Seuraa 
Viestejä68

Ihmisaivojen tunnistamia ulottuvuuksia on kolme + aika.

Voiko olettaa, että aivojemme ulkopuolellla olisi ulottuvuuksia, joita 1,3 kilon keskushermosto ei yksinkertaisesti pysty havaitsemaan?

Nykyiset fysiikan lait olisivat aivoillemme ymmärrettäviä, mutta muille aivoille käsittämättömiä.

Voisikin myöskin selittää Fermin paradoksin... Tms.

Kommentit (2)

Lentotaidoton
Seuraa 
Viestejä6436

Tiedät hyvin, että esim säieteorioissa on 10 (tai 11) dimensiota ajan lisäksi. Toki emme näitä lisäulottuvuuksia havaitse omilla ”aivoillamme”. Mutta kukaan ei väitä, että aparaateillamme (aivojemme sijaan) joskus helvetin kaukaisessa tulevaisuudessa ”näemme” nämä ulottuvuudet (jos niitä nyt ylipäätään on/olisi).

Jos lähdemme siitä, että luonnonlait ovat samat koko universumissamme, niin voimme olettaa, että kauhean paljon eritasoisia ”ratkaisuja” ei ole, siis jokseenkin samanaiakaisia. Nämä säieteorioiden lisäulottuvuuksien ”havaitseminenhan” on/olisi kiinni vain käytössä olevasta energiasta.

Eli niin kuin maan päällä olemme todistaneet biologisen evoluution, niin koko kosmosta koskien olemme todistaneet samansuuntaisen 13,8 miljardin vuoden fyysisen evoluution. Joillain miljoonilla vuosilla meitä edellä oleva sivilisaatio olisi epäilemättä hiffannut meidät (tyhmät) jo aikoja sitten, joten en usko tämän ratkaisevan Fermin paradoksia.

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6962

Jos on muita "versumeita", kaikki varsinaiset signaalit ovat meidän versumistamme, sillä muilla olisi erilaiset luonnonvakiot, evätkä niiden sähkömagneettiset säteilyt esimerkiksi vuorovaikuttaisi tavalliseen tapaan. Niistäkin olisi silti mahdollista saada välillistä informaatiota, esimerkiksi olettut ns. braani-ilmiöt.
Tosin on esitetty ainakin ns. sipuliversumiteoria (Lawrence M. Krauss), jonka mukaan gravitaatio olisi peräisin "eri alkupaukusta" kuin sähkömagneettiset ilmiöt. Higgsin bosoni teoria nojaa kuitenkin yhteen versumiin havaittavissa olevien ilmiöiden piirissä, ja sitä vahtistaa gravitaatioaallot ja aivan erityisesti niiden liikkunen (tämän versumin) valonnopeudella c.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat