Seuraa 
Viestejä3768

Uskaltaisikohan täällä aloittaa, pienen tauon jälkeen, taas asiakeskustelun ilman että pari pahantahtoista teinihäirikköä tulee solvaamaan ja heittämään törkeää herjaa niskaani? Voi kun olisi mahdollista poistaa nuo näköpiiristään kuten facebookissa!

Mutta, asiaan. Löytyykö täällä taloustieteilijöitä? Tietokirjailija Petteri Järvinen facebookissaan heitti herjaa meille wanhoille pieruille, jotka vielä haikailemme tai edes muistelemme Suomen markkaa.
Se oli niin haastavaa, että osallistuin minäkin facebook-kaverinaan keskusteluun ja päätin nostaa sen tännekin.

Ei tämä ole pelkkää persujen ja peräkammarin poikien haaveilua, mm. amerikkalainen talousnobelisti Paul Krugman ehdottaa, että Suomen etu olisi lähteä eurosta niin pian kuin mahdollista.

Onko eurosta haittaa/hyötyä, mitäpä olette mieltä?

Tässä linkki keskusteluun:

https://www.facebook.com/petterijj/posts/1691608120886688?comment_id=169...

"Petteri J Järvinen
19 t · Hyvinkää,

"Paljonko se tekee markkoina?", kysyin kaupan kassaneidiltä häntä kiusoitellakseni. Nauraen myönsi, ettei aavistustakaan - oli kolmevuotias kun Suomessa siirryttiin euroihin. Olisipa aika harjoitus palata takaisin markka-aikaan, vaikka persuille se ehkä sopisikin.

Mahtaako vielä joku wanhan kansan ihminen muuntaa mielessään eurot markoiksi?"

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Kannatan Paavo Väyrysen valitsemista presidentiksi ja Ilkka Luomaa Petrogradiin erityissuurlähettilääksi. Sitten päästään euroista ja markoista kertaheitolla.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

ovolo
Seuraa 
Viestejä8813

Dr Strangelove kirjoitti:

Mahtaako vielä joku wanhan kansan ihminen muuntaa mielessään eurot markoiksi?"

En muuntele, mutta minulla on sellainen  tunne, moni kulutustavara maksaa nyt euroissa suunnilleen saman verran, kuin mitä se oli ennen markoissa. Eli inflaatio olisi tuon perusteella laukannut, vai onko kauppiaat tulleet ahneemmaksi?

Minä tilaan melko paljon elektoniikkakomponentteja ebaysta tai aliexpressistä ja auton osia euroopasta, eivät ole niin suolaisia hintoja, kuin mitä täällä Suomessa.

Jopa autopurkaamot rakastavat osiaan niin paljon, että puolta halvemmaksi tulee tilata euroopasta postimaksutkin huomioiden. Muutama vuosi sitten tilasin uuden ilmastointikompressorin autooni, oli puolta halvempi, mitä täsmälleen sama osa Suomessa.

Nyt Suomen posti uhkailee periä kaukoidästä yksityisille tulleilta tavaroilta ylimääräisen kuljetusmaksun. Liekö aliexpress ennakoinut tämän, kun monia hyödykkeitä saa nyt EU:n alueen varastoista.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat