Seuraa 
Viestejä45973

Mistä mahtaa johtua, että saatuaan kylmää lihas monesti menee jumiin, eli kramppaa? Jos teet jotain fyysistä hommaa ja sen jälkeen päästät vaikka selkäsi kylmettymään, niin on todennäköistä, että selkään iskee jumi kohta.

Ja miksi se kramppi tulee yleensä vasta sitten, kun on jo päässyt lämpimään

Mikä olisi paras apu esim. jumittuneen niska-hartiaseudun parantamiseen, kun jos pään kääntäminen tekee jo kipeää?

  • ylös 0
  • alas 2

Kommentit (8)

Leuka
Mikä olisi paras apu esim. jumittuneen niska-hartiaseudun parantamiseen, kun jos kääntäminen tekee jo kipeää?

Jotkut ovat saaneet apua sauvakävelystä. Kuulemma aukaisee lavat hyvin. Ainakin sillä saa olkapäät liikkeeseen.

Liikkuminen, hidaskin on itselläni auttanut. Joskus tosin kun on kunnolla jumittanut esim koko kylki niin, ettei hengittämään kunnolla pystynyt.

Siinä ei tehnyt mieli sauvakävelylle, vaan terveyskeskukseen piikille

Tuo kylki kramppasi kerran lapiohommien jälkeen, kun sain hommien jälkeen kylmää tuulta hiestä märälle t-paidalle. No, tuli mummovainaan hauta luotua kuitenkin umpeen. Jotenkin tragikoominen tilanne....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kylmä lihas ei oikein tykkää äkillisistä repäisyistä, se pittää lämmittää eka ja pitää lämpimänä ! Urheilun maailmassa puhutaan usein alkuverryttelystä.

Mitäs tapahtuu jos kylmää rautaa yrittää taivutella ? Kyllähän se taipuu, mutta lopulta murtuu.

Elikkä kylmän aiheuttama jumi on oikeasti lihasrevähdys ja muut lihakset menemällä juntturaan yrittävät suojella revähtänyttä lihasta?

Paineesta ja paineen vaihteluistahan kaikki johtuu.

Laajenemme koko ajan kolmiulotteisesti, samalla kun maapallo laajenee ja työntää meitä poispäin maapallon keskipisteestä ja näin tunnemme miten työnnymme kiihtyvällä vauhdilla poispäin maapallon keskipisteestä.

Myös jää laajenee kolmiulotteisesti eli jään molekyylien atomeista avutuu energia-aaltoja, jotka taipuvat kokonaisuudessa viereisten molekyylien atomien ytimiin ja näin jään pinnalta ei juurikaan avaudu energiaa poispäin jäästä ja näin jää on meille kylmää.

Kun jäähän tulee ulkoapäin riittävän energisiä energia-aaltoja, alkaa jään atomien ytimistä avautua eri aallonpituuden omaavia energia-aaltoja, jonka seurauksena osa aalloista liikkuu pidempiä matkoja molekyylien välissä ja näin molekyyleihin tulee eri määrä energiaa toisesta suuunasta ja avautuu eri määrä energiaa toiseen suuntaan, jonka takia molekyylit muljahtelvat pitkiä matkoja toistensa välissä ja näin jää muuttuu nesteeksi.

Kun tämän oivaltaa, ymmärtää samalla miksi elimistö kramppaa aika ajoin ja miksi kylmettyminen lisää kramppeja.

Samoin ymmärtää myös sen miksi elintarvikkeet säilyvät paremmin jääkaapissa.

Savor

;):)

Itseasiassa tämän ymmärrettyään ymmärtää miten maailmankaikkeus toimii yhden yksinkertaisen periaatteen mukaisesti, niin ettei tila laajene tai kaareudu simsalapim.

Savor

;):)

Leuka
Mikä olisi paras apu esim. jumittuneen niska-hartiaseudun parantamiseen, kun jos pään kääntäminen tekee jo kipeää?

Giljotiini.

Leuka
Elikkä kylmän aiheuttama jumi on oikeasti lihasrevähdys ja muut lihakset menemällä juntturaan yrittävät suojella revähtänyttä lihasta?

Voi olla, mutta siinä tapauksessa kyseessä on erittäin pieni revähdys. Olen nimittäin takareiden revähdyksen kokenut ja se on kaikkea muuta kuin muutaman päivän jumiutuma. Kuukauden parantelun jälkeen onnistui reipas kävely ja kahden päästä juoksu ja lihaksen venytys. Kaiken huipuksi jouduin revähdyspäivänä esiintymään tanssikoulun kevätjuhlassa. Kaiken lisäksi kiusaksi jäi jonkinlainen jänne- tai lihasvika. Yeah! Älkää siis rehkikö lihakset kylminä.

Tämäkin aihe osaltaa valaisee sitä, miksi mammutit sattoivat nopeasti
menehtyä pudottuaan ikiroudan jäähän. Sysämeen asti ulottunut kramppikohtaus, johtunut myös putoamisen aiheuttamasta järkytyksestä.

Väsyminen, rasitus altistaa ihmistä krampeille. Entä mammutti, jos se ennen putoamista oli ajettu väsyksiin?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat