tavallisen kansan talous, kansan, joka näistä pakotteista kärsii. Kansan kärsimyksellä ei ole ennenkään ollut mitään vaikutusta mihinkään. Syökööt ruohoa. Toisena on armeijan talous, josta ainakin yritetään pitää huolta, vaikka sen sotilaan, joka loikkasi vointi ei ollut hyvä. Monimiljoonainen armeija 1,2 milj sotilasta vakiväessä 600 000 reservissä ja 6 000 000 puolisotilaallinen osa yritetään pitää taistelukunnossa hamaan loppuun saakka. Kolmas talous on Kimin suvun talous, jolta herkkuja ei puutu. Varat siihen tulevat ulkomaisista bisneksistä ja vaikkapa pankkihuijauksista tai bitcoin varkauksista. Yksistään PKn perustajan vuosittaiset juhlat maksavat 100 000 000 dollaria! Pakotteet eivät taida nopeasti vaikuttaa ja saattavat viime hädässä aiheuttaa sen ohjusiskun tai Soulin pommittamisen tai kaasuttamisen. Soulissa yksistään n. 25 miljoonaa asukasta.

DIPLOMATIA
Eipä ole vielä kokeiltu Kim Jong Unin kanssa. Isänsä kanssa Carter sai -90-luvulla joninlaisen sopimuksen aikaiseksi. Carter tarjosi nytkin apuaan Trumpille, mutta tuli melko tylysti tyrmättyä. Ei taida Kimkään diplomatiasta innostua, ainakin hänelle pitäisi luvata roima palkkio sopimisesta ja siihen ei taas Trumpin rahkeet riitä. Ei jatkoon.

SOTA
USAn aloittamana ei taida toimia. Kuten jo on sanottu Kiina ja Venäjä eivät varmasti hyvällä asiaa katso, tuskinpa EKkaan, eri syystä tosin. Tarkka ydinisku ydinkoealueelle ja laukaisupaikalle ei toimi, koska kostoiskun kohteeksi joutuisi välittömästi EK ja mahdollisesti jopa Japani, USA on turvassa. Konventionaalinen täsmäisku ei ole tarpeeksi nopea, jotta sillä saataisiin riitävä määrä kalustoa tuhottua muutamassa hetkessä. USAlla on n. 30 000 sotilasta EKssa laivasto-osasto ja hävittäjät lähistöllä, mutta sittenkään ei riitä. Unohtamatta lainkaan EKn joukkoja. PK ehtii tehdä kostoiskun Souliin tykeillään, ohjuksilla tai vaikkapa kaasulla. Mahdoton paikka..

Ja sitten toisaalta, jos odotetaan viisi vuotta tilanne on entistä pahempi.
.
Kimin salamurha!??

-Pörrätäänkö?

ekavekara
Seuraa 
Viestejä14161

-Maija- kirjoitti:

SOTA
USAn aloittamana ei taida toimia. Kuten jo on sanottu Kiina ja Venäjä eivät varmasti hyvällä asiaa katso, tuskinpa EKkaan, eri syystä tosin. Tarkka ydinisku ydinkoealueelle ja laukaisupaikalle ei toimi, koska kostoiskun kohteeksi joutuisi välittömästi EK ja mahdollisesti jopa Japani, USA on turvassa.

Kiinan rooli asiassa on ainakin minulla vielä aika epäselvä. Sille kun on etu sekä hyvät suhteet Pohjois-Koreaan kuin USA:ankin. Venäjän reaktio on oikeastaan jo tiedossa, kysymysmerkki on lähinnä se, lähtekö edeltäjänsä Neuvostoliiton tavoin tukemaan pohjoista sotilaallisesti. Ainakaan USA:n toivomaan painostukseen ei osallistu

http://www.aljazeera.com/news/2017/11/russia-rejects-call-cut-ties-north...

Uskoisin, että sotilaallinen isku on mahdollinen, mutta vaatinee ehkä uhkakuvan kasvamista vielä nykyisestä. Mutta on olemassa piste, jossa sekä Japanin että Etelä-Korean johdot kallistuvat voimatoimien taakse, vaikka se ihmishenkiä maksaakin.

Yksi skenario voisi olla tällainen:  Homma alkaa jonkinlaisella retorisella false flagilla, joka "pakottaa" laajamittaiseen siviilien evakuointiin Pohjois-Korean uhan takia. Tämä tekosyy on tietysti PK:lle selvä signaali, mutta pelkän signaalin perusteella se tuskin alkaa Soulia pommittamaan. PK ei ehkä kuitenkaan halua ampua ensimmäistä laukausta.

Kun jonkinasteinen evakuointi/suojaus on tehty, alkaa massiiviinen ilmahyökkäys. Kohteina luonnollisesti ydinlaitokset, laivaston alukset, ilmatorjunta, viestiyhteydet ja rajan takaiset tykistöasemat. Nämä asemat ovat hyvin linnoitettuja, mutta ampumapaikkojen koordinaatit tarkasti tiedossa, joten sopivalla yllätyksellä kuitenkin melko haavoittuvia.

PK:n vastaiskua on vaikea arvioida, mutta luultavasti jonkinlainen tykistö/ohjusisku EK:n sotilaskohteisiin, mitkä ovat tähän tietysti varautuneet. PK:n maajoukkojen käyttöä vaikeuttaa olennaisesti Liittouman täydellinen ilmaherruus. Siten vanhanaikaiset tankit ovat helppoja maaleja maahyökkäys tehotonta. Iso kysymymerkki koko jutussa on PK:n sotilaiden uskollisuus maan johdolle. Massiivinen ensiaalto saattaa suistaa monta etäällä olevaa yksikköä epätoivoon ja jopa loikkaamaan/antautumaan.

Jatko ensiaallon jälkeen lienee yhtä isoa kysymysmerkkiä. Sota ei lopu ennen kuin PK:n johto on kukistettu ja se saattaa vaatia maahyökkäystä Etelästä. Hyvällä tuurilla huonosti motivoinut armeija on toimintakyvytön muutamassa päivässä, huonolla tuurilla sen eliittijoukot saavat aikaan vuosia kestävän vastarinnan, jolloin siviiliuhrien määrä kasvaa huomattavasti molemmin puolin rajaa.
 

-Maija-
Seuraa 
Viestejä1467

Kuinka minusta tuntuu, että kenraalit (ainaski everstiluutnantit) Amerikassa lukevat palstaa!

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/d65676f2-961b-34be-b3bf-76ccf6c57c2d?

"Olemme matkalla kohti sotaa"- everstiluutnantti varoittaa: Isku Pohjois-Koreaan aiheuttaisi "ydinasekoston"

Ennaltaehkäisevässä iskussa Pohjois-Koreaa vastaan on vain huonoja lopputuloksia, uskoo yhdysvaltalainen eläköitynyt everstiluutnantti.

Jatkona edelliseen viestiini ja vastauksena ekavekaralle.

Jos/kun Pohjois-Koreaan kohdistetaan sotatoimia, mitä tahansa, niin Kim iskee takaisin, aivan varmasti. Tämä johtuu siitä, että hän silloin tietää olevansa kuollut mies. Hänen kannaltaan sama mitä maailmassa hänen jälkeensä tapahtuu. Kim ottaa mukaansa mahdollisimman monta henkeä, eihän sillä ole mitään muuta merkitystä hanelle kuin se, että maine kasvaa.

Saddam Hussein teki sitä samaa, mutta hänen puheensa aseistuksesta osoittautuivat tyhjiksi. Kim on jo näyttänyt, että hänellä on ammuksia, ohjuksia ja myrkkyjä levitettäväksi EKn puolelle. Hänen profiilinsa kertoo tämän (juu, olen katsonut liikaa Criminal Mindsia ;-) ). Kimillä on käytössään mm. maailman tappavinta hermomyrkky VX:ää (https://fi.wikipedia.org/wiki/VX). Hänen velipuolensa tapettiin Malesiassa nimenomaan tällä myrkyllä.

Kimille ei muiden henki merkitse mitään, yleensäkään, mutta tuossa tilanteessa vielä vähemmän. Kimhän tapatti oman klaaninsa miehen julmasti perheen läsnä ollessa. PKn kansa ei merkitse mitään. Vielä vähemmän vihollisvaltion kansalaiset.

Hänen viimeinen viestinsä maailmalle olisi: "En minä mitään, mutta kun nuo muut, minä vaain yritin puolustautua imperialisteja vastaan." Ja varmasti, toden totta, maailma tuomitsisi hyökkääjän.

-Pörrätäänkö?

ekavekara
Seuraa 
Viestejä14161

-Maija- kirjoitti:

Jos/kun Pohjois-Koreaan kohdistetaan sotatoimia, mitä tahansa, niin Kim iskee takaisin, aivan varmasti. Tämä johtuu siitä, että hän silloin tietää olevansa kuollut mies. Hänen kannaltaan sama mitä maailmassa hänen jälkeensä tapahtuu. Kim ottaa mukaansa mahdollisimman monta henkeä, eihän sillä ole mitään muuta merkitystä hanelle kuin se, että maine kasvaa.

Asian perusongelmahan on se, ettei sille ole tehty mitään. On puhutttu ja neuvoteltu vuosia, mutta rohkeus puuttua asiaan sotilaallisesti on loistanut poissaolollaan. Ja perustelutkin aina samat: massiivisen tuhon uhka. Ja tätä kiristystä PK on tehokkaasti käyttänyt hyväksee ja käyttää yhä.

Selvää on, ettei tuon tuhon määrä tule vähenemään, kun PK:n aseistus kehittyy. Vielä olemme siinä tilanteessa, että PK:lla ei luultavasti ole ydinohjusta (ohjukseen sopivaa ydinasetta) ja toisaalta nuo olemassa olevat ohjukset ovat yhä melko alkeellisia verrattuna USA:n asejärjestelmiin. Tämän hetkisellä teknologiatasolla USA:n on siis vielä mahdollista torjua esim. Guamille tai Japaniin ammutut ohjukset. Samoin EK:n rajalla on vahva Patriot-kalusto.

Iso kysymys onkin se, miten toimintakykyinen Kimin hallinto olisi massiivisen ensi-iskun jälkeen. Uskon tämän olevan avainkohta mahdollisessa sotilaallisessa operaatiossa. Ensi-isku mitoitetaan niin suureksi, ettei jäljelle jäänyt johto pysty enää toimimaan. Pitää muistaa, ettei PK:lla ole käytännössä mitään keinoa torjua Liitouman iskuja. Heidän ilmatorjunta ja hävittäjäkalusto on auttamatta vanhanaikaista. Samoin se tykistö, joka yltää Souliin on melko pienellä alueella. Kauempana oleva tykistö voidaan hoidella myöhemmin.

Oman ymmärrykseni mukaan ollaan kohta tilanteessa, jossa sota on aloitettava tai ei sitten koskaan. Ydin-isku Souliin on mahdoton hyväksyä, joten pitää toimia ennen kuin PK:alla on todellinen kyky siihen.

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä12337

Tästä tulee vielä tragikoominen absurdiokliimaksi. Paksupoika saa jossain vaiheessa paniikin ja päättää iskeä ekana, ennenkuin jahkailevat hyvikset saavat rivinsä suoriksi. Paksupoika käskee, että se nuke on laitettava tötterönnokkaan nyt eikä kolmastoista päivä. Kenraalit ja insinöörit jotka eivät halua kokeilla ilmatorjuntatykinammuksenpitävyyttään, eivät uskalla kuin mutristaa kulmaansa hieman. Toki insinöörit laskevat kauasko ohjus jaksaa lastin kantaa ja kuinka lentorata menee. Koska ei ole aikaa ja keinoja tehdä kunnollisia laukaisimia herätesytyttimineen, niin ohjelmoivatpa nuken poksahtamaan ajastimella kun se on laskennallisesti lentänyt suunnilleen kohteen ylle. Ei muuta kuin paukku jesseteipillä ja rautalangalla kyytiin ja sellofaanista suojakuori päälle. Sattuupa sitten niin, että raketti jääkin suutariksi. Nukelaaki ajastimineen seisoo kuitenkin viritettynä siellä pötkönnokassa ja sekunnit liukuvat alaspäin kuin 70-luvun James Bondilla konsanaan. Samaan aikaan kun laukaisuteknikot hädissään köyttävät bambuisia tikapuita yhteen päästäkseen rassaamaan laukaisinta irti, otattaa paksupoika itsestään vielä vihoviimeiset propagandakuvat tuhojötikkä komeasti erektiossa taustallaan. Sekuntien kuluttua tästä toteutuukin lopulta kaikkien pitkään odottama ennuste, kun suuren johtajan, tuon Koreoiden päivänpaisteen, energia ja valo levittyy yli koko maan kirkastaen synkätkin notkot ja ajatukset. Viuh vaan ja ei kun kapitalisoitumaan.

I see...

L
Seuraa 
Viestejä7979

Haamu

Kirjoitit:

“Kimin motiivina on vallassa säilyminen ja hän pelaa roponsa sen kortin varaan, että USA:sta tehdään mörkö (pidetään omat kansalaiset kurissa paremmin) ja samalla kehitetään ja ylläpidetään riittävää uhkaa vihollisiin päin (hintaa korkealla). Kim ei siis tietysti itsekään halua sotaa, vaan uhittelu on vain keino pysyä vallassa.”

Trump -vajakin uhittelu pelaa näppärästi Kimin pussiin, eikä Kimin itsensä tarvitse tärvätä aikaa USA:n moröksi tekemiseen.

Ja:

“Se mitä itse uumoilen tapahtuvaksi, on pakotteiden kiristyminen, jonka seurauksena jossakin vaiheessa saavutetaan piste, joilloin riittävä määrä riittävän tärkeitä P-Korealaisia kokee nälkään ja/tai kurjuuteen kuolemisen suuremmaksi uhaksi itselle ja lähemmäisilleen kuin Kimin terrorin ja silloin yksi tarina päättyy. ”

Minä edelleen oletan, että Kiina ei anna tuon tapahtua. Jos maa näyttää muuttuvan epästabiiliksi, Kiina voi milloin vaan toimittaa ruokaa ja muuta apua Kimille.

Ja:

“Toki on mahdollista että nämä kaksi mielenvikaista (Kim ja Trump) saavat sodankin aikaiseksi, mutta jotenkin uskon että sen verran järjenvaloa jostakin kajastaa, että siltä vältytään.”

Itse en luokittelisi Kimiä mielenvikaiseksi. Brutaali kaverihan se on, eikä empatiapuoli ole kovinkaan hyvin kehittynyt, mutta kenties kuitenkin terveen rajojen sisällä, kun muistetaan, että P-K:n valtapeli on luonteeltaan raakaa.

ekavekara
Seuraa 
Viestejä14161

Pohjoi-Korean ohjus ehkä aluksi luultua tehokkaampi.

After inspecting images of the missile, he has fewer doubts. Elleman’s initial calculations suggest the missile could “deliver a moderately-sized nuclear weapon” anywhere on the U.S. mainland, and it is also large and powerful enough to carry “simple decoys or other countermeasures designed to challenge America’s existing national missile defense (NMD) system.”

“It now appears that the Hwasong-15 can deliver a 1,000kg payload to any point on the U.S. mainland. North Korea has almost certainly developed a nuclear warhead that weighs less than 700kg, if not one considerably lighter,” he added.

http://www.newsweek.com/north-koreas-missile-could-carry-multiple-warhea...

.

L
Seuraa 
Viestejä7979

ekavekara

Kirjoitit:

“Pohjoi-Korean ohjus ehkä aluksi luultua tehokkaampi”

P-K:n ohjuskehitys on tainnut olla hieman riepeämpää, kuin asiantuntijat keskimäärin ovat ennustelleet.

Ainoa asia, joka ei vielä välttämättä käsittääkseni ole kunnossa, on reilun 20 Machin nopeudella ilmakehään palaamisen kestävä taistelukärki. Tuoss on vaan on se ongelma, että ulkoisella tiedustelulla ei varmuutta voi saadakaan. Jos ohjuksen kärkiosa menee pirstaleiksi saapumisessa, se havaitaan tuskassa. Jos taas ei mene paskaksi, emme tiedä, oliko ohjuksen nokassa varsinaisen taistekukärjen kaltainen hommeli.

Lienee turvallinen oletus, että alkaa olemaan kohta ainakin kunnossa se taistelukärkikin. USA:n kansalaisten terveyden kannalta tuo todellakin on konkreettisestikin turvallinen oletus, jollaisen tekisi jokainen henkisesti tasapainoinen johtaja. Mutta kun Trump, joten mielenkiintoisia aikoja elämme.

Reiska
Seuraa 
Viestejä5951

Kiina on avainasemassa, tällä hetkellä näyttää, että sotilaallisessa konfliktissa kiina ei tue p-k:ta, mutta toisaalta tekee kaikkensa, ettei sellaista tule. Kiina kyl ymmärtää, että tietyssä tilanteessa pk pitää pelata pois.

Venäjä taas pelaa peliä pk:n kautta, varmaan osasyyllinen pk:n nopeeseen kehitykseen. Saattaa tukea sotilaallisesti, tosin ei suoraan.

Jos liittouma ilman kiinan suostumusta aloittaa sodan, kiina kostaa. Ei sotilaallisesti, mutta muuten.

Per se

ekavekara
Seuraa 
Viestejä14161

Onko Tillersonin potkut sittenkin osa Trumpin sotasuunnitelmaa?

President Donald Trump’s threats of war with North Korea may become more than mere words should Secretary of State Rex Tillerson be fired and replaced with current CIA Director Mike Pompeo.

Former congressman Pompeo has taken a hardline stance on military actions,

http://www.newsweek.com/trump-war-north-korea-tillerson-728313

.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat