Seuraa 
Viestejä26666

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/240028-ilmavoimien-komentajalta-karu-ar...

Boeingin idea Hornettien uudelleenkäytöstä lienee tavoittanut prikaatinkenraalin !

Kommentit (3)

Vierailija

Entä jos laitetaan 50 hävittäjää Länsi- ja Itä-Suomeen ja sen lisäksi 50 suihkuharjoituskonetta Lappiin.

Tai 40 + 40.

Suosittelisin aivan uutta suihkuharjoituskonetyyppiä aivan alkeista rakennettua japanilaisten kanssa yhteistyössä tehtyä ARCTIC ZERO mallia, joka kykenisi myös helikoptereita hätyyttään sekä toimimaan jonkinlaisena maataistelukoneena tarvittaessa. : )

Mikä on tilanne suihkuharjoituskoneiden osalta? Käykö 40 hävittäjää plus 40 harjoituskonetta??

Itse en murehdi lainkaan hävittäjien vähyyttä, vaan tahtoisin, että harjoituskoneita olisi sopivan tasoisia ja riittävästi. Kyetäänkö aivan alkeista rakentamaan 15 vuodessa uusi harjoituskonetyyppi?

Vierailija

Kyse lienee siitä että Hornetteja voisi käyttää täydentämään uutta tyyppiä. Hornettien lifespan voi olla vaikka 50 vuotta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pauli
Seuraa 
Viestejä692

Valvonta ja sotakoneet tulisi eriyttää. Aivan turhaa operoida sotakoneilla rauhan aikana. Lentäjille koulutusta maassa, näinä aikoina simulaattoreilla tulisi pärjätä 95 prosenttisesti. Valvontakoneissa tulisi olla ohjukset tottakai, mutta olisivat optimoitu nopeuden ja hankinta ettå käyttökustannusten suhteen. Näissä valvojissa voisi olla jokin ominaisuus myös sotatilannetta varten, muttei tarvitsisi täyttää ilmavoimien vaatimuslistaa. Sotakoneet sellaiset kun tarvitaan, unohtamatta dronien käyttömahdollisuuksia. Näin käyttökustannukset pysyisivät aisoissa ja koneet olisivat tarvittaessa priimassa kunnossa, lisäksi koneet olisi käyttökelpoisia pitempään.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat