Seuraa 
Viestejä45973

Se kuulemma kutistaa aivosoluja ja kasvattaa miehille rinnat.
Mutta onko tästä soijaruoan väitetystä epäterveellisyydestä mitään kunnollista tutkimustietoa?

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (8)

Hyvin hajanaiseen aineistoon perustuu tuo väite, lähinnä muutamaan rottakokeeseen ja niistä kummunneeseen spekulaatioon. En näe juurikaan syytä pitää moista väitettä luotettavana. Soijan terveydelle hyödyllisistä vaikutuksista on puolestaan paljonkin & luotettavaa tietoa. Etenkin naisille soija tuntuisi olevan todella suositeltavaa evästä.

Nykyään kun netistä läytyy kaikkea niin kannattaa muistaa lähdekritiikki. Kuka tahansa voi kirjoittaa mitä päähän pälkähtää ja heittää sen nettiin.

Mm kasvisetanolit (näissä terveys benecoleissa yms muissa) muistuttavat naissukupuolihormoneja ja näidenkin on usein väitetty aiheuttavan samankaltaisia "oireita". Tämähän tosiaan on oikeastikin mahdollista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kai sen täytyy pitää paikkansa, ovathan tunnetusti eniten soijaa kuluttavat yksilöt joko vähä-älyisiä vegaanihippeja tai vaihtoehtoisesti naismaisia miehiä. ;)

Vierailija
Scylla
Kai sen täytyy pitää paikkansa, ovathan tunnetusti eniten soijaa kuluttavat yksilöt joko vähä-älyisiä vegaanihippeja tai vaihtoehtoisesti naismaisia miehiä.

Heh, niin kai sitten. Toisaalta eikös melko suuri soijan kuluttajaryhmä ole kehonrakentajat. Ei niinkään naisellisia, vaikka rinnanympärys kyllä kasvaa.

Olen ymmärtänyt niin että soija sisältää paljon kasviestrogeenejä mikä tekee sen hyväksi ravinnoksi menopaussista kärsiville naisille. Puhdas soija (rouhe, pavut) on hyvää ravintoa, se on hyvin proteiinipitoista. Jolloin se sopii meille aivottomille ituhipeille hyvin!

bosoni
Scylla
Kai sen täytyy pitää paikkansa, ovathan tunnetusti eniten soijaa kuluttavat yksilöt joko vähä-älyisiä vegaanihippeja tai vaihtoehtoisesti naismaisia miehiä.Heh, niin kai sitten. Toisaalta eikös melko suuri soijan kuluttajaryhmä ole kehonrakentajat. Ei niinkään naisellisia, vaikka rinnanympärys kyllä kasvaa.

Älyllisyyteen en ota kantaa (se väikkäri löytyy netistä pienellä etsimisellä, v. -04, TKK). Ite harrastelin kehonrakennusta joskus -80 luvulla kun se ei vielä ollut moraalitonta tai egoistista niinkuin nykyään. Ei ne soijavalmisteet tuntunut olevan muuta kuin rahastuskeino. Jotkut halvemmat soijavalmisteet meni iteasiassa semmoisenaan läpi elimistöstä sulamatta. Voi niitä pytylläistumisen aikoja...

Parasta oli liha ja kananmunat. Kyllä se rinnanympärys kasvoi, vaan kyllä myös treeniä vaadittiin vuosikausia. Nyt alkaa olla myöhäistä, jos pelkkä yhden kesän rantakausi on mielessä. Olen, onnekseni, jatkanut salillakäyntiä näihin päiviin asti lähinnä pitääkseni jonniinmoista kuntoa yllä. Ikä tuo kyllä yllätyksiä monessa suhteessa. Erityisesti tuo ruokahalu tuppaa säilymään, vaikka energiankulutus laskee.

Scylla
Kai sen täytyy pitää paikkansa, ovathan tunnetusti eniten soijaa kuluttavat yksilöt joko vähä-älyisiä vegaanihippeja tai vaihtoehtoisesti naismaisia miehiä.

Tai kiinalaisia kung fu -mestareita.

Taitaa pelkkää huhua olla nuo pelottelut.

AJT
Ei ne soijavalmisteet tuntunut olevan muuta kuin rahastuskeino. Jotkut halvemmat soijavalmisteet meni iteasiassa semmoisenaan läpi elimistöstä sulamatta. Voi niitä pytylläistumisen aikoja...

1980 -luvun soijaprotskuvalmisteet olivat tosiaan legendaarisia ilmavaivojen tms. tuottajia. Nykyään nekin ovat jo vatsaystävällisempiä. Itse popsin aikoinaan vuosia sitten puolisen vuoden ajan soijaisolaattia sellaiset 2x30-40 g per päivä. Ja hyvin tuli lihaa, joten estrogeenitaso tuskin nousi. Maku oli kyllä aivan järkyttävä, joten menin osa-aikatöihin ja vaihdoin kalliimpaan, maustettuun heraan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat