Seuraa 
Viestejä321
Liittynyt9.3.2016

Onko laki muuttunut nii, että ns kotiviiniä voi vuoden alusta tehdä pelkästään sokerista. Jos tieto pitää paikkansa, saa ns kotiviiniä alle torihinnan, sillä kilo sokeria maksaa 50-60 senttiä ja 6 kg saa 21-25 litraa 10-13% kotiviinilitkua.

Jos mennäännään 10% hyötysuhtella, saa 21-25 litrasta noin 20 litraa sumppia (10-13%) hinta 6*50 =3€ + hiiva 5€ + härpäkkeet 10€, niin kuka osaa laskea mikä olisi lopputuotteen hinta/litra, ei siis mitää laitonta tislausta.

Oma matikkani tuottaa 10%/20l 20l 10% sumppia. Jos sijoitettu pääoma on 3+5+10+2 =20e. Eli 20l 10% sumppia maksaa 20€ eli 10l/10€ eli 1€/litra.

Onko laskelmassa jotain väärin, koska saa 1€ litran 10-13% hyvää sumppia. Koska lopputulos on yhtä hyvää kuin kaupan 5% limuviinat, niin herää aika monta kysymystä.

Sivut

Kommentit (16)

Merlin
Seuraa 
Viestejä4095
Liittynyt25.9.2017

Kilju muuttui juuri lailliseksi, eli siitä vaan pata porisemaan.

Tosin juopolle se olisi tullut halvemmaksi sakkojenkin kera.

Uusimpien tutkimusten mukaan uusimmat tutkimukset ovat keskimäärin yhdentekeviä.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14391
Liittynyt16.3.2005

Kilosta sokeria saat puoli kiloa etanolia. parhaimmillaan. Siitä vaan kalkylaattorilla kalkyloimaan. Veden määrä ei vaikuta asiaan mitenkään.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Merlin
Seuraa 
Viestejä4095
Liittynyt25.9.2017

Riippuu vähän hiivasta. Panimohiivalla taisi parhaimmillaan olla 60% Alkomahoolia ja 40% kasvihuonekaasuja.

Uusimpien tutkimusten mukaan uusimmat tutkimukset ovat keskimäärin yhdentekeviä.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30427
Liittynyt16.3.2005

CAUTĂ kirjoitti:
Onko laki muuttunut nii, että ns kotiviiniä voi vuoden alusta tehdä pelkästään sokerista. Jos tieto pitää paikkansa, saa ns kotiviiniä alle torihinnan, sillä kilo sokeria maksaa 50-60 senttiä ja 6 kg saa 21-25 litraa 10-13% kotiviinilitkua.

Häh? Onko kilju muka tullut oikeasti lailliseksi? Kiljuun tarvitaan se 6 kiloa sokeria ja pikahiivapussi. En tiedä mitä tarkoitat hyötysuhteilla tai härpäkkeillä. 20 l satsi maksaa kympin verran, eli 0,5 €/litra. Tai sen euron, jos laitat ylimääräisen kympin niihin "härpäkkeisiin".

Mutta sama se laillisuuden kannalta, koska alkoholin myyminen omin päin lienee edelleen laitonta. Vai meinaatko reksiteröityä viralliseksi "pienpanimoksi"?

Merlin
Seuraa 
Viestejä4095
Liittynyt25.9.2017

No pakastemansikoita sitten parisataa grammaa sekaan.

Uusimpien tutkimusten mukaan uusimmat tutkimukset ovat keskimäärin yhdentekeviä.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14391
Liittynyt16.3.2005

Merlin kirjoitti:
Riippuu vähän hiivasta. Panimohiivalla taisi parhaimmillaan olla 60% Alkomahoolia ja 40% kasvihuonekaasuja.

Uutta kemiaa.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14391
Liittynyt16.3.2005

Minun laskujeni mukaan tuo menee 51% etanolia 49% kasvihuonemyrkkyä.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

loimulumo
Seuraa 
Viestejä321
Liittynyt9.3.2016

ns alkoholivettä 10-13% saa täysin mauttomaksi joten sen (ei maistu miltään)  halpuus kiinnostaa. Oikealla hiivalla ja 3viikon aikana saa lähes neutaalia etanolivettä, ja ei maksa mitään.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14391
Liittynyt16.3.2005

CAUTĂ kirjoitti:
ns alkoholivettä 10-13% saa täysin mauttomaksi joten sen (ei maistu miltään)  halpuus kiinnostaa. Oikealla hiivalla ja 3viikon aikana saa lähes neutaalia etanolivettä, ja ei maksa mitään.

Mitä tarkoittaa mitään maksamattoman etanoliveden halpuus?

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Merlin
Seuraa 
Viestejä4095
Liittynyt25.9.2017

o_turunen kirjoitti:
Minun laskujeni mukaan tuo menee 51% etanolia 49% kasvihuonemyrkkyä.

Joo, ihan sika hauskaa, se sano kasvihuonekaasu. Vitsi mikä juttu.

Vaan oletko miettinyt miksi on olemassa erikseen panimohiivaa?

Uusimpien tutkimusten mukaan uusimmat tutkimukset ovat keskimäärin yhdentekeviä.

loimulumo
Seuraa 
Viestejä321
Liittynyt9.3.2016

CAUTĂ kirjoitti:
ns alkoholivettä 10-13% saa täysin mauttomaksi joten sen (ei maistu miltään)  halpuus kiinnostaa. Oikealla hiivalla ja 3viikon aikana saa lähes neutaalia etanolivettä, ja ei maksa mitään.

Tämä alkovesi on ns puhtaan hiiivan tuote, merkittävin on eräs shanpaniahiiva, tämä hiiva käyttää 3-4 viikossa aika puhdasta etanolia, jos odotus ei ole ongelma, ja lämpötilan saa oikeaksi,  ko viiha tekee lähes puhdasta etanolia. Jos vielä viitsii käyttää maailman parasta aktiivihiili laitteistoa, saa aikaan täysin laillisesti 10-13 % kuplajuomaa. Tai sitten voi investoida ns painelaitteeseen, kukin makunsa mukaan.

Tämän kirjoituksen tarkoitus on osoittaa, että viina on suomessa järjettömän kallista, ja vain verotussyistå. koska normi-ihminen ei juo kuin mitä nyt raflassa haluaa päästäkseen pukille, joka ei ole paljon koska  ei ole mitään järkeä puskea ei elävää  lihakasaa ja sitten kun meikit on pesty, niin kysytään että oliko hyvä pano. Sängyssä umpihumalainen kumppani ei ole välttämättä onnen autuus.

Kyllä se noinkin menee (aika usein).

Jos viinan hinta olisi järkevä, sitä ei pitäisi ottaa tunnissa 10 paukkua ja sitten olla parketin halutuin alfauros.

Alhaisempi viinanhinta ei pakottaisi totaaikänniinn, vaan illan myötä juttu määräisi juonen.

loimulumo
Seuraa 
Viestejä321
Liittynyt9.3.2016

jatkoa

ns neutraalin etanoliveden tekeminen kotona on helppoa, mutta vaatii aikaa noin kk. Oma kulutus voi olla määräävä tekijä, jos halua pahaa ja paljon. Pari shanpania hiivaa on osoittunut ylivoimaiseksi, tosin ne eivät ole halpoja mutta puhtaus on hyvä. Jos tekee kirjun suppilopöntöissä tms, saa jopa hiivan talteen, jos mieltyy johonkin makuun. Ainoa ikavä juttu on aika, noin 30 vrk. Mutta jos olet oikea asianharrastaja, voit hankkia paineen kestävän pöntön (ei ole edes kallis)

Nämä uudet ns suppilopöntöt ovat harrasrtelijan unelma, sillä saat hiivan talteen ja voit tehdä hyvää lisää ..samalla kaavalla.

Ajattele että maksat 200-300€ saadaksesi ekat kuohujuomat, uusi laitteisto kerää saman hiiivan talteen  ja voit monistaa sitä ja saat vuosi samaa omenakuplajuomaa. Totta nykyään.0

Näillä suppilosysteemeilä saat aina elävän hiivan talteen ja  omenasatosi maistuu aina yhtä hapokkailta.

Jos harrastat sokerijuttu shanpaniaa, niin homma on ihan sama, soker hiiva, ja suppilopönttö. Jos valiset paineenkestävän, saat kuohujuomaa (tosi kuivaa), mutta kuoplii. Tärkeintä on hiiva ja ravinteet.  Maailman parhaan löydöt googlella. Ongelma on aika jopa yli kuukauden, mutta puhtaus on hyvä.

Turbolla saat 24h/15% ja suuren määrän ongelmia. Ongelma on siinä, että superhiiva ja entsyymit tuottavat järkyttävän määrän  eteerisiö öljyjä, monia eri alkoholeja sekä inhoittavia estereitä. Syy ei ole hiivassa vaan ns kiihdyttämisprosessissa, jossa muunnetaan sokeria käymiskuntoon, tässä prosessissa tulee sivutuotteena esteritä eli kiihdyttysaineita, hiiva saadaan sairastumaan ja esterit alkavat käyttää hiivan etanolia tuottaakseen eri alkoholeja kuin haluttu etanoli, hommassa muodostuu asetalhedydiä, motanilia, esteritä ja muuta kamalaa, pronopia, de2etyyyliaalkohiia, yksiarvoista alkoholia , monosakkaroideja ym

Turbohiiva on paketti  eräänlainen pommi, siinä on kaikki mutta ihme se toimii, se on selainen koktail, että siinä on estetty estereiden muodostus, tosin turbo ei tuota puhdasta etanopia, mukana on 5-10% metanolia, joten tämä suhde on aika toimiva, ei vaarallinen, mutta monoalkoholi huuhtelee 90% estereitä (höyristyy68%), muut ei rasvaliekoiset aineet (moniarvoiset alkohoit) taas höyristyvtät 130asteessa.

Turbohiivaa ei pitäisi käyttää, koska sen haitta-aineet (esterit, monosakkaridit, myrkyt, metanoli) höyristyvät noin 5 astetta ennen etanolia, joten etanolissa on noin 5% estereita sekä metanoia.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30427
Liittynyt16.3.2005

CAUTĂ kirjoitti:
Tämän kirjoituksen tarkoitus on osoittaa, että viina on suomessa järjettömän kallista, ja vain verotussyistå.

Kyllä kai se on ollut itsestäänselvyys jokaiselle aikuiselle suomalaiselle aina. Edes valtiovalta ei ole pyrkinyt peittelemään tietoa, että se yrittää tarkoituksellisesti vähentää kulutusta törkyhinnoittelulla.

Lainaus:
koska normi-ihminen ei juo kuin mitä nyt raflassa haluaa päästäkseen pukille, joka ei ole paljon koska  ei ole mitään järkeä puskea ei elävää  lihakasaa ja sitten kun meikit on pesty, niin kysytään että oliko hyvä pano.

Nuo oletukset "normi-ihmisistä" ovat aika vaarallisia. Minusta sinä olet hengaillut aika erikoisissa porukoissa, jos ette ole pyrkineet ottamaan kämpällä kunnon pohjia ennen ravintolaan menoa, koska ravintolahinnat ovat jotain todella kosmista. Ilman pohjia mennään yleensä yhdelle tai parille työpäivän jälkeen, mutta ei ryyppäämään (tai naisia iskemään).

 

Lainaus:
Jos viinan hinta olisi järkevä, sitä ei pitäisi ottaa tunnissa 10 paukkua ja sitten olla parketin halutuin alfauros.

En minä näe tuota yhteyttä. Niillä varakkailla tai holtittomilla, jotka menevät selvin päin ravintolaan ryyppäämään, kontrolli katoaa joka tapauksessa muutaman jälkeen ja tuskin he sen enempää tai vähemää joisivat vaikka raflan nurkassa olisi kiljutynnyri ilmaiseksi käytettävissä. Ei se viina kuitenkaan niin kallista ole, tai itsensä keplotteleminen sisään hyvissä pohjissa, että kunnon känni olisi varakkuudesta kertova statustekijä.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä41743
Liittynyt6.12.2009

CAUTĂ kirjoitti:
CAUTĂ kirjoitti:
ns alkoholivettä 10-13% saa täysin mauttomaksi joten sen (ei maistu miltään)  halpuus kiinnostaa. Oikealla hiivalla ja 3viikon aikana saa lähes neutaalia etanolivettä, ja ei maksa mitään.

Tämä alkovesi on ns puhtaan hiiivan tuote, merkittävin on eräs shanpaniahiiva, tämä hiiva käyttää 3-4 viikossa aika puhdasta etanolia, jos odotus ei ole ongelma, ja lämpötilan saa oikeaksi,  ko viiha tekee lähes puhdasta etanolia. Jos vielä viitsii käyttää maailman parasta aktiivihiili laitteistoa, saa aikaan täysin laillisesti 10-13 % kuplajuomaa. Tai sitten voi investoida ns painelaitteeseen, kukin makunsa mukaan.

Tämän kirjoituksen tarkoitus on osoittaa, että viina on suomessa järjettömän kallista, ja vain verotussyistå. koska normi-ihminen ei juo kuin mitä nyt raflassa haluaa päästäkseen pukille, joka ei ole paljon koska  ei ole mitään järkeä puskea ei elävää  lihakasaa ja sitten kun meikit on pesty, niin kysytään että oliko hyvä pano. Sängyssä umpihumalainen kumppani ei ole välttämättä onnen autuus.

Kyllä se noinkin menee (aika usein).

Jos viinan hinta olisi järkevä, sitä ei pitäisi ottaa tunnissa 10 paukkua ja sitten olla parketin halutuin alfauros.

Alhaisempi viinanhinta ei pakottaisi totaaikänniinn, vaan illan myötä juttu määräisi juonen.

Saksasta saa punkkua eurolla pullo.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat