Seuraa 
Viestejä45973

Montanan yliopiston tutkimysryhmä, jonka työstä palstan välitetty uutinen.
Oli tutkittu pyypoikasten viuhtomista, ja tulleetet tutkijat päätelmään, että joillekin elikoille siivet alkoivat kehittyä, kun ne viuhtoivat vuorten jyrkänteitä ylös.

Uutienn jatkaa mielestään houkuttelevaan ajatukseen, että ne kehittyuivät edelelen, kun alusiiopiset hyppivät jyrkänteiltä alas.
Nytpa näyttääkin ihmeen tutulta. Nimittäin muistelen esittäneeni aiemmin, että ne hyppivät liitoon saaliin niskaan jyrkänteiltä. Jotta pääsee takaisin ylös, siinä vissiin auttaa vaikka viuhtominen.

Jos jotakin esittää täällä ns.Tiedeyhteisön epäpäteväksi julistama, siitä pikkurengit ilmoittavat, henkilö, sillähän ei tule olla mitään merkitystä, olipa läytö tai ajatus miten merkittävä tai mullistava tahansa. Vaan kun
samantapaista kerrotaan USAsta, vaikka sieltäkin ihan kaukaisesta Montanasta, johan on uutinen. Suomlaienen suurporvarin tiedereniki ei suinkaan suosi suomlaista, vaan noudattaa asiakasetusuhdetta USAan.

Ihmine ja lintu. Muistaakseni kehittelin myös ihnmisen pystykäyniä liikkumisesta vuorten jyrkänteille ja hyppimisestä sieltä saaliiden niskaan.

Lintujen alkuperä. Itse viisas laitostiedekään ei tiedä, tuleeko se varhain alkuliskoista tai myöehmmin dinoista. Entä jos molemmista? Eli lintujen luokkaan kuuluisikin oikeastaan kaksi alkuperältään ja siten myös geneettiseltä perimältään erilaista alaluokkaa? - Kiintoisa tuo lintuinfluenssankin ilmeneminen. Kana- ja vesilinnut näyttävät sairastavan
ja kuolevan. Peto-ja laululinnut, ikäänkuin ei tarttuisi ollenkaan. - Variskin on laululintu.

Uutisen alla lisäviitteessä väite lepakon kehittymisestä hiirestä.
Luultavimmin, myös joidenkin laitostieteilijöiden mukaan, alkujaan oli päästäinen. Tästä ovat kehittyneet sekä kädelliset että lepakot.
Sormethan kummassakin tapauksessa tärkeitä.

Muokkauslisäys tänään 1.7.2006. Järjestänpä äänestyksen aiheesta
luotiinko linnut vaiko kehittyivät.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (239)

Eihän kyse ollut vuorenrinteistä vaan kaltevista pinnoista. Räpyttelemällä siipiään pyyt saavat lisäpotkua juoksemiseen.
Varsin hyödyllinen mekanismi jos haluaa päästää saaliinperässä puuhun taikka saalistajaa pakoon. Ongelmaksi tietenkin muodostuu se että kuinkas sieltä puusta pääsee alas. Kaipa ne pienet peto dinot sitten huomasivat että noilla siivillähän voi liidellä puusta puuhun.
Varsin energiaa säästävä liikkumisen muoto. Lisäksi pystyy tutkimaan varsin laajoja alueita ja yllättämään saaliin yläpuolelta.
Tällä hetkellä pienet petodinot ovat paras kandidaatti lintujen esi-isiksi.
Siitä ei pääse mihinkään, ne vain ovat niin samankaltaisia toistensa kanssa.

Montako miljardia vuotta se pyy räpiköi ennenkuin "siivet" alkoi kantamaan. Aika sitkeä "lintu".
Ja Ps. jos ihminen nakataan kalliolta, ei se opi lentämään. Se että tarvitsee siivet ei tietenkään muodosta siipiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

samaa pohdin minäkin.. naurakaa vaan

tarvitsen siivet.. todella.. säästyisi energiaa kun lentokoneita yms muita kulkuvälineitä ei tarvita. luonto pärjäisi paremmin. miksi minulle ei kasva siipiä?
olen tietoisesti naiivi ja kaivan verta nenästäni.

teijoster
Montako miljardia vuotta se pyy räpiköi ennenkuin "siivet" alkoi kantamaan. Aika sitkeä "lintu".
Ja Ps. jos ihminen nakataan kalliolta, ei se opi lentämään. Se että tarvitsee siivet ei tietenkään muodosta siipiä.

Muutama kymmenen miljoonaa vuotta. Samoin lie muutama kymmenen miljoonaa vuotta eroa, jos otetaan lähtökohta ennen dinoja ja dinot.
Jälkimmäisessä tapauksessa kyseessä olisiivat tyrannosaurusten sukulaiset. Jo kouluaikana näytettiin kuvaa liskolinnusta, jolla oli hampaat.

Lentämisen yrittäjiä siis myöhemminkin. Oliko siis 50 - 60 miljoonaa vuotta, kuin lepakot. Ennne ihnisiä vielä oravat. Oravat lie myös ensimäsiä purjehtijoita.

Vrt. eläinten alku. Ensimmäine mahdollisuus ja alku yksisoluiset eliöt.
Toine mahdollisuus ja alku sienistä. Jo tertiäärikaudelta taas lihansyöjäkasveja, nekin olsoivast voineet kehittyä eläimiksi, vaan eivät
ole ehitneet.

Eihän sinulle muodostuisikaan, mutta kuvitellaanpa että päätät kiivetä seinää pitkin talon katolle ilman apuvälineitä, mahdotonta jos kuvitellaan että seinä on tasapintainen. Noh, teet tätä koko elämäsi koska a) olet hullu b) katolle pääseminen parantaisi omaa ja jälkeläistesi elämää. Ethän sinä sinne katolle koskaan pääse, mutta kuvitellaanpa että opetat lapsillesi että seinää pitää yrittää kiivetä aina silloin tällöin vaikka kohtaloksi koituisikin ja he opettaisivat samaa lapsilleen ja tätä jatkuisi lukemattomien sukupolvien ajan, n. 1 miljoona vuotta. Onko täysin mahdotonta ajatella että 10.000:nnes sukupolvi osaisi kiivetä seinää pitkin erityistarkoitukseen suunnitelluilla kynsillä tai piikeillä tai vaikka sitten siivillä.

Se että sinä et elämäsi aikana moiseen pysty, ei todista sitä että evoluutio olisi kusetusta

Sanokaa nyt joku vielä että kannatatte ID teoriaa. On järjetöntä ajatella että elämä olisi saanut alkunsa elottomista aminoyhdisteistä ja että lajit kehittyisivät jatkuvasti? Kuitenkin on täysin loogista ajatella että on vain olemassa joku mahtava voima/henkilö/alien joka vaan pystyy luomaan maailman tosta vaan ilman mitään vaivaa. Anteeksi ikuisuuskysymykseni, mutta, jos tyhjästä ei saa elämää niin mistä Jumala on saanut sitten alkunsa?

Lumberjackin kysymykseen: Ainoa looginen vastaus on että Jumala on ollut aina olemassa. Eikä hän antanut meille kykyä ymmärtää ikuisuutta taaksepäin.

teijoster
Lumberjackin kysymykseen: Ainoa looginen vastaus on että Jumala on ollut aina olemassa.

Looginen!???!

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

No mutta eihän ihminen voi sitä ymmärtää.

No, asiaan liittyen hyvin monien dromeosaurien ja oviraptoridien (ja muutamien muidenkin dinosaurusryhmien) fossileista on löytynyt näyttöä että monilla dinosauruslajeilla oli höyheniä. Niinpä osa biologeista ja paleontologeista onkin sitä mieltä, että taksonomiassa pitäisi olla (ja tämän myötä siis onkin) käsite Maniraptora, johon kuuluvat suvut Deinonychosauria, Oviraptorosauria, Therizinosauroidea ja Aves.

Evoluution myötä sattui käymään niin, että kevytrakenteisimmat ja höyheneikkäimmät mutantit saivat luonnonvalinnassa edun pystyessään liikkumaan nopeammin ja ketterämmin puissa ja mahdollisesti jyrkänteilläkin... ja kun ajan myötä kevyet, ketterät ja höyhenikkäät saurukset saavuttivat valtaosan populaatiosta, oli vain ajan kysymys milloin todellinen lentokyky kehittyisi.

Linnut ovat dinosauruksia sanan hyvin todellisessa merkityksessä. Tai vaihtoehtoisesti voi sanoa, että osa dinosauruksista oli lintuja. Kyllä minusta ainakin tämä elukka enemmän näyttää dinosaurukselta kuin linnulta...

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Kiistämättä nimim. Herra Tohtorin omasta puolestaan esittämiä todisteita
ja kuvaa, haluan kuitenkin huomauttaa, että kerrotaan myös noita
dinoihin liitettäviä paljon vanhemmista löydöistä. Kumpien haara katosi
ja päättyi? Geneettisiä koodeja noin kaukaa ei taida löytyä todistamaan.

Sen sijaan voitaisiin verrata nykyään elävien lintujen DNAta, ja myös museoitujen kuolleidenkin kadonneiden lajien edustajien. Onko linnuille olemassa yksi yhteinen alkuperä, tai kenties kaksi?

Vrt. laitostiede ei ole kynnyt päättämään, syntyivätkö lepakot päästäisistä
vai hiiristä. Sormien perusteella luultavimmin päästäisistä, kuten myös kädellisten sukupuu ihmisiin saakka. Mekin lennämme! Toki vasta runsaat sata vuotta.

Toiset lintulajit sairastuvat herkästi lintuinfluenssaan, toiset eivät tunnu olevan siitä moksiskaan.

"Evoluution myötä sattui käymään niin".

Mikäs sen helpompaa todistella asioita kuin käyttää Hitlerin dogmatismia. Kun asiaa totena jauhetaan niin aikaa myöten siihen uskoo jopa asian jauhaja.

ArKos itse
Mistä muuten kuvan tekijä on TIENNYT, että kuvatun elikon silmät olivat keltaiset?

Tarkoitatko Herra Tohtorin postaamaa kuvaa? Se on ihan vaan valokuva.

Kirkko on ulkona näistä jutuista. Sen oma käytös osoittaa ettei sillä ole sananvaltaa luomista tai evoluutiota koskevissa jutuissa. Sehän vain valitsee sen kannan jolla saa eniten kirkollisveroja.

Lisäksi nykyinen "kristillinen" kirkko muotoutui alkukirkon luopiokirkoksi.
300-luvulla oli jo opillinen mätä päässyt valtaansa. Kysy vaikka kirkkohistorioitsijoilta.

slam
Seuraa 
Viestejä2129
ArKos itse
Montanan yliopiston tutkimysryhmä, jonka työstä palstan välitetty uutinen.
Oli tutkittu pyypoikasten viuhtomista, ja tulleetet tutkijat päätelmään, että joillekin elikoille siivet alkoivat kehittyä, kun ne viuhtoivat vuorten jyrkänteitä ylös.

Haha. Yhtä lahjakkaasti voidaan päätellä, että urosmies painaa naisen kimpussa vihaisena ilman alateitse asiointimahdollisuuden mahdollistavaa alkukantaista kepakkoa. Ilmeisesti se alkoi kasvaan tuossa yhteenotossa?

Hyvin polkee.

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613
teijoster
"Evoluution myötä sattui käymään niin".

Mikäs sen helpompaa todistella asioita kuin käyttää Hitlerin dogmatismia. Kun asiaa totena jauhetaan niin aikaa myöten siihen uskoo jopa asian jauhaja.

Etkä tietenkään lukenut viestiäni tuota pidemmälle kun seuraavissa lauseissa selitin miksi näin tpahtui evoluution myötä?

Et kai sinäkään oikeasti voi olla niin typerä ettet käsitä että kun elikolla on etua jostain ominaisuudesta niin se silloin selviää paremmin elämässään kuin vastaava elikko jolla ei kyseistä ominaisuutta ole? Ja kun elikko ominaisuuden avulla selviää paremmin kuin toinen elikko, niin elikko saa todennäköisemmin jälkeläisiä kuin toinen elikko jolta se ominaisuus siis puuttuu?

En ymmärrä sitäkään miksi on niin vaikeaa käsittää että jokin tietty ominaisuus voi alun perin syntyä mutaation tuloksena, olla edullinen ja kehittyä edelleen yhä edullisemmaksi edellä mainitulla tavalla.

Ei ole kyse siitä onko evoluutio totta vai ei, kyse on siitä että evoluutioteorian perusajatus, luonnonvalinta, on erittäin looginen ja todennäköinen malli eliöiden kehityksestä. Totuushan on subjektiivinen yleiselle mielipiteelle, kun totuuden määritelmä kuuluu "yleisesti hyväksytty ja oikeana pidetty uskomus".

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Kyllähän minä oikeasti käsitän sen että linnunpoikasille kehittyy siivet. Ne aikansa räpyttelee ja kohta lähtevät lentoon. Ei niistä silti tullut muuta kuin lajinsa mukaisia lintuja. Oletko kuullut semmoisesta kuin kasvaminen?

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Olet tainnut harjoitella paljon tuon vaikutelman luodaksesi.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Jahas, teijosterilla taas hiekkaa vaginassa. Kerropas nyt ihan konkreettisesti, mikä sinun ongelmasi on?

a) se, ettei evoluutio kykene tuottamaan siiven kaltaisia rakenteita sopivien valintapaineiden vallitessa
vai
b) sopivia valintapaineita ei ollut

HumppaSaatanalla on ongelma: ei kykene tieteelliseen keskusteluun vaan leimaa ties miksi. Ps mies olen ja olen aina ollut. Siitä on todistusaineistoa (useita).

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat