Seuraa 
Viestejä10179

[U]* Nykymallinen poliittinen eduskunnan suurensalin istumajärjestys jakaa kansalaisia keinotekoisiin blokkeihin, salissa olematta merkittäviä ohjelmallisia eroja huomisen hoitamisesta, huomioon ottamisen menetelmillä. [e]

Mieluumminkin voitaisiin sanoa yhtäläisyyksistä, joissa vain lauseiden sanallisten pieneroavaisuuksien hiuksen hienot erot erittelevät vasenta oikeasta. Ehkä eniten erottava asia on kilpailukyvyn vaaliminen ja toisaalta ostovoiman lisääminen!

* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/kansalaisyhteiskunta-hylk-nykyise... -
[e] ~ https://yle.fi/uutiset/3-9953496 – [1

Tämän päivän painotus on kasvu [kasvuhokema];
[2013][ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/kasvuhokema-on-saavuttanut-maallis... - ]

hyvinvoinnin kasvu, talouden kasvu, vapaa-ajan kasvu ja elämän helppouden kasvu sekä eniten ihmiseen vaikuttavana tekijänä automaation kasvu. Huomisen kansalaisyhteiskunta suoravaikutteisena korostaa osallistumista, luontoarvoja, henkistä ja alueellista autonomiaa. Lisäksi alleviivattaisiin lähialuetuotantoa, täystyöllisyyttä ja ennen kaikkea hyväksymistä kutakin soveltuvimpaan ryhmään saaden arvostusta olemassa olostaan ja osaamisestaan.

Markkinatalous ajaa globalisaatiota suhteettomine kuljetuksineen ja varastoimisen labyrintteineen. EU-alueella on menossa varsinainen rekkaralli ilman minkäänlaista logiikkaa tai huomioimista kokonaisuutena.

Mittareina ovat hetkellinen tuotos, kustannukset yhdessä mittauspisteessä ja kustannusten siirto toisille momenteille ja tuotantonumeroille. Raha on nyt ratkaisijan roolissa; raha on hyvä renki, mutta tunnetusti huono isäntä.

Kansalaisvaikutteeton valtalehdistö

Kansalaisvaikutteesta vapaa markkinaorientoitunut valtalehdistö säestää poliittista nykykarttaa kukin tarpeidensa ja tavoitteidensa mukaisesti - täälläkin rakennetaan tämän päivän informaatiota kaupallisten etuisuuksien nimissä.

Suuret mainostajat ja markkinoijat, kuten lehtitalojen omistusrakenteet määräävät linjoista, jotka enimmillään ajavat päämääriä usein suuren kansan mielipiteiden vastaisesti [esimerkiksi Nato].

Valtalehdistössä on menossa ajopuuna syöksy valtapiirien patoränneihin ajaen muun muassa turvallisuusoppejaan menneisyyden aallonharjoilla.

.
Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Kommentit (10)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jussipussi
Seuraa 
Viestejä59571

Keijona kirjoitti:
Aika loppuu koko ajan ja joka päivä. Uutta työntyy tilalle, jos sille antaa mahdollisuuden.
Loppuuko siviileiltä aika ennen aikojaan jos diktatuuri työntyy tilalle?

Sehän me voidaan katsoa esim tilastoista.

ID10T
Seuraa 
Viestejä9997

Ja aloituksen pointti oli??? Ainakaan kuva ei edusta tätä päivää, sillä Sampo Terho loikkasi sinisiin jo kesäkuussa.

Koska se punainen lanka ei tosiaan koko tarinasta löytynyt, niin kommentoidaan sitten vaikka tuota "Nykymallinen poliittinen eduskunnan suurensalin istumajärjestys jakaa kansalaisia keinotekoisiin blokkeihin". Ei kait sillä istumajärjestyksellä niin ole väliä, kun ei siellä salissa ole koskaan paikalla kuin kourallinen edustajia :)

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Kun Tsaarimme Vladimir IV Putler muutaman tuollaisen lähettää ihmiskunnalle lahjaksi, niin sitten ei ole ruplistakaan jäljelle kuin mustuneita repaleita.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Vierailija

Ei ehkä saada sanoa mielipiteitä lehdistön kautta, mutta onhan internet keksitty. Aina ei vain löydy niitä sivustoja joilla olisi kiinnostavaa antia. Youtube tosin jo tekee voitavansa. Varmaankin tekoäly valitsee kappaleet nykyisin OMIIN SOITTOLISTOIHIN kun ne osuvat yllättävän hyvin kohdalle. 

Vielä kun Google ryhtyisi mukaan samoihin talkoisiin ja antaisi tekoälyn ohjata kunkin sellaisille sivustoille, joista he mahdollisesti pitävät.

Jatkuva talouskasvu ehkä toteuttaa kehotusta: Pysykää vahvana lopuun asti. Mutta se ei ole mahdollista ilman oikeaa ideologiaa. Monet Suomessa ovat valinneet Kiinan kannattaman ideologian, mutta tietävätkö he että esim. Britit ovat sodan julistaneet Kiinan taloutta vastaan ja esim. luin kaksikymmentä vuotta sitten lehdestä, että strategia on hukuttaa Kiina ns. paskaan. Saada Kiina käyttämään raaka-aineensa loppuun ja saada heidät saastuttamaan oma luontonsa.

Kristillinen ideologia on ehkä toiminut tähän asti joten kuten, mutta mitään takeita ei ole jatkosta kun islam jyrää kaikkialla. Kuitenkin luki kirjassa, että ne taloudet tulevat vähitellen kuihtumaan, jotka hylkäävät ideologiansa.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10179

[2]

Kansalaisviestintä lisääntyy!

Huomisen päivän informaatiossa ja mediassa kansakunta ottaa näkyvämpää ja suorempaa roolia keskinäiseen kansalaisviestintään. Kansalaisesta kasvaa kehittymisen myötä varteenotettava tiedontuottaja, johon nykytekniikat langattomuuksina jokaisen taka- ja povitaskusta mahdollistavat.

Kansalaisvaikute kasvaa ja yhä useampiin tapahtumiin otetaan osaa suoraan, kuten Ville Komsi pioneerina aloitti Koijärvellä taistelun yhteiskunnan rahamekanismeja vastaan luonnon säästämisen etuja ajaen. Entä tämän päivän De Gröna ?

Kansalaisten omistama YLE eduskuntaohjattuna kuroo välimatkaa suoravaikuttamisen iholle

YLE hakee ymmärrystä miksi nykymallisiin talouskärventyneisiin maailman ohjausmalleihin pitää saada paikallisempi, kansalaistavampi ja yhtenäistävämpi kehityksen linja, jossa ihminen toimijana koetaan osaksi luonnonjärjestystä.

YLE on astumassa kansan pariin hakien välitöntä yhteyttä ihmisiin, jotka käytännössä jo nyt maksavat koko sen tapahtumaketjun, missä spekulantit kasvattavat ahneuden mekanismeilla omaa yksinapaista kulutuksen mantrahokemaa.

Suomi on kansalaistottelevaisuuden mallimaa

Me emme nouse barrikadeille. Me olemme toistaiseksi hyväksyneet vakuuttelut vallassa olevalta hallitukselta, että hyvin menee, tietäen kuitenkin, ettei hyvin mene. Rahalla mittaus on muodostunut sokeuden kulmapisteeksi.

Sokeus avautuu todellisuutena rävähtäen silmien eteen alastomana näkynä yksinäisyydestä, osallistumattomuudesta, erakoitumisesta ja päämäärättömyydestä ajopuuajelehtimisena ilman yhteenkuuluvuutta ja joukkoihin kuulumisen tuntua.

Huominen arki avautuu nopeasti,

... kun menetämme keskimäärin hyvin palkattuina perustyötämme halvempien toverien tehdassaleihin. Seuraavaksi muun muassa Kiinassa 340.000 joka vuosi valmistuvaa yhtä pätevää insinööriä saapuu osaksi maapalloistuneen markkinatalouden työkentille imaisemaan töitä puolta pienemmällä palkalla. Nämä uhkakuvat ovat todellisia.

Me olemme pieni kansakunta, joka turvaa todellisuudessa vain itse itsensä. Me olemme täydellisen riippuvaisia viennistämme (puolet bruttokansantuotteesta), meidän tuotteiden ja palveluiden tulee olla parempia aina sen mukaisesti, mitä ne ovat kalliimpia.

Huomista ei voida jakaa nyt

Meidät on jo nyt varustettu yhdellä maailman suurimmista ekojalanjäljistä; kulutamme yksinkertaisesti liikaa. Huomisen tie on säästämisen tie. Meidän on pakko vähentää kaikkea välitöntä ja välillistä turhuutta. Vastuun ja ymmärryksen kokonaisuudesta on kasvettava mittoihin, jotka sopusointuvat luonnon kantokykyyn.

Me emme ole yksin täällä

Maapalloa jakaa 6,5 miljardia muuta ihmistä **. Länsimaat, eurooppalaiset ja amerikkalaiset etunenässä ovat osuutensa jo ottaneet ja nyt jaamme ulkoistumisina, työpaikka- ja toimeliaissiirtoina sitä aiemmin ahnehdittua kasvuraaka-ainetta muille kehittyville maille, nyt on heidän vuoronsa.

...

Pallollamme on menossa maailmanlaajuinen resurssien,

... raaka-aineiden ja työvoiman täysuudelleenjako. Meille jää nyt sopeutumisen aikakausi - tämä vuosisata on kauko-idän ja Kiinan vuosisata. Kiinalaisilla alkoi erityinen kultainen sianvuosi, joka on vain kerran 60 vuodessa - tunnetusti he ovat enneherkkiä ja uskovat loputtoman positiivisuutensa ratkovan meidän silmissä heidän massiiviset ympäristö- ja kaupungistumisen ongelmat ***. Suomi lähestyy osaltansa myös uusia valintoja kumppaneiden etsinnässä.

...

.

Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10179

tammukka kirjoitti:
Perkele, luulin että Luoma on vihdoin jättämässä nämä palstat. 

...

Entä kommenttisi itse topicciin? Olisiko mielipidettä? Nyt tuo kommentti näyttää kovin tyhjältä ;-) 

.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat