Seuraa 
Viestejä6962

https://asiakas.kotisivukone.com/files/kansanaani.kotisivukone.com/tiedostot/Kansan_Aani_pdf-versiot/KA6-17.pdf

Tähän asti kalliomaalauksia on tulkittu vain muinaisten ihmisten uskonnollisiksi käsityksiksi, shamaanien unimaailman näyiksi tai metsästystapahtumiksi ym. Esihistoriallisissa kulttuureissa tähtitaivas ja sen tunteminen olivat tärkeitä ts. tähtitaivas toimi kompassina, kellona ja kalenterina. Kalliomaalaus voisi siis toimia vuosikalenterina, jos olisi tiedossa illan tai yön hetki, jota se kuvaa. Asetelma taivaalla (esim. linnunrata ja sen suhde taivaan lakipisteeseen) on täsmälleen sama, samaan kellonaikaan vain kerran vuodessa. Tässä mielessä kuva voisi toimia vuosikalenterinakin.

Professori (emeritus) Unto K. Laine piti marraskuussa esitelmän Helsingissä aiheesta Suomen Arkeoastronomisen Seuran tilaisuudessa. Seura tutkii arkeologisia kohteita sekä kulttuuriperintöä tähtitieteen eli astronomian näkökulmasta. Tavoitteena on selvittää, miten muinaiset ihmiset tunsivat tähtitaivaan ja sen säännönmukaiset ilmiöt ja miten tämä tieto välittyi heidän kulttuuriinsa ja uskomuksiinsa.

Astuvansalmen kalliomaalaukset Mikkelin lähellä ovat noin 7000 - 5000 vuotta vanhoja. Hieman sisäänpäin kaltevassa kivenpinnassa ne ovat säilyneet paremmin, kuin monessa muussa paikassa vanhoille maalauksille on käynyt.

On arveltu, että nyt kyseessä olevassa kohdassa olisi kuvattu ihmishahmo, hirvi ja vene sekä epämääräisiä läiskiä. Lisäksi hirven hahmon lävistää ”satunnainen” kallion halkeama.

Professori Unto K. Laine tutki ja kuvasi maalauksia aivan uudella menetelmällä. Kysyimme häneltä, mitä ennen näkemätöntä, uusi kuvaus- ja värienkorostusmenetelmä toi esiin kallion pinnasta? (Kuvat 1 ja 2)

https://screenshots.firefoxusercontent.com/images/4d0f095c-3008-4239-98b7-0dcb4626e26a.png

Kuva 1

https://screenshots.firefoxusercontent.com/images/98e1cfde-cbb6-4078-bd1b-001be1ccfd19.png

Kuva 2

https://screenshots.firefoxusercontent.com/images/738453c1-1475-4ff2-bd9b-94ba2da375db.png

Kuva 3

”Tutkimaani maalausta on pidetty melko pelkistettynä viivamaalauksena, missä punamultamaalilla on pelkkien ääriviivojen avulla kuvattu hirvi, mieshahmo ja kaareva sarvivene. Tarkempi analyysi näyttää, että etenkin mieshahmon taustaa on maalattu laajasti. Siinä kivipinnalle tyypillinen tummuusvaihtelu on pienempää levitetyn maaliaineen vaikutuksesta.

Sivut

Kommentit (160)

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6962

jatkuu:

"

Maalauksessa on saatettu käyttää muitakin pigmenttejä kuin punamultaa. Kiveä on myös mahdollisesti työstetty maalausta varten. Hahmon päätä ympäröi eräänlainen "sädekehä”.

”Aiemmin miehen käsien on oletettu olevan lanteilla, mutta olkapäistä lähtee maalattuja rakenteita, jotka voivat olla levitetyt kädet tai jopa siivet. Lisäksi mieshahmon sydänpiste on alla olevasta kaaresta lähtevien säteiden leikkauspisteen tuntumassa, joka puhuisi sen puolesta, että kyseessä on kuvaus revontulista, jonka maalaus tulkitsee taivaalla nähtynä ilmestyksenä.

Näin tulkittuna sarvivene olisikin revontuliin liittyvä kaari tai vyö, mistä säteet nousevat ylös taivaan lakipistettä kohti, jolloin miehen ylävartalo tuon lakipisteen ympärillä onkin revontulikorona. Kuvan geometria tukee vahvasti tätä olettamaa”.

” Nyt maalauksen hyödyntämä kalliohalkeama, jota aiemmin ei ole kyetty lainkaan tulkitsemaan, saattaa kuvata linnunrataa, joka muinoin ymmärrettiin Tuonelan virtana. Saamelaisessa mytologiassa linnunradan tuntumassa on nähty hirvi, joka sekin tukee maalauksen uutta tulkintaa tähtitaivaalla nähtynä ilmestyksenä. Nämä alustavat havainnot ovat vielä melko kapealla pohjalla, eli tarvitaan lisää kuvia ja lisää analyysejä. Joka tapauksessa tuo Astuvansalmen maalaus on huikeasti hienompi ja taidokkaampi työ, kuin millainen kuva siitä on aiemmin annettu.”

Ihmiset, jotka kalliomaa lauksia ovat tuhansia vuosia sitten tehneet, puhuivat meille tuntematonta, varhaista uralilaista kieltä (ugrilaiset-, suomalaiset- ja samojedikielet). On mahdollista, että muutamat paikannimet, kuten Saimaa, Imatra, Päijänne ja Inari olisivat jäänne heidän puhumastaan kielestä.

[HM: Nämä nimenomaiset nimet kyllä ovat hieman myöhempiä, balttilaisia. Tuon kampakeraamisen kauden sanoja pitää etsiä suomen ja unkrin yhteisestä sanastosta:

Mielenkiinnolla odotamme, milloin esitetään taivaankannen malli noin 7000 vuotta sitten Astuvansalmen horisontista, joka maalaukseen sovitettuna toimisi kompassina ja kalenterina.

Unto K. Laineen esitelmän pohjalta toimitti:'

Antero Nummiranta

Kommentti:

Mielenkiintoisia kuvia

Jos tuo ajankohta pitää paikkansa, nämä olisivat juuri siltä ajalta, kun SU-kielen Suomen alueelle tuonut kampakeraaminen kansa saapui ilmeisesti koillisesta. He toivat ilmeisesti myös haploryhmän N (N1c) ja mtDNA-ryhmän U.

Keraamisen teknologian kampakeraamikot olivat kuitenkin saaneet etelästä. Se ilmeisesti auttoi alun perin arktista kulttuuria, jossa tärkeää on ruoan säilyttäminen, levittäytymään etelämmäksi.

Näissa kuvissa on mielestäni jotenkin arktinen tunnelma. Tuo ilmeisestikin revontulta tarkoittava kaari tekee sen. Sen paikka näyttäisi tosiaan viittavaan taivaanmerkkeihin.

Sitä en tiedä, oliko punainen jo tuohon aikaan surun väri kampakeraa- mikoilla. Ainakin se oli sitä heitä edeltäneellä Suomusjärven kansalla, Suomesta kaakkoon olleella Kundan kansalla ja kaikilla balteilla.

Mielestäni oikeassa alanurkassa ja mahdollisesti ylänurkassakin on edelleen punaista väriä, alhaalla ehkä ympyrä: kuu tai aurinko.

Sana puna on kampakeraamista perua, vasarakirveeksi se on rauda(inas). ”Revontuli” muistuttaa jossakin määrin joitakin kampakeraamisia ruu kunkuvioitakin. (Risto Koivula)

panterarosa
Seuraa 
Viestejä3226

Sumerilaisethan olivat astronomian perustajia ja kehittäjiä, ja Kemin eli muinaisen Egyptin astronomia ja matematiikka olivat huomattavasti luultua korkeammalla tasolla. Suomen kalliomaalauksissa on protosiinailaista kirjoitusta ja mm.Rääkkylässä sijaitsevassa kalliopinnassa on foinikialaista kirjoitusta ja astronimisia karttoja sekä viiskulma.

Mesoliitin Karjalan R1a ja J viittavat nekin etelästä tulleeseen porukkaan.

Mitä tulee Astuvansalmen mahtavaan kallioveistokseen, niin punamultavedot kuvaavat kallioon vestetyn jätin hiuksia.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a1/Astuvansalmi_k...

Pienemmät yksityiskohdat voivat hyvin viitata mm. tähtikarttaan.

Tokkura: Sana puna on kampakeraamista perua, vasarakirveeksi se on rauda(inas). 

Taas meni tokkuralla pieleen. Puna oli puna Kemissa eli siis muinaisessa Egyptissä ja sanskritissa, samoin kuin suomen kantakielessä, jota voivat kyllä puhua R1a- kampakeraamikotkin, mutta tuskin mikään mongolidinen N Kiinassa tai muuallakaan.

Giant Uralic and Finnic Megaliths NEW places! https://youtu.be/WEyKvRQubXU
Alien Burial Site https://youtu.be/yLvF0mga1rU

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
panterarosa
Seuraa 
Viestejä3226

On mahdollista, että muutamat paikannimet, kuten Saimaa, Imatra, Päijänne ja Inari olisivat jäänne heidän puhumastaan kielestä.

Muinaistutkimuksen  ja kielentutkimuksen rasitteille molukeille tuottaa ilmeisiä vaikeuksia Saimaan ja Imatran ym. etymologia. Saimaa mm. viittaa Isaimaahan eli Isänmaahan ja oli finnoarjalaista suomea, Imatra Imaan eli emään ja sekin on finnoarjalainen sana. Ra- pääte toistuu mm. finnoarjalaisessa Rigvedassa. Kehitysmaalaistaustaiset ovat suoraansanottuna taakka tutkimukselle, varsinkin yliopistoissa, koska  pyrkyrien lähtökohtana tutkimukselle on aina se oma vinosilmäinen uustulokas, Euroopan vieraslaji N1c- molukkihaplo.

Giant Uralic and Finnic Megaliths NEW places! https://youtu.be/WEyKvRQubXU
Alien Burial Site https://youtu.be/yLvF0mga1rU

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6962

panterarosa kirjoitti:
Sumerilaisethan olivat astronomian perustajia ja kehittäjiä, ja Kemin eli muinaisen Egyptin astronomia ja matematiikka olivat huomattavasti luultua korkeammalla tasolla. Suomen kalliomaalauksissa on protosiinailaista kirjoitusta ja mm. Rääkkylässä sijaitsevassa kalliopinnassa on foinikialaista kirjoitusta ja astronimisia karttoja sekä viiskulma.

Mesoliitin Karjalan R1a ja J viittavat nekin etelästä tulleeseen porukkaan.

Ihan vapaasti, mutta siellä oli pääasiassa arktista N:ä.

Lainaus:
Mitä tulee Astuvansalmen mahtavaan kallioveistokseen, niin punamultavedot kuvaavat kallioon vestetyn jätin hiuksia.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a1/Astuvansalmi_kalliojumala.jpg/220px-Astuvansalmi_kalliojumala.jpg

Pienemmät yksityiskohdat voivat hyvin viitata mm. tähtikarttaan.

Tokkura: Sana puna on kampakeraamista perua, vasarakirveeksi se on rauda(inas)

Taas meni tokkuralla pieleen.

Ei mennyt kun oikein.
Puna (*pyna, *põna, *pыna) on kampakeraamista SU-kieltä, ja tarkoittaa alun perin (rusekaita ja punaiia) hiuksia, karvaa, höyheniäkin. [Indo-euroopasa on aivan vastaavanlainen sana brown, bear, beaver  (bebras) , joiden teorioiden mukaan myös peura ja poro, joka olisi tarkoittanut puolikesyä, ihmistä sietävää hyötyeläintä, jne.]
http://eki.ee/dict/ety/index.cgi?Q=puna&F=M&C06=et

"

puna : puna : puna 'maasikate, pohlade, vere vms värvus'
◊ pune
● liivi pu’nni 'punane'
vadja puna 'puna', punanõ 'punane'
soome puna-, punainen 'punane'
isuri punnain 'pruun, ruske; punane'
karjala punaine 'punane; hangelind'
ersa pona 'karv; vill; värvus'
mokša pona 'karv; vill'
mari pun 'karv(ad), karusnahk; sulg, suled; ihukarv(ad), ripsmed, kulmukarvad; (kanga) ebe, narmas'
handi pun 'karv, vill, sulg; karva värvus'
mansi pun '(linnu) sulg, karv'
ungari mrd fan, fon 'häbemekarvad'
Soome-ugri tüvi. Esialgne tähendus on olnud ’karv’, mille kõrval on võinud olla juba alguses tähendus ’(karva) värvus’, mis on läänemeresoome keeltes arenenud tähenduseks ’punane (värvus)’. Eesti keelest on laenatud läti mrd punika 'punik, punane lehm' (← punik). "

Sana on samaa perua kuin "punoa", joka on (pynti) myös kantabatin ilmeinen SU-laina.
http://kaino.kotus.fi/algu/index.php?t=sanue&lekseemi_id=58816&hakusana=punoa&sanue_id=39787

Tästä juuresta tulee myös germaanikilten Finland:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/06/fin-land-hakoteilla-ja-putin

" FINÞLAND "HAKOTEILLÄ" - JA PUTIN !!!???

Kirjoittanut Risto Juhani Koivula (31. tammikuu 2017, 17:00) "

Lainaus:
]Puna oli puna Kemissa eli siis muinaisessa Egyptissä ja sanskritissa, samoin kuin suomen kantakielessä,

Juu se tulee noihin ensinmainittuihin Uralilta eikä päinvastoin.

Lainaus:
jota voivat kyllä puhua R1a-kampakeraamikotkin, mutta tuskin mikään mongolidinen N Kiinassa tai muuallakaan.

R1a:ta on intiaaneilla, mutta heillä ei ole N:ä. Muita piirteitä on kyllä yhteisiä uralilaisilla ja intiaaneillakin.

Keijona
Seuraa 
Viestejä18819

On sekin jännä, kun nuo lappalaisten shamaanien tuherrukset ja luolamaalaukset ympäri maailman tai vaikka aborginaalien piirrustukset muistuttavat toisinaan.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6962

panterarosa kirjoitti:
On mahdollista, että muutamat paikannimet, kuten Saimaa, Imatra, Päijänne ja Inari olisivat jäänne heidän puhumastaan kielestä.

Pistä KOKO LAINAUS kun lainaat (eikä "Solzhenitsynin-Applebaumin_lainauksia", joissa "lainataan" kirjoittajan sanomana se, minkä hän on KUMONNUT):

" [HM: Nämä nimenomaiset nimet kyllä ovat hieman myöhempiä, balttilaisia. Tuon kampakeraamisen kauden sanoja pitää etsiä suomen ja unkrin yhteisestä sanastosta: ] "

Lainaus:
Muinaistutkimuksen  ja kielentutkimuksen rasitteille molukeille tuottaa ilmeisiä vaikeuksia Saimaan ja Imatran ym. etymologia.

Ei tuota mitään mainittavia vaikeuksia:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2013/12/suomen-balttilaisia-vesistonnimia-imatra-keitele-simpele-inkere-kymi-vanaja-saimaa-paijanne-jne

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/12/suomen-pan-germanisti-antibaltisteille-lapi-nakymatonta-vesitonimistoa

Lainaus:
Saimaa mm. viittaa Isaimaahan eli Isänmaahan ja oli finnoarjalaista suomea,

Menee muuten arvaamattoman läheltä merkityksellisesti, mutta kieli on vasarakirvestä.

"Heimo" on seeliksi Saime, liettuaksi šeima , itäiseksi kentum-vasarakirveeksi, ja liettuaksi (laina) kaimas = kylä, ja (sisä)maa (Suomi, Häme, saame) Zaime (liettuan žemė).  Tähän ehkä liittyy myös liettuan žiema, mahdollisesti liikkuvan heimon pysyvä, talvi-tukikohta, -asumus,-alue, venäjän зима (zimá) = talvi.

Lainaus:
Imatra Imaan eli emään ja sekin on finnoarjalainen sana.

Vasarakirves/goljadi/seeli/kuuri: *Inmantra(s) = subst. mask. silmiinpistämä erikoinen paikka, *Inmantri = sdj. fem. liettuan  = įmantrus, f.  įmantri.

Lainaus:
Ra- pääte toistuu mm. finnoarjalaisessa Rigvedassa.

...juu...
Lainaus:
Kehitysmaalaistaustaiset ovat suoraansanottuna taakka tutkimukselle, varsinkin yliopistoissa, koska  pyrkyrien lähtökohtana tutkimukselle on aina se oma vinosilmäinen uustulokas, Euroopan vieraslaji N1c- molukkihaplo.

Onneksi sinä et ole "tutkimuksen piirissä"... Voisit työntää ne haplot omalta osaltasi perseeseesi.

panterarosa
Seuraa 
Viestejä3226

Tokkura kirjoitti:
Ihan vapaasti, mutta siellä oli pääasiassa arktista N:ä.

Sulla ei ole ensimmäistäkään tutkimustulosta N1c:n olemassaolosta kampakeraamisella ajalla Karjalassa. Minulla sensijaan on osoittaa geenitutkimusten tulokset R1a:sta ja J:stä. Sori, mutta eurooppalais-arjalainen/germaani standardi edellyttää hieman tukevampaa todistetta kuin kehitysmaalaisen N1c -molukin kiima ja pyrkyryys.
 

Tokkura kirjoitti:
Puna (*pyna, *põna, *pыna) on kampakeraamista SU-kieltä,

Todisteet? Puna on todistetusti Kemi-Egyptin ja Intian sanskritin puna, tarkoittaen samaa kuin suomenkielessä.

Tokkura kirjoitti:
R1a:ta on intiaaneilla, mutta heillä ei ole N:ä. Muita piirteitä on kyllä yhteisiä uralilaisilla ja intiaaneillakin.

Intiaaneilla on R1b:tä, mikä on kolonialismin ajoilta. R1a:ta voi esiintyä, koska sumerilaiset ja aryan-heimot matkailivat laajalti.

Giant Uralic and Finnic Megaliths NEW places! https://youtu.be/WEyKvRQubXU
Alien Burial Site https://youtu.be/yLvF0mga1rU

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6962

Keijona kirjoitti:
On sekin jännä, kun nuo lappalaisten shamaanien tuherrukset ja luolamaalaukset ympäri maailman tai vaikka aborginaalien piirrustukset muistuttavat toisinaan.

Juu sen takia osin näitä taivaanmerkkitulkintojakin on viljelty.

Niistä sadaan vielä lisätitoa siitäkin että pystytään laskemaan, miltä horisontti ja tähtimerkit ovat missäkin näyttäneet.

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6962

Katri Issakainen:

Vene on niin yleinen esine skandinaavisessa ja Pohjois-Venäjän kivikauden kaiverruksissa ja maalauksissa, ettei ole uskottavaa, etteikö se olisi ollut myös Astuvansalmen maalausten piirrosten kohde. Vene oli myös myyttinen esine, ja juuri veneen päältä maalaukset usein tehtiin, joten se on ollut kaikkialla kiertelevän kalastajaheimon elämässä mukana. Toki veneeseen on voinut liittyä myös uskomuksia ja ajatuksia tähtitaivaan jumalista, jotka ovat seilanneet veneillään pitkin linnunrataa. Astuvansalmessa venetulkinnan puolesta puhuu moni seikka. Viivat kaarella kuvaavat soutajia, eli sitä yhteisöä ja yhteiskuntaa, johon kuuluttiin. "

https://scontent.fhel1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/26112130_1794407847521238_3803474980143977336_n.jpg?oh=d8b453862011595343465aa2e9b9da11&oe=5ABA4740

panterarosa
Seuraa 
Viestejä3226

*Inmantra, *Inmantri  ym. ovat keksittyjä sanoja. Minulla on sensijaan ihan todellisen kielen todellinen sana IMA, mikä on edelleen mm. hebrealaisessa sanastossa, mikä pohjaa FINNOARJALAISTEN kieleen. Vasarakirves oli sumerin kulttuurille sukua, muutenkin kuin kielellisesti, joten ei vasarakirveskansan kieltä tarvitse hirveästi arvuutella. 

Seelit olivat todennäköisesti jokin galliklaani, päätellen yhteyksistä latgallien kulttuuriin. Gallit, jos joku ei tiennyt, olivat alkuaan finnoarjalaista porukkaa, toisin kuin keltit.

Giant Uralic and Finnic Megaliths NEW places! https://youtu.be/WEyKvRQubXU
Alien Burial Site https://youtu.be/yLvF0mga1rU

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6962

Professori Unto K. Laine tutki ja kuvasi maalauksia aivan uudella menetelmällä. Kysyimme häneltä, mitä ennen näkemätöntä, uusi kuvaus- ja värienkorostusmenetelmä toi esiin kallion pinnasta? (Kuvat 1 ja 2)

https://screenshots.firefoxusercontent.com/images/4d0f095c-3008-4239-98b7-0dcb4626e26a.png

Kuva 1

https://screenshots.firefoxusercontent.com/images/98e1cfde-cbb6-4078-bd1b-001be1ccfd19.png

panterarosa
Seuraa 
Viestejä3226

Pistä KOKO LAINAUS kun lainaat (eikä "Solzhenitsynin-Applebaumin_lainauksia", joissa "lainataan" kirjoittajan sanomana se, minkä hän on KUMONNUT):

" [HM: Nämä nimenomaiset nimet kyllä ovat hieman myöhempiä, balttilaisia. Tuon kampakeraamisen kauden sanoja pitää etsiä suomen ja unkrin yhteisestä sanastosta: ] "

Ja kukahan "fiksu" molukki on ajatellut Imatran ja Saimaan olevan kampakeraamista kieltä? 

Giant Uralic and Finnic Megaliths NEW places! https://youtu.be/WEyKvRQubXU
Alien Burial Site https://youtu.be/yLvF0mga1rU

Keijona
Seuraa 
Viestejä18819

Keijona kirjoitti:
Kun täälä näitä "luolamiehiä" tai aiheen  asiantuntijoita on, niin onko susiluolasta näkemyksiä ? https://fi.wikipedia.org/wiki/Susiluola

Jotenkin ihmeellistä, että museovirasto ei tutki tai tee kaivauksia luolassa, vaan pääsy kielletty vuosikymmenestä toiseen.

Eihän susiluola nyt niin mahdottoman suuri ole, etteikö olisi mahdollista seuloa siellä oleva maaaines ja löytää mahdolliset todisteet.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6962

Keijona kirjoitti:
Keijona kirjoitti:
Kun täälä näitä "luolamiehiä" tai aiheen  asiantuntijoita on, niin onko susiluolasta näkemyksiä ? https://fi.wikipedia.org/wiki/Susiluola

Jotenkin ihmeellistä, että museovirasto ei tutki tai tee kaivauksia luolassa, vaan pääsy kielletty vuosikymmenestä toiseen.

Eihän susiluola nyt niin mahdottoman suuri ole, etteikö olisi mahdollista seuloa siellä oleva maaaines ja löytää mahdolliset todisteet.

Ei kannata hosua.  Ne todisteet säilyy siellä, ja tutkimusmenetelmät koko ajn paranee.

Keijona
Seuraa 
Viestejä18819

Lainaus:
Keijona kirjoitti:
Keijona kirjoitti:
Kun täälä näitä "luolamiehiä" tai aiheen  asiantuntijoita on, niin onko susiluolasta näkemyksiä ? https://fi.wikipedia.org/wiki/Susiluola

Jotenkin ihmeellistä, että museovirasto ei tutki tai tee kaivauksia luolassa, vaan pääsy kielletty vuosikymmenestä toiseen.

Eihän susiluola nyt niin mahdottoman suuri ole, etteikö olisi mahdollista seuloa siellä oleva maaaines ja löytää mahdolliset todisteet.

Ei kannata hosua.  Ne todisteet säilyy siellä, ja tutkimusmenetelmät koko ajn paranee.

Niin, täytyyhän maaperänkin  olla sevelias ja vastaanottavainen.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat