Seuraa 
Viestejä2734
Liittynyt3.10.2007

Itseäni epäilyttää suuresti se, että kyse on kaasunjakelun solmukohdasta, jonka kautta kaasua johdetaan mm. Italiaan ja Balkanin maihin. Italiassa onkin julistettu hätätila kaasuntomitusten keskeytysten vuoksi.

Onko kyseessä siis terroriteko? Vai kaasuyhtiöiden masinoima sabotaasi? Jälkimmäisen puolesta puhuu se, että Euroopassa on vireillä ainakin kaksi muutakin kaasuputkihanketta (Suomenlahden alittava putki ja Kreikan ja Turkin rajalta lähtevä putki), jotka ovat molemmat miljardihankkeita. Näiden varmistamiseksi voisi kuvitella lobbauksen lisäksi muitakin "suostuttelukeinoja". Myös Venäjän tarve saada lisää jalansijaa Euroopassa on suuri, ja kaasuputkien avulla sillä olisi poliittiset valttikortit hallussaan.

En myöskään jaksa ymmärtää, miksi tuon kyseisen kaasuaseman logistiikkaa ei ole varmennettu nyt ilmenneiden "teknisten ongelmien" varalta.

Kommentit (2)

Merlin
Seuraa 
Viestejä4095
Liittynyt25.9.2017

Joo, kannattaa sabotoida omaa jakeluverkostoaan saadakseen lisää asiakkaita.

Uusimpien tutkimusten mukaan uusimmat tutkimukset ovat keskimäärin yhdentekeviä.

ID10T
Seuraa 
Viestejä2734
Liittynyt3.10.2007

Merlin kirjoitti:
Joo, kannattaa sabotoida omaa jakeluverkostoaan saadakseen lisää asiakkaita.

Lyhytaikainen toimituskatkos ei merkitse kovin suurta tulojen menetystä. Lisäksi onnettomuus on aiheuttanut korotuspaineita energian hintoihin ja Venäjä saa taatusti omansa takaisin esim. öljyn viennistä. Myös poliittisen vallan lisääminen on asia, jota ei voi rahassa mitata.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat