Seuraa 
Viestejä1809

The sun gives off half of its total energy as IR, and much of its visible light is absorbed and re-emitted as IR, according to the University of Tennessee.

Jälleen on laskiainen ja kun olen luontoa miettinyt niin eräinä vuosina juuri laskiaisen tienoilla alkaa auringon infrapunasäteily tuntua iholla kuumalta sekä joskus on nähnyt, että katoilta alkaa lunta valua maata kohden lämmön vaikutuksesta.

Miksi ei tammikuussa ole infrapunasäteilyn kuumuus iholla tuntuvaa? Voiko siinä olla jokin kumuloituva vaikutus niin, että kun on myös valoa paljon enemmän niin osa tuosta valosta abroptoituu kappaleeseen ja muuntuu jotenkin infrapunaksi ja emittoituu kappaleesta infrapunana.

Voiko muodostua jokin näkyvän valon määrän ja infrapunasäteilyn yhteisvaikutus? En oikein ymmärrä minkä vuoksi tiettynä viikkona vuodesta alkaa vasta aurinko lämmittämään tuntuvasti. Miksi ei jo aiemmin?

Kommentit (1)

Vierailija

Entä kun aiemmin kyselin täällä sitä kuinka eräänä kesäisenä päivänä auringon ollessa horisontissa laskemassa sen säteitä heijastui vastapäisen rakennuksen ikkunasta parvekkeelleni ja nuo säteet olivat hyvin kuumia.

Sen sijaan kun yöllä kävelen kuutamossa niin ei ole kuun valolla käsittääkseni mitään lämmittävää vaikutusta. 

Voiko olla niin, että infrapuna ei toimi yöllä täydellä tehollaan, vaan on yleensäkin jonkinlainen yhteisvaikutus näkyvällä valolla ja infrapunalla. Esim. Mitä enemmän on näkyvää valoa niin sitä kuumemmalta tuntuu myös infrapuna iholla.

Tämä on tietenkin pelkkää oletusta ja spekulointia vailla tieteellisyyttä, mutta mikä ihme saa aikaan sen, että kuun valolla ei ole mitään lämmittävää tunnetta sen sattuessa iholle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat