Seuraa 
Viestejä45973

Mitä olette mieltä siitä, että kansainvälisten adoptioiden määrä on Suomessa viimeisen 20-vuoden aikana kuusinkertaistunut? Onko se mielestänne hyvä vai huono asia?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Erittäin hyvä asia
Suomeen kaivataankin geenistön vaihtoa.
Lisäksi suomessa on nyt paljon kysyntää lapsille sillä valtaosa väestöstä alkaa olla vanhaa.
Nyt valmiiksi ylikansoitetussa maailmassa adoptio on mitä hienoin asia mitä voi tehdä

Hyvä juttu. Jos joku jälkikasvua haluaa ja on sovelias vanhemmaksi, niin ilman muuta ei pitäisi olla mitään estettä ottaa adoptiolasta ulkomailta. Tässä maassa kuitenkin pääsääntöisesti asiat ovat hyvin, varsinkin verrattuna moneen muuhun maankolkkaan. Mikäli joku pystyy lapselle paremman tulevaisuuden tarjoamaan, niin mikäs sen hienompaa. Eiköhän noista (ulkomaista) adoptoiduista lapsista tule ihan yhtä kelpoja eläjiä, kuin kenestä tahansa muustakin.

Tännehän tosiaan voidaan adoption kautta ottaa osamme tuosta ylikansoituksesta. Kyllä se lapsien tekeminen on mukavaa, mutta pääsääntöisesti kiinnostaa vain se alkuakti elikkä hydraulinen vaihe ilman tulosta. Hoitakoot muut omansa ja muiden tekemät, jos niin haluavat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suuri syy olkomaalaisten adoptioiden lisääntymiselle on myös suomalaisen adoption vaikeus.
Vaikka haluasi adoptoida suomalaisen lapse se ei välttämättä onnistu.
Suomessa adoptiossa jonojen pituus on n. 2-5 vuotta. Myös vanhempien iälle asetetaan rajoituksia. 40 vuotias parskunta ei voi adoptoida vauvaa vaan heidän, suomen sääntöjen mukaan, pitää adoptoida 10-15 vuotias lapsi. (Siis yritetään saada ´´luonnollinen´´ perhekoostumus) Hölmöä mielestäni sinänsä koska lastenkodeissa lapsia kuitenkin on.

Näistä syistä monet sitten adoptoivatkin ulkomailta koska koko prosessi kestää vain muutaman kuukauden ja nopeimmissa tapauksissa puhutaan viikoista. N. 9kk odotusaika on mielestäni kuitenkin sopiva. Siinä kerkiää ajatella asiaa syvällisesti ja normaali lapsen odotuksaika täyttyy ja lopulta saamisen riemu.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat