Seuraa 
Viestejä45973

Koita vastata kysymykseen mahdollisimman nopeasti, ilman apuvälineitä.

Vanhanaikaisella digitaalikameralla otetaan kuva siten, että kamera on kuvaa otettaessa tavanomaisessa pystyasennossa, eli käännettynä 90 ASTETTA MYÖTÄPÄIVÄÄN (kuvan ottajasta katsoen).

Kyseenomainen kuva siirretään tietokoneelle, jossa sitä katsellaan kuvankäsittelyohjelmalla. Kysymys kuuluu: mihin suuntaan ja kuinka paljon kuvaa on tietokoneen ruudulla käännettävä, jotta se näyttäisi olevan ruudulla oikein päin?

(Mahdollisia selvennyksiä epäselvyyksien varalta:)

(Tehtävään ei sisälly kompia, eli kamera on muilta osin luonnollisessa kuvausasennossa, ja myötäpäivä on tässä tapauksessa nimenomaan kuvaajan näkökulmasta katsottuna luonnollinen myötäpäivä. Digitaalikamera on myös hyvin vanhanaikainen, joten siinä ei ole esim. minkäänlaista automaattista kuvansuoristusmekanismia.)

(Tietokoneen ruudulla kuvat ovat aina ennen käsittelyä normaalissa vaaka-asennossa, eli niiden leveys on ruudulla korkeutta suurempi, ja normaalisti oikeinpäin otetut kuvat näyttävät ruudullakin olevan aluksi oikeinpäin. Kamera on digitaalinen lähinnä siksi, että filmikameralla otettujen kuvien alkuperäinen suunta olisi kehittämisen jälkeen hankala määritellä)

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat