Seuraa 
Viestejä1
Liittynyt28.1.2018

Olen lukenut jostain tutkimuksesta, että purkan jauhaminen parantaisi suorituskykyä. Tämähän on hyödyllistä koodatessa. Purkan jatkuva (n. 8h päivässä) mässytys saa läsnäolijat raivon partaalle. Pyyntö syödä suu kiinni auttaa kymmenisen minuuttia. Mikä avuksi, jotta koodaaja saa pidettyä keskittymisensä, ja läsnäolijat hermonsa?

Kommentit (8)

ID10T
Seuraa 
Viestejä2742
Liittynyt3.10.2007

Ihan näin keittiöpsykologin pätevyydellä veikkaisin, että purkan jauhaminen auttaa siksi, että se pitää mahdolliset ADHD-oireet hallinnassa. Sama juttu kun puhelimessa pitää (tai ainakin lankapuhelimien aikakaudella piti) välillä tuhertaa paperille epämääräisiä kuvioita tai kun jalka vippaa, sormet naputtaa, tai tekee jotain muuta "korviketoimintaa".

Suorituskykyä purkka tuskin parantaa, ellei kyse sitten ole ahtautuneista kaulasuonista, joiden kautta leukojen louskutus auttaa pumppaamaan verta tehokkaammin aivoihin.

nimmarix
Seuraa 
Viestejä612
Liittynyt2.12.2017

Purkan jauhaminen voi johtua stressistä, mutta ei se sitä poista, vaikka purkkatehtaan "tutkimuksessa"(markkinoinnissa) joku sellaista väittäisi.

Sen enempää se ei lisää suorituskykyäkään, paitsi suhteellisesti, kun työkavereiden vittuuntuessa heidän suorituskyky laskee.

Keskittymistä vaativassa työssä, muita häiritsevä työkaveri on varmasti aika ei toivottu yksilö työpaikalla.

nimmarix
Seuraa 
Viestejä612
Liittynyt2.12.2017

70-80 luvulla oli tv:ssä luotettavista lähteistä peräisin olevia mainoksia, joiden mukaan PK-purkka auttaa keskittymään.

PK:ta ei myydä nykyään suomessa, eikä muut purukumit, kuin PK vaikuta toivotulla tavalla.

Paljon ajattelua vaativa työ voi olla stressaavaa, johon auttaa aluksi, kun tekee työtä vähän rennommin, eikä pää ylikierroksilla käyden.

MooM
Seuraa 
Viestejä7194
Liittynyt29.6.2012

Mikä vaan rituaali toimii, jos siihen uskoo. Purkassa on äänihaitan lisäksi se paha puoli, että jatkuva jauhaminen voi kuluttaa leukaniveliä ja jumiuttaa lihaksia. 

Kokeile konttaamista. Sekin parantaa keskittymistä ja oppimiskykyä. Tai harjoittele ilmapianon soittoa.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

ing geolog
Seuraa 
Viestejä6712
Liittynyt28.9.2008

Suosittelen pikanellia tai nuuskaa

Mutta minäkin voin tehdä virheitä, kerran nuorena sytytin, Haaparannan kaupunginhotellissa, tupakin väärästä päästä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat