Seuraa 
Viestejä1809

Latasin ohjelman nimeltä Kiwix, jonka avulla on mahdollista ladata eri kielisiä offline Wikipedioita yms. Ensin asensin valitettavasti Kiwix ohjelman version 0.9 rc2, jossa ei näkynyt matemaattiset kaavat oikein yms.

Mutta sitten hain SourceForgen sivulta version 0.9, joka näyttää matemaatiset kaavat ja kuvatkin hyvin.

Suomenkielinen offline Wikipedia on kooltaan vain noin 4.4 GB.
Englanninkielinen toki on kuvakkeineen noin 60 GB, mutta ilman kuvia 20 GB.
Saksankielinen yms. ovat riippuen kuvien kanssa vain ilman kuvia noin 5 -20 GB.

Project Gutenberg kirjat ovat noin 40 GB.

Hauskaa oli mielestäni, että ESPERANTON kielinen offline Wikipedia on yli 3 GB eli ei paljoa jää jälkeen
suomenkielisestä. Myös latinankielinen on yli yhden Gigatavun.

Jos on kovalevyllä ylimääräistä tilaa 20-100 GB niin sitten kantsii ehkä kokeilla, mutta tuskin kannattaa SDD levyille laittaa, vaan jos on perinteinen esim. 500 GB kovalevy.

Mitä hyötyä näistä sitten on? Itse ajattelin että hyöty voisi olla siinä, että jos tahtoo tehdä omia Wikipedia artikkeleita niin voi offline tilassa tarkastella jo olemassaolevia artikkeleita.

Kommentit (3)

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä12313

Kannattaa ottaa snapshotti ainakin viikoittain jotta voi verrata muutoksia eri aikoina. Muista myös varmuuskopiot. Itse tulostaisin laserilla paperille ja säilöisin kassaholviin, se on varmin tapa. Paperitulosteita on myös miellyttävää ja kätevää lukemista ennen nukkumaanmenoa tai paskalla tai sähkökatkon aikaan.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Tuossa voisi olla ideaa. Tekisi itselleen oman wikipedian jota sitten aikansa kuluksi vanhoilla päivillään lueskelisi ja kiroilisi että kukahan idiootti tämmöistäkin on mennyt raapustelemaan.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kun tutkailee millaisia eri kieliä on Wikipedian artikkeleita raapustanut niin huomaa ehkä eräänlaisen mentaliteetin. Näyttäisi kuin vapauteen pyrkivät alistetut orjakansat, joiden keskuudessa on paljon vapautusliikkeitä olisivat eniten kirjoittaneet Wikipediaa. 

Löytyy kataloniaa, esperantoa, afrikaansia, kurdin kieltä yms. alistettua tai vähemmistön asemassa olevaa kansakuntaa? Kun puhutaan Genesiksessä, että muodostetaan kolmesta viiteen suurta kansaa (USA, Ranska, Venäjä jne.), jotka kotkan siipien tavoin kannattelevat Israelia Egyptin vastaisessa taistelussa niin myös tämä  seikka on selkeästi nähtävissä.  Egyptiin luen kuuluvaksi kaikki kansat samalla pituuspiirillä Suomesta Etelä-Afrikkaan asti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat