Seuraa 
Viestejä10179

Lapin punainen Esko-Juhani Tennilä

Punainen porukoiden yhdistäjä – pitkäaikainen kansanedustaja, Esko-Juhani Tennilä jäi pois omasta tahdostaan eduskunnasta, oltuaan kolme vuosikymmentä kansanedustajana.

Kommunisti ja lapsilisien vankka puolustaja – oikea ihminen, isolla I-kirjaimella – aidosti pienen ihmisen puolesta, ilman taka-ajatuksia. Yle esitti ”Itseasiassa kuultuna” ohjelmassa [1 haastattelun pitkänlinjan Lapin puolustajasta.

[1 ~ https://areena.yle.fi/1-3971515 - Yle – Itse asiassa kuultuna.

Kun siirtomaa Lappi halusi oman yliopiston

Tennilä kertoi kiintoisan jutun, jota piti varmana. Aihe liittyi yliopistoon, jota Rovaniemi oli pyytänyt, kerjännyt, kärttänyt, anonut ja hakenut – monin kansanliikkein ja karvalakkilähetystöjen voimin, onnistumatta.

Elettiin aikoja, jolloin päätöksiä tehtiin myös presidentinlinnasta ja Tamminiemestä –

... presidentti Urho Kekkonen oli voimissaan ja puuttui kysymyksellä tähänkin etelän miehen mielestä ”syrjäseutuhankkeeseen” – kuunnellen juristeja, jotka kertoivat, etteivät lakimiehet halua oikeustieteellistä kauas periferiaan -

Kekkonen* oli sanonut, että nyt te unohditte yhden lakimiehen …

Jos seuraavana päivänä oikeusministeriö ilmoitti Lapin miehille: ”Olette saaneet oman yliopiston ...” Näin sai alkunsa tänään jo maineikas Lapin yliopisto, jossa koulutetaan huippuluokan lakimiehiä ja juristeja. Kekkonen oli puhunut.
...
* Kekkonen väitteli aikanaan lakitieteen tohtoriksi ---


Tänään Lappi on matkailun omanlainen suomalainen mekka ja ulkomailta ollaan tulossa sankoin joukoin arvostamaan jotain sellaista, mitä meillä ”etelästä” ei ole aina arvostettu.

Kiinalaiset ovat löytäneet Lapin, sen tyhjyyden, rauhan, puhtauden ja yöttömyyden kuin myös päivättömyyden. Muun muassa kiinalaiset arvostavat ilmanalaa, joka on puhdasta – helppo hengittää ja ilman hengityssuojaa. Nyt arvostukset muualta ovat jotain sellaista, mikä on toisaalla harvinaista.
...

.
Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat