Seuraa 
Viestejä45973

Kuvasimme pienen ryhmän kanssa dokumenttia erästä projektia varten. Editointivaiheessa kuitenkin jotain tapahtui ja koko projekti katosi tietokoneelta eikä sitä löydy. Deadline on tänä tiistaina. Osaisikohan joku neuvoa miten voisimme mahdollisesti vielä etsiä kovalevyltä?

  • ylös 1
  • alas 1

Kommentit (8)

Palauttakaa työ varmuuskopioilta. Niin, varmuuskopiota ei tietenkään ollut?

No jotkin ohjelmat tekevät varmuuskopioita työnalla olevasta tiedostosta. Käytetystä ohjelmasta riippuukin sitten paljon minne ja millä nimellä tuollainen tiedosto tallennetaan, jos ylipäätään tallennetaan. Se voi olla jossain ohjelman omassa kansiossa, samassa kansiossa missä tiedostoa muokattiin tai käyttöjärjestelmän temp/tmp kansiossa tai käyttäjän omassa kotikansiossa.

Jos tiedosto on poistettu, sitä voi yrittää kaivella myös erilaisilla undelete-ohjelmilla, mutta mitä enemmän levyä on käytetty katoamisen jälkeen, sitä pienemmät todennäköisyydet tiedoston takaisinsaamiseksi on.
http://www.gold-software.com/HandyRecovery-file3032.html

Vierailija

Kerrothan hieman tarkemmin, millä käyttöjärjestelmällä ja mitä ohjelmia käyttäen tuo tapahtui. Joka tapauksessa vaikuttaa erittäin huolestuttavalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
salai
Seuraa 
Viestejä9215

Itse käytin pari vuotta sitten menestyksellä ohjelmaa:
PC Inspector File Recovery 4.0 (siis Windowsiin).

Palautin sillä toissa kesänä erään kaverin kovalevyltä (johon oli huollossa asennettu Win98 käyttis kopioimatta kaverin työpöydällä olleita hakemistoja) yli 1300 digikuvaa.

Eli kovalevy irti siitä koneesta ja kiinni toiseen koneeseen missä on tuo ohjelma. Jos tuuria on eikä ole vielä ylikirjoitettu, löytyy kyllä vaikka formatoinnin jälkeen. Joka tapauksessa, olkoon ohjelma mikä hyvänsä, palautus pitää tehdä toisessa koneessa eikä missään tapauksessa kirjoitella tuolle levylle mitään.

PS. Nämä vanhat (omatkin) neuvot löytyvät nykyään helkkarin paljon paremmin googlettamalla kuin omasta päästä.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

hmm.. ei näytä toimivan...taitaa olla muutaman tunnin työ menetetty....mutta kiitos kuitenkin

Eikö teillä ole sitä materiaalia enää edes nauhalla?

Olen nyt pari kuukautta työstänyt lomavideota Afrikan matkalta, ja toimin näin:

Ensin tunnin köntissä (1 DV-kasetti) video koneelle. Tulee noin 12GB kokoinen tiedosto.

Sitten pätkin köntin aihepiireihin ja poistan lomituksen (Virtualdubilla).

Kun minulla on valmiita, korkeintaan 5min kokoisia tiedostoja, leikkelen ja liimailen niitä Premierellä.

Kun tunnen saaneeni yhden aihepiirin valmiiksi, teen siitä Premierellä yhden n. 1-10min kokoisen tiedoston ja poltan talteen DVD-RW-levylle.

Kun olen saanut kaikki valmiiksi, palautan valmiit pätkät DVD:ltä koneelle ja liimailen Premierellä peräkkäin ja pakkaan MPEG-2-muotoon. Sitten vaan DVD:lle (joskus parin kuukauden päästä).

enska
palautus työkalu jolla voi saada hyvällä onnella palautettua deletoidut filut
jos ei ole vain kirjoitettu päälle.

Muistaisin, että johonkin levyn jäännösmagnetismiin perustuvalla menetelmällä tietoja voi palauttaa vielä ainakin kahdeksan päällekirjoituksenkin jälkeen. Eli yksi päällekirjoitus ei riitä alkuunkaan.

Kyse oli siinä yhteydessä jostain sellaisesta että voiko tietoa hävittää nopeasti levyltä siten että tutkijat ei löydä tietoa levyltä. Ainoa tapa hävittää tieto pysyvästi on rikkoa levy mekaanisesti tai kirjoittaa levy aivan täyteen täyteen kymmeniä kertoja.

Nuo tiedononkimismenetelmät levyltä eivät tosin onnistu millään samalla koneella ajettavalla tietokoneohjelmalla, vaan se vaati asiantuntijan menetelmät ja laitteet

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat