Seuraa 
Viestejä45973

No niin nörtit

Pälkähti äsken mieleen(välillä pälkähtelee ehkä liikaakin), että olisiko mahdollista väsätä ohjelma, joka esim. googlen hakua apunakäytten etsisi netistä arvontoja ja automaattisesti täyttäisi niihin henkilötiedot? Kai sitä joskus onnistaisi, kun näin tehokkaasti yrittää.

Tietysti iskisi bugi ja se mokoma värväisi minut muukalaislegioonaan ja lahjoittaisi munuaiseni teksasilaismiljonäärille.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (10)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Joskus netin alkuaikoina fazerilla oli netissä kilpailu, jossa sanottiin, että voit osallistua niin monta kertaa kuin haluat. No minähän halusin. Noin tunnissa tein ohjelman, joka täytti arvontalomakkeita puolestani. Päävoittoja ei kuitenkaan tullut, vaikka kaiken todennäköisyyden mukaan olisi pitänyt.
Ilmeisesti diskasivat osan äänistäni, sillä voitin vain keksillä täytettyjä reppuja, vaikka olin osallistunut yli 200 000 kertaa

Muutaman päivän jälkeen fazerin serverit kaatuivat ilmeisesti levytilan loppumiseen... Arvonnan suosio kuulemma "yllätti"

Tuo olisi kyllä todella hyvä juttu jos tuon saisi toimimaan. Jos jaksaisi vähän tehdä itsekin töitä, ohjelmaan voisi laittaa jonkin varmistusjutun. Ohjelma vaikka tallentaisi jokaisen arvontapaikan etusivun kuvatiedostona (selaamisen nopeuttamiseksi) ja sitten voisi klikata haluaako osallistua vai ei. Kyllä varmaan kuukauden ajan jaksaisi tarkistaa 1000 sivua päivässä manuaalisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sen tietysti toinen hakkeripirulainen pöllisi koneelta ja olisi p2p-verkossa pian jaossa ja 1000 000 tyyppiä osallistuisi joka jumalan arvontaan ja todennäköisyys voittaa pysyisi siten nihkeänä.

Jos tuommoinen jollain on jo käytössä, niin varmaan keksijä pitää suunsa supussa ja rahtaa pakettiautolla leivänpaahtimia ja muita vimpaimia kirpputoreille hissun kissun.

Potkii se onni ihan reilullakin pelillä, V********:n kylän siivoustalkoissa 80-luvulla voitin arvonnassa kukkajalan ja heti perään 2005 neljä huonoa DVD:tä!

Kukkapöydän myin äitille, rahoilla ostin karkkia ja odotan että pääsisin antamaan jollekin piruparalle niitä elokuvia lahjaksi

Mutta idea oli siis osallistua muutaman läheisen tiedoilla moniin arvontoihin, eikä varsinaisesti 200 000 kertaa samaan, kuten Volitans

Eivät sieltä Fazerilta soittaneet, että lähettävät kyllä suklaatia, jos vain suljet ohjelmasi?

Espi000
Pälkähti äsken mieleen(välillä pälkähtelee ehkä liikaakin), että olisiko mahdollista väsätä ohjelma, joka esim. googlen hakua apunakäytten etsisi netistä arvontoja ja automaattisesti täyttäisi niihin henkilötiedot?

Kyse ei olisi mistään triviaalista ohjestalmasta, johtuen siitä että arvontalomakkeet ovat hyvin erilaisia ja osa on maksullisia ja osa ehkä sellaisia joihin et halua edes osallistua "voita viikonloppu goatse-kylässä" tai "osta liittymä ja osallistu arvontaan" yms.

Jos oletetaankin että sopivat arvonnat löytyvät, jäljelle jää vielä henkilötietojen täyttö. Osa lomakkeista on varmaan puhdasta html:ää, mutta osa on todennäköisesti tehty esim. Flashilla joten pelkkä tekstipohjaisuuteen perustuva selailu ei edes toimisi. Lisäksi ongelmana olisi se että joillakin lomakkeilla kentän nimi voisi olla, toisaalla taas etunimi ja jossakin voisi olla "nimi" ja "sukunimi" erikseen. Tämän lisäksi voisi olla vielä lisäkysymyksiä "mitä pidät tuotteistamme?" tai "paljonko on 2+2?". Näihin kysymyksiin vastaaminen edellyttäisi jo tekoälyn kehittämistä.

Erityisesti jos ja kun kilpailujen pitäjät huomaisivat tuollaisen ohjelman leviävän netissä, he alkaisivat kehittämään keinoja estää automaattinen kuponkien täyttäminen. Syntyisi samanlainen kilpavarustelukierre kuin nykyään on keskustelupalstojen ja spämmääjien kanssa. Loppupelissä tästä kärsivät vain kaikki, eli lisää työtä kaikille.

Mutta tuollaisen ohjelman teko mikä täyttää saman formin 200 000 kertaa ei todellakaan ole vaikeaa. Tosin jos sellainen on sallittua, on melko varmaa että joku toinenkin keksii saman. Lisäksi on hyvin todennäköistä että kilpailija hylätään esim. tietoliikenteen häirintään perustuvilla lakipykälillä.

Mutta puoliautomaatti ei olisi erityisen paha edes tehdä, jolla arvontoihin voisi linkkilistan avulla osallistua kohtuullisen pienellä vaivalla. Esimerkiksi Firefoxiin saisi kohtuullisen helposti tehtyä laajennuksen jolle voisi esitäyttää nimen, osoitteen yms. tiedot ja sitten työkalupalkista nappia painamalla Firefox täyttäisi niihin kenttiin henkilötiedot mitkä se tunnistaisi. Tosin vielä jäisi jäljelle ne tapaukset joissa kaikki henkilötiedot pitää kirjoittaa samaan kenttään.

Jotain tämäntyylisiä laajennuksia on jo tehtykin, ja jos ne eivät ihan täydellisiä olekaan, kohtuullisilla Javascript taidoilla ne saa korjattua.

Formfiller:
https://addons.mozilla.org/firefox/1882/

Autofill:
https://addons.mozilla.org/firefox/184/

Gravity
Tämän lisäksi voisi olla vielä lisäkysymyksiä "mitä pidät tuotteistamme?" tai "paljonko on 2+2?". Näihin kysymyksiin vastaaminen edellyttäisi jo tekoälyn kehittämistä.

Tuosta tuli mieleen ne kuvatiedostona olevat merkkisarjat, jotka pitää kirjoittaa kenttään, jotta pääsee etenemään. Ohjelmasta taitaisi loppujen lopuksi tulla niin monimutkainen, että sitä ei yksi ihminen hetkessä tekisi.

Espi000
No niin nörtit

Pälkähti äsken mieleen(välillä pälkähtelee ehkä liikaakin), että olisiko mahdollista väsätä ohjelma, joka esim. googlen hakua apunakäytten etsisi netistä arvontoja ja automaattisesti täyttäisi niihin henkilötiedot? Kai sitä joskus onnistaisi, kun näin tehokkaasti yrittää.

Tietysti iskisi bugi ja se mokoma värväisi minut muukalaislegioonaan ja lahjoittaisi munuaiseni teksasilaismiljonäärille.

Pohdin joskus itsekin samaa ongelmaa. On täysin mahdollista, että voisit vahingossa joutua muukalaislegioonaan, pestaisit itsesi mafiosojen juoksupojaksi tai päätyisit turvallisuusviranomaisten tarkkailulistalle. Jos teet ohjelman, jolla osallistut täysin automaattisesti kaikenmaailman 'arvontoihin', niin älä syötä mitään todellista tietoa itsestäsi. Muussa tapauksessa saattaa käydä niin, että alat päivittäin saada säkkikaupalla arvotonta mainosmateriaalia kotiovellesi, sveitsiläiset pankkiirit alkavat soitella kännykkääsi ja kaupata pörssianalyysejaan tai nigerialaiset 'miljardöörit' alkavat anella apurahoja sähköpostitse. Hukut siis todelliseen roskapostitulvaan. Lisäksi, kun seuraavan kerran etsit tietojasi Googlella, saatat havaita olevasi yllättävän aktiivinen monen asian tukija tai ainakin kannattaja.
Siis luo ensin itsellesi monta tekaistua sähköpostiosoitetta, käytä jotain tekaistua osoitetta (postilaatikko jossakin Ulko-Mongoliassa), rekisteröimättömiä prepaid-numeroita, jos pakko ilmoittaa puhelinnumero, ym. Lisäksi ohjelma ei saisi missään nimessä antaa kilpailuihin henkilötunnustasi eikä oikeaa nimeäsi. Äläkä käytä ohjelmaasi omasta koti- tai työkoneestasi.
Ongelmaksi saattaisi siis muodostua, miten saat turvallisesti haetuksi kaikki saamasi 'palkinnot' postilokerostasi. Suosittelenkin, että teet vain yksinkertaisen ohjelman, joka vaikka päivittäin käy hakemassa tiedot kaikista käynnissä olevista sinua kiinnostavista kilpailuista, ja täytät kaikki kilpailujen vaatimat tiedot itse ja omaa harkintaasi käyttäen. Mutta siihen tarkoitukseen voit aivan hyvin käyttää Googlea tai muita hakukoneita.

[size=75:374xuvqv]***************************************
Hyvä asiakas,

olette juuri voittaneet täysin ilmaisen elämänne mullistavan pääpalkinnon osallistuttuanne Miss France 2006 -kilpailuun. Olkaa hyvä ja lähettäkää meille vain verkkopankkinne tunnusluvut, jotta voimme tallettaa palkintosumman tilillenne. Tilinumeronne meillä on jo ennestään.

***************************************[/size:374xuvqv]

Aikoinaan oli netissä sivusto, johon oli listattuna eri puolilta nettiä löytyneet arvonnat ja kilpailut, joista saattoi voittaa rahaa tai tuotteita.

Liekö olemassa enää?

Veikko
Aikoinaan oli netissä sivusto, johon oli listattuna eri puolilta nettiä löytyneet arvonnat ja kilpailut, joista saattoi voittaa rahaa tai tuotteita.

Liekö olemassa enää?


Ainakin Kilpailut.net.

Täytynee olla aika tehokas ohjelma, että alkaa voittoja virtaamaan. Osallistuin viitisen vuotta sitten 100-200 arvontaan vuoden aikana kilpailut.net:in linkeistä ja mitään en voittanut. Luovutin. Vaikka olisi joku keksipaketti tai vaikka kahvinkeitin tullut, en pitäisi vaivan arvoisena. Mutta onnea muille arvontoihin ja onhan siinä oma jännityksensä, kun _voi_ olla voittamassa autoja, lomamatkoja, matkapuhelimia, lahjakortteja ym.

googlatkaa roboform. se on ohjelma jolla voi täyttää kaikki kentät napin painalluksella. tosin muistaakseni se on kokeiluversio ja kun kokeilu aika loppuu niin sillä ei muistaakseni voi täyttää enää kuin kolme kenttää. mutta luulisi siitäkin olevan hyötyä. tosin aika hyvin saa niinkin täytettyä että lomaketiedot tallentuvat. sitten vaan hiirellä klikkailee tyhjiä ruutuja ja valitsee sieltä osoitteensa ja nimensä ym.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat