Seuraa 
Viestejä362

Vielä vuosikymmen sitten ajateltiin yleisesti tiedemaailmassa, että simpanssi on ihmisen lähin "sukulainen".

Sen jälkeen on esitetty tieteellisesti perusteltuja ajatuksia, että se onkin orangi eikä simpanssi kun on lähempänä ihmistä.

https://www.sciencedaily.com/releases/2009/06/090618084304.htm

Sen jälkeen on vielä esitetty, että lähin sukulainen olisikin Bonobo apina.

https://www.hs.fi/tiede/art-2000005193849.html

Ristiriitaista tietoa.
Mielestäni onkin todennäköisintä, että ihminen onkin kehittynyt yhtä aikaa monessa paikassa, ja eri kanta-apinoista.

Kommentit (10)

user5638
Seuraa 
Viestejä362

Onko missään dataa, jossa olisi verrattu Denisovan geenejä eri apinalajeihin?
Toista dataa, jossa olisi verrattu Neanderthalin perimää eri apinalajeihin?

Entä eripuolilla maapalloa nykyään elävien "ihmisrotujen" DNA:ta eri apinalajeihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
user5638
Seuraa 
Viestejä362

Näkyykö Neanderthalin ja Denisovan geeneistä "heidän" veriryhmät?
Olisiko siitä apua ihmisen sukupuuin selvittämiseen ?

http://www.abc.net.au/science/articles/2010/04/07/2866275.htm

Tässä artikkelista pääpointti veriryhmien kehittmisestä:

"But there are enough differences between ape and human ABO systems that could influence the success of a xenotransfusion.

Rideout says these differences have occurred because once human ancestors and other primates became reproductively isolated from one another the genes that encode or regulate the presence of the molecules on the surface of red blood cells began to accumulate small mutations and drift away.

As the genetic mutations that occurred in one population didn't necessarily occur in the another, over time these changes have accumulated.

Even if we could overcome this evolutionary gap, most ape and primate species are either endangered or threatened."

user5638
Seuraa 
Viestejä362

http://www.centralbloodbank.org/donate-blood/ethnicity-and-blood-donation

"For example, some African American donors have different combinations of antigens in their blood like U-negative or Duff y-negative. Because these antigens are rarely found in other ethnic groups, these patients often depend on African American blood donations."

Ihmisillä on satoja eri antigeenejä, jotka määrittelevät mitä verta voidaan antaaa kenellekin Yllä olevassa tekstissä vain muutamia antigeenjä mainittu, liittyen eri etnisten rymmien verensiirtoihi.

Onko eri apinoiden veren antigeenien geenit tiedossa? Voidaanko näitä geenejä verrata Neanderthaliin, Denisovaan?

Keijona
Seuraa 
Viestejä19322

Bobobojen seksuaalinen käytös vaikuttaisi olevan hyvin inhimillistä, enemmän sosiaalisuutta ja yhteisöä  vahvistavaa kuin  sotaisaa ja hajottavaa.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Vierailija

Entä jos ihminen onkin hybridilaji. Alienit olisivat irrottaneet naisen apinoista geenitekniikkansa avulla joskus denisovan ihmisen aikoihin, mutta mies olisi tehty jonkin alieneiden oman rodun näon mukaan tuhansia vuosia myöhemmin.

Eräänlainen geneettinen nopeutettu rodunjalostuskoe siis. Tämäkin asia ehkä voitaisiin tutkia nykytieteen menetelmin. Entä jos ihminen on sekasikiö: Puoleksi apina ja puoleksi alien. 

Nykyisin on vallalla "hullutus" etsiä todisteita sille, että ihminen eli jo ennen dinosaurusten aikaa, koska the Kolbrin Bible niin väittää. Siihen minulla ei ole mitään sanottavaa. Mutta tiede tullee edistymään ja antamaan lisää valoa asiaan muutaman kymmenen vuoden sisällä?

panterarosa
Seuraa 
Viestejä3226

Erot eri rhesus-verityyppien välillä eivät ole vaan veren antigeeneissä, vaan myös muissa elimissä,mm. aivojen proteiineissa liittyen mm. aivosolujen aineenvaihduntaan.

Geenimanipulaatioon viittaa monen muun seikan ohella evoluutioharppaukset ja toisaalta pitkät jaksot, jolloin mitään ei tapahtunut. Apinaihminenkin työsti samoja kivityökalujaan miljoonia vuosia kunnes
"jumalallinen sormi" muokkasi hieman genetiikkaa ja kas, sai työvoimaa kaivoksille.

Vaikka sumerilaisten tarinat siitä, että ihminen luotiin alkeelliseksi työvoimaksi saattaa hieman kolauttaa egoa, mutta toisaalta se selittäisi sen, miksi noin umpi-idiootteja vaivauduttiin luomaan, kun edellytykset olisi ollut enempäänkin.

Giant Uralic and Finnic Megaliths NEW places! https://youtu.be/WEyKvRQubXU
Alien Burial Site https://youtu.be/yLvF0mga1rU

ekvivalentti
Seuraa 
Viestejä581

Ihmisen lähin sukulainen on simpanssi. Bonoboa pidettiin samana lajina kuin simpanssi. Miksi vedotaan 10 vuoden takaisiin artikkeleihin? Jokunen aika sitten luin sellaisen kommentin, että simpanssin ja ihmisen yhteinen edeltäjä jostakin 7 miljoonan vuoden takaa on ollut enemmän ihmisen kuin simppanssin kaltainen. Se oli elänyt savanneilla ja kävellyt. Simpanssit ovat palanneet metsiin ja siinä mielessä degeneroituneet löydettyään helpon elämän.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat