Seuraa 
Viestejä1809

Lakikokoelmat näyttäisivät uudistuvan 300-vuoden välein kultturivallankumousyklien vanavedessä.

2100 eKr Ur-Nammun laki
1800 eKr Hammurabbin laki
1500 eKr Mooseksen laki
1200 eKr ?????
900 eKr ????
600 eKr ????
300 eKr Rooman 12 talulun laki
0 eKr Kristuksen evankeliumi eli Karman laki
300 jKr Bysantin laki
600 jKr Sharia laki
900 jKr ????
1200 jKr ???
1500 jKr ????
1800 jKr Yhteiskuntasopimus
2100 jKr ?????

Mikä on teidän veikkauksenne seuraavan vuoden 2100 jKr lakikoelman luonteesta? Mitä seuraavista se eniten muistuttaa?

Mikä seuraavista laeista on perustana 2100 jKr uudistukselle?
Sharia laki
Sharia laki
20.0%
Ur Nammun laki
Ur Nammun laki
20.0%
Kiinan Confutsen etikettilaki
Kiinan Confutsen etikettilaki
20.0%
Smithin Kansojen Varallisuus ja kapitalismin lait
Smithin Kansojen Varallisuus ja kapitalismin lait
20.0%
Luonnon laki eli Käenpojan laki
Luonnon laki eli Käenpojan laki
20.0%
Hammurabin laki
Hammurabin laki
0%
Mooseksen laki
Mooseksen laki
0%
Simeonin laki eli sananlaskut
Simeonin laki eli sananlaskut
0%
Karman laki eli evankeliumi
Karman laki eli evankeliumi
0%
Ahimsa laki
Ahimsa laki
0%
Tieteen keksimät lait
Tieteen keksimät lait
0%
Rooman 12 taulun laki
Rooman 12 taulun laki
0%
Bysantin lait
Bysantin lait
0%
Talmud ja Mishna
Talmud ja Mishna
0%
Sosialismin lait
Sosialismin lait
0%
Darwinismin lait
Darwinismin lait
0%
Ääniä yhteensä: 5

Kommentit (6)

Vierailija

 Ur-Nammu määräsi hävitettäväksi kunnottomat kansalaiset, eli kuten sumerilainen teksti kertoo, lampaitten, härkien ja aasien "kahmijat". Hän piti huolta siitä, että orvot eivät joutuneet rikkaan väärinkäyttämäksi ja "leski ei joutunut mahtavan saaliiksi".

 Tämä noin vuoden 2100 eKr lakikokoelma saattaa peilautua vuoteen 2100 jKr jollakin tavoin.

Jos joku pitää liikaa eläimiä, jotka syövät paljon ruohoa kuten lampaat ja suuret lammaslaumat. Kuten härät ja suuret härkälaumat, kuten aasit ja suuret aasilaumat niin sitä ei tullut suvaita. Sai olla vain pieniä eläinlaumoja ja vähän syöviä eläimiä. Näin estettiin eroosiota ja myös tuohon aikaan oli usein nälänhätiä.

Josef näki unta, että lihavina aikoina piti kerätä säästöjä sekä suuria varastoja. Mutta yhä vielä islam ei hyväksy tätä periaatetta. Islamin mukaan ei saa koota korolle ja saamansa denaari tulee käytää saman päivän kuluessa.

Emme tiedä mikä tulee olemaan vuoden 2100 menetelmä estää nälänhätiä. Pitääkö olla pieneläintaloutta; vaiko suuria laumoja. Tuleeko lihavina ja suurien laumojen aikana kerätä varastoihin niin paljon kuin mahdollista ja laihoina vuosina avata varastot; vai mikä tulee olemaan periaate.

Luulen, että periaatteksi tulee islamin ja Ur Nannun periaate. Kullakin on muutaman vähän syövän ja vähän eroosiota aiheuttavan eläimen lauma ja suurlaumat ja paljon kuluttavat eläinlaumat kielletään.

Pidän melko varmana, että vaikka on ollut meneillään suuri keskittäminen ja kaupungistuminen niin tuo suuntaus vaihtuu sadan vuoden sisällä. Alkaa hajauttaminen jälleen. Mutta esim. Hallituksen kaavailemat uudet lait kuten SOTE ja työnhakuvelvollisuus tulevat EDISTÄMÄÄN KESKITTYMISTÄ. Sillä isot kapungint kuten Kuopio omaavat paljon työvoiman tarvetta kun taas maaseudulla ei ole tarvetta työvoimalle.

SYYTÄ SIIHEN EN TIEDÄ MINKÄ VUOKSI KESKITTÄMINEN VAIHTUU HAJAUTTAMISEKSI MUTTA VOIHAN OLLA, ETTÄ SOTEN JA TYÖNHAKUVELVOLLISUUDEN KALTAISET UUDISTUKSET MENEVÄT AAVISTUKSEN LIIAN PITKÄLLE JA KUKAAN EI HALUA TAI VOI ENÄÄ TEHDÄ TYÖTÄ MAASEUDULLA JA RUUAN TUOTANNOSSA.

Vierailija

Smith Kansojen varallisuus ja Marxin sosialismi saattoivat olla esteettisesti kauniita, mutta niiden ETIIKKA oli ehkä vielä hakusessa. Nythän elämme esteetikkojen kultakautta, jolloin periaatteet ja etiikka ovat hukkuneet jonnekin. Arvostetaan naiskauneutta, alkoholista ja huumeista pidättäytymistä sekä lällyä ahimsa elämäntapaa.

 Kaikki tämä on estetiikkaa kun taas eettiset periaatteen miehet ovat väheksyttyjä ja laiminlyötyjä. Liian kovina pidettyjä ja Villin lännen lakien esiin ajajia ja nostajia.

 HUMANISMI ON PERUSPERIAATTEILTAAN PERUSTUNUT VIISAUTEEN JA ESTETIIKAAN. SEN SIJAAN TÄMÄ UUSI VUOSITUHAT TULEE PERUSTUMAAN VOIMAAN JA ETIIKKAAN. EHKÄ JOPA 2000 SEURAAVAA VUOTTA TULEVAT OLEMAAN VOIMAN JA ETIIKAN KULTAKAUTTA.

Lainsäädäntö, talouselämä ja rakennustoiminta tulee olemaan etiikan sanelun alaisia. Sen sijaan esteetikoille jäänee heille soveltuva kaunokirjallisuuden tuottaminen lähes ainoaksi harrastukseksi ja toimeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Unohdin tuosta 16 lakikoodeksin kokoelmasta tärkeimmän eli nykyisin 1800-luvulta lähtein vallassa olleen YHTEISKUNTASOPIMUKSEN (Perustuslait ja ihmisoikeudet). Jos äänestää sitä niin voisi mainita sen erikseen kommenttina. 

Voisi myös hieman perustella jos kokee:

1. Nykyisen yhteiskuntasopimuksen olevan yhä ajan tasalla

2. Kokee nykyisen yhteiskuntasopimuksen olevan ajastaan jälkeen jäänyt.

Vierailija

Joka tapauksessa nyt kun lähestytään Imaami Mahdin, joka tuo tullessaan 1000 uutta tai esiin nostettua pyhää kirjoitusta, hetkeä jälkeen on niin paljon eri vaihtoehtoja ja kirjoituksia, että suurin osa niistä tulee lakastumaan tai jäämään pienen vähemmistön kannatuksen varaan. NÄMÄ 1000 KIRJAA OVATKIN ERÄÄNLAISIA IKUISIA UNELMIA, JOTKA EIVÄT TOTEUDU KOSKAAN, VAAN OVAT UNELMIEN JA MIELIKUVITUKSEN RUOKAA.

On ennakoitu, että vuoden 2100 tienoilla alkaa NÄKYJEN JA UNIEN hengen vuodatus. Ilmestyy ILMESTYSKIRJALLISUUS, mutta jälleen kirjoja on niin paljon, että suurin osa niistä jää taka-alalle. ON ESITETTY PERIAATE, ETTÄ JOKA ON REHELLISIN, VILPITTÖMIN JA TOTUUDELLISIN NIIN HÄNEN UNENSA JA NÄKYNSÄ TOTEUTETAAN, MUTTA JOKA ON VILPILLINEN NIIN HÄNEN UNENSA JÄÄ UNEKSI.

Tarkoitan sitä, että mitä tahansa lakia tai koodeksia tehdäänkin niin sitä on niin paljon, että tuon koodeksin eräät osat ikään kuin sortuvat ja happanevat tai ruostuvat kun taas eräät osat loistavat kuin tähti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat