Kommentit (7)

Käyttäjä1549
Seuraa 
Viestejä30

Heh, lue HS:n kommmentit, niin tuolause, ilmasto ei ole koskaan ollut näin lämmin, niin... Todellisuudessa 7 kertaa ja aivan sumalaisten tutkimusten mukaa... Nämä tutkimukset ovat edellä näitä nykyisiä kymmeniä vuosia... Heh... eikö tiede lehden toimittajien kannattaisi mennä koluamaan Helsingin yliopiston arkistoja, paljolta potaskan puhumiselta olisi välttynyt...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ertsu
Seuraa 
Viestejä6943

"Nykyään on keskimäärin 3,6 astetta lämpimämpää kuin jääkauden loppuvuosina."

Artikkelissa ei mainita, kuinka paljon lämpötila oli miinuksella silloin jääkauden lopulla.

tassuttaja
Seuraa 
Viestejä170

Miten on mahdollista, että esimerkiksi Kuopiossa kasvaa metsälehmuksia jotka kukkivat heinäkuussa eivätkä koskaan nykyilmastossa saa siemeniään valmiiksi kesän aikana?

Voivat tietenkin linnut kuljettaa siemeniä ruuansulatuksessaan pitkiäkin matkoja tai myös ihmiset ovat saattaneet 1700-1800 luvuilla kuljettaa kasveja pitkiäkin matkoja uusille asuinsijoilleen.

Koulussa opettaja tietenkin kertoi ajan trendin mukaisesti, että oli ollut lämpimämpiä kausia ja kasvit olivat ns. reliktejä elikkä jääneet kasvamaan paikoilleen ilmaston viilenemisestä huolimatta.

Pitäisköhän muuttaa jollekin toiselle maankaltaiselle sopivalle planeetalle muutaman valovuoden päähän, tarvitaan vain  avaruusbusseja matkaa varten. Ikävää jos siellä asuville ihminen onkin vain ruokaa.

Ilmasto muuttuu kuten pörssikurssit ja nykyinen lämpötilanmuutos ei ennusta tulevaa lämpötilaa.

Aivopieruja, mutta sitähän tämänhetkinen ilmastonmuutoshössötys on!

Käyttäjä5638
Seuraa 
Viestejä84

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Interstadiaali

Suosittelen tutustumaan jääkauden lämpötuloihin tuosta artikkelista.

Eikö ole kummallista että ilmastouskovaiset ottavat vertailuun aina sen ajanjakson, joka sopii heidän ideologiaan.

Esim he ottavat tarkasteluun aina kurvia 60-luvulta nykypäivään jotta näyttäisi jatkuvalta lämpenemiseltä. Talvisodanaikaisia kylmiä jaksoja piilotellaan!

offmind
Seuraa 
Viestejä16990

Käyttäjä5638 kirjoitti:
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Interstadiaali

Suosittelen tutustumaan jääkauden lämpötuloihin tuosta artikkelista.

Eikö ole kummallista että ilmastouskovaiset ottavat vertailuun aina sen ajanjakson, joka sopii heidän ideologiaan.

Eli se, että mannerjäätiköt katosivat 11000 vuotta sitten, koska Maapallo kulki kohti Holoseenin lämpöhuippua ja ilmasto lämpeni, on siis ideologinen kannanotto? 

Käyttäjä5638 kirjoitti:
Esim he ottavat tarkasteluun aina kurvia 60-luvulta nykypäivään jotta näyttäisi jatkuvalta lämpenemiseltä. Talvisodanaikaisia kylmiä jaksoja piilotellaan!

Se talvisodan aikainen kylmä jakso tunnetaan yleisemmin nimellä talvi. Sellainen on joka vuosi.

Mutta jos tarkoitit yleisemmin 1930-lukua, niin eihän se mitenkään erityisen kylmä tainnut olla.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Käyttäjä6329
Seuraa 
Viestejä7

Joopa joo. Tiede lehti esittää jo aiemmin todistettuja tietoja uusina uutisina. Jo aiemmin on tunnettu nykyisen lämpötilan olevan tasolla, jota ei ole ollut 800 000 vuoteen (ainakin jääkairaukset, myös sedimentti ja tippukivet tukevat tuota). Tämä on siis vain aiempaa tutkimusta tukeva ja ehkä osin tarkentava tieto, ei mikään mullistava juttu. Ja lämpötila on noin +1C esiteollisesta aikakaudesta (+- 0,3 riippuen valitusta hetkestä, yleensä +0,9- +1,2C). Huomattavaa on, että ilmastosysteemiin on jo varastoitu noin +0,5C lisä lämpeneminen jo nykyisillä päästöillä. Siis Pariisin sopimukseen pääsemiseksi tarvitaan negatiivisia päästöjä, jotta nykyisten päästölähteiden jatkaessa saastuttamistaan vielä ainakin 30-50 vuotta, jotta on edes kohtuullinen mahdollisuus alle +2C lämpenemiseen 2100 mennessä. +1,5C on jo saavutettu, kun lasketaan mukaan ilmaston hidas reagointi lämmittäviin päästöihin (noin 40 vuoden hitaus eli näemme suurinpiirtein vuoden 1978 tilanteen lopputilan nykyisellään!).
Tiesittekö, että Suomessakin on valmistunut uusi hiilivoimala? Ok, se voi osin käyttää muitakin polttoaineita, mutta ensisijaisesti kivihiiltä. Tämä on Suomen nykytilanne. Ja mm. Lappeenrannan yliopiston tutkimus sanoo. että vuoteen 2030 mennessä kivihiilestä tulisi luopua kokonaan ja 2050 kaikista fossiilisista polttoaineista. Ei tule toteutumaan mikäli porvarien annetaan pitää sijoittamansa rahat. Miten maailmalla toimitaan nopeasti? Lisätään rahoitusta maakaasuun eli toiseen fossiiliseen polttoaineeseen. Maakaasusta eroon pääseminen vienee noin 50 vuotta, jolloin olemme auttamatta vaarallisen ilmastonmuutoksen tiellä. Alle +2C on lähes mahdoton ilman maailmanlaajuista vallankumousta. Oma arvioni on ja pysyy: +3C ja +3m merenpinnan nousua (usea arvio: yli 1m, ei arviota mitä tapahtuu merijään sulettua Jäämereltä, eikä huomioitu läntisen Antarktisen sulamista, myös +3C sotkee kuvioita).
Negatiivisia päästöjä ei pystytä tuottamaan siinä määrin kuin on tarpeen. BECCS - ei riittävää maapinta-alaa, muut vielä heikompia esityksiä. Riittääkö pelkkä usko siihen, että tarvittava teknologia löytyy? Päästöthän eivät ole pienenemässä, ne olivat hetken kasvamatta ja viime vuonna kasvoivat +3%.
Ja mitä hallituksemme tekee? Lisää hakkuita, jotta mahdollisesti negatiiviset päästöt pienenevät entisestään. Tiilikaiselta sentään tuli ehdotus kivihiilen kieltämisestä 2025 mennessä, mutta tämäkään ei teollisuuden puristuksessa taida onnistua. Biopolttoaineet ovat lähinnä vitsi hiilen vähentämisessä ja siitä porvarit saanevat rahansa, joten niitä lisää ekosysteemien kustannuksella!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat