Seuraa 
Viestejä1809

https://fi.wikipedia.org/wiki/Pseudo-Dionysios_Areopagita

1400-luvulta alkaen yritetty osoittaa väärennöksiksi hänen teoksensa. En ole itse niitä lukenut tai tutustunut niihin, mutta esim. hänen enkelihierarkiansa ovat kenties rajuinta ja rohkeinta mitä on ja osoittavat, että ennen tohtori Lutheria vallinnut maailmankuva saattoi olla kotoisin aivan eri planeetalta.

Dionysios mainitaan Apostolien teoissa 17:34
34 Muutamat kuitenkin hakeutuivat hänen seuraansa ja tulivat uskoon. Heidän joukossaan oli Dionysios, Areiopagin tuomioistuimen jäsen, Damaris-niminen nainen sekä muutamia muita.

Hän oli Timouteksen aikalainen ja ilmeisesti hänen seuraajansa. Ja hän on saattanut olla juuri se mies, josta Apostoli Paavali kerskasi tai ainakin hän oli tekemisissä tämän seuraavan tapauksen kanssa jotenkin:

2. Kor. 12
1 Minun on pakko kerskailla, vaikkei siitä hyötyä olekaan. Siirryn nyt näkyihin ja Herran ilmestyksiin. 2 Tunnen erään Kristuksen oman, joka neljätoista vuotta sitten temmattiin kolmanteen taivaaseen. Oliko hän silloin ruumiissaan vai poissa siitä, en tiedä, sen tietää Jumala. 3 -- 4 Ja tästä miehestä tiedän, että hänet temmattiin paratiisiin ja hän kuuli sanoja, joita ihminen ei voi eikä saa lausua. Oliko hän ruumiissaan vai poissa siitä, en tiedä, sen tietää Jumala. 5 Tästä miehestä minä kerskailen, itsestäni en, paitsi heikkoudestani.

Väitteni ovat siis seuraavat:

1. DIONYSIOS OLI APOSTOLISEN KETJUN JÄSEN JA TIMOTEUKSEN SEURAAJA
2. HÄNEN TEOKSENA OVAT AUTENTTISIA
3. HÄN OLI SE HENKILÖ JOSTA APOSTOLI PAAVALI KERSKAILEE TEMMATUN KOLMANTEEN TAIVAASEEN

Kommentit (1)

Vierailija

Tämän seuraavan enkelihierarkian voidaan väittää tekevän kaikista tuntemistamme Jumalista pelkkiä enkeleitä sekä mullistavan heidän arvojärjestyksensä ylösalaisin:

Ensimmäinen hierarkia

1. serafit          (Krishna eli Korkein Jumala)

2. kerubit       (Isis eli Jehova-Nissi eli Tosi Jumala)

3. valtaistuimet    (Mooses, Elia)

Toinen hierarkia

4. herruudet   (Jeesus)

5. vallat      (Jehova eli Herra Jumala, Kaikkivaltias, Intiassa Hari?)

6. voimat   (Pyhä Henki)

Kolmas hierarkia

7. hallitukset      (Esivalta tms.)

8. arkkienkelit   (Mikael, Gabriel)

9. enkelit       (Tuulet ja tulenliekit)

Sulkeissa olevat ovat omaa päättelyäni.

Enkelihierarkian mukaan esim. Mooses ja Elia ovat Jeesksen ja Jehovan yläpuolella. Ja muutenkin tuo hierarkia on kovin mullistava ja siihen perustuva yhteiskuntajärjestys olisi aivan erilainen kuin se yhteiskunta minkä me tunnemme. 

Tuo enkelihierarkia saattaa perustua Ilmestykseen eli Oraakkeliin ja sitä ei saisi ääneen edes lausua.

Ylläoleva tulkintani enkelihierarkiasta on siis hyvin epätieteellinen ja epäkirkollinen, mutta se tekee kaikesta siitä naurettavan järjestyksen, jota nykyisin noudatetaan kun jumalia avuksi huudetaan. Näyttää siltä kuin huutaisimme avuksemme pyhiä valvojaenkeleitä monesti emmekä piittaisi tarpeeksi siitä, että he eivät voi vastata huutoihimme ellemme noudata tiettyjä seremonioita ja tule juuri heidän valtapiiriinsä. 

Tarkoitan, että nykyisin jumaliin uskovat henkilöt toimivat tämän mukaan aivan naurettavasti. Heidän juttunsa ovat aivan poissa kohdaltaan ja harhaisia elleivät he mene siihen valtapiiriin, joka voi heitä lohduttaa. Jos olet kiinostunut esim. Jehova nimisestä enkelistä niin sinun pitäisi mennä Jehovan todistajiin saadaksesi jotakin hyötyä kiinnostuksestasi?

Olen nyt vähän hihhuloinut epätieteellisesti tässä viestissä, mutta oletan mahdollisten vastaajien keskittyvän sen osoittamiseen että kyse on pseudo kirjoituksista ja väärennetyistä kirjoituksista, jotka ovat kirjoitettu vasta viisi sataa vuotta myöhemmin kuin mitä ne itse itsestään kertovat.

Joka tapauksessa minua auttaa ymmärtämään yhteiskuntaa ja konflikteja tämä hierarkia sekä sitä harhaisuutta uskontojen suhteen, joka vallitsee monien mielissä, jotka eivät tunne tätä hierarkiaa. Monethan huutavat Jeesuksen puoleen tai Jehovan puoleen aivan turhaan saamatta koskaan mitään vastakaikua. Tämän hierarkian mukaan he huutava väärässä paikassa ja väärässä valtapiirissä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat