Seuraa 
Viestejä1773

Mikä on tekoveren tilanne nykyään? Onko jo laajemmin käytössä vai eletäänkö vielä kehittelyvaihetta?

En ole Jehovantodistaja, vaan tulossa ikään jossa tarvittavien suurten leikkausten riski kasvaa, enkä haluaisi hepatiitti A:ta, B:tä ... G:tä, enkä mitään muutakaan sairautta veripussissa.

Eräs mahdollisuus voisi olla oman veren säilöminen etukäteen ja käyttäminen myöhemmin tarpeeseen. Suomessahan on valtavasti kokemusta veritankkauksista jo Mäntyrannan ja Virenin ajoista lähtien. Onko urheilupuolen kokemuksista ollut hyötyä yleisen terveydenhuollon puolella?

Kommentit (5)

Merlin
Seuraa 
Viestejä4095

Paavilta kannattaa myös kysyä neuvoa. Hänellä on sellainen valtikka jossa virtaa vanha veri vielä tänäkin päivänä. Kutsuvat sitä ihmeeksi, minä kepulikonstiksi.

Uusimpien tutkimusten mukaan uusimmat tutkimukset ovat keskimäärin yhdentekeviä.

Merlin
Seuraa 
Viestejä4095

Muuten, jos satutte törmäämään Jeesuksen pyhään esinahkaan, niin mulla saattais olla muutama ostaja tiedossa. 

Uusimpien tutkimusten mukaan uusimmat tutkimukset ovat keskimäärin yhdentekeviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
George Hanson
Seuraa 
Viestejä1773

Tekoverestä voisi olla apua tähänkin ongelmaan:

Erityisesti afrikkalaistaustaisia verenluovuttajia tarvitaan nyt SPR:n mukaan Suomessa lisää, osin heidän kasvavan väestöosuutensa ja osin heillä esiintyvien harvinaisten veriryhmien takia. Esimerkiksi U negatiivinen veriryhmä on nimenomaan afrikkalaissyntyisillä esiintyvä harvinainen veriryhmä (esiintyvyys alle 1 %), mutta yhtään tällaista verenluovuttajaa ei vielä ole löytynyt Suomesta.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201802232200766955_u0.shtml

George Hanson
Seuraa 
Viestejä1773

Yllättävän vähän tulee vereen liittyvää uutta tietoa, ainakin näin asiaan ei-niin-tarkasti perehtyneen silmiin.

Jotakin sentään aina välillä.

Tutkijat ovat viime vuosina havainneet, että veriryhmät vaikuttavat ihmisten alttiuteen sairastua tauteihin. O-veriryhmä suojelee esimerkiksi malarialta, A ja B puolestaan kestävät hyvin koleraa. A-, B- ja AB-verityypeillä esiintyy enemmän sydän- ja aivoinfarkteja ja laskimotukoksia kuin O-ryhmällä. Muistiongelmia ilmenee eniten AB-veriryhmään kuuluvilla. Myös tiettyjen syöpien, kuten mahasyövän ja leukemian, riski vaihtelee sen mukaan, millaista verta elimistössä kiertää.

Veriryhmiä on olemassa paljon enemmän kuin tutut ABO ja Rh. Veriryhmätekijöitä tunnetaan jo yli 300, ja uusia löydetään jatkuvasti.  https://www.tiede.fi/artikkeli/veriryhma-voi-suojata-tietyilta-sairauksi...

Saattaa olla, että veri sekä sen laatu ja ominaisuudet vielä osoittautuvat merkittävämmäksi ihmisterveyden ja hyvinvoinnin kannalta, mitä on luultukaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat