Kommentit (14)

Raspu
Seuraa 
Viestejä13878
Liittynyt12.7.2010

Kiitos artikkelista. Avasin aiheesta aiheen 2013.
Uskon että kallonmuokkauksella on ollut joku henkinen päämäärä.
Paine aivoissa?
Meditointi voi aiheuttaa paineen tuntua päässä. Olisiko kallonmuokkauksessa pyrkimys "mekaaniseen valaistumiseen"?

You have to die few times before you really can live.
- Charles Bukowski

JPI
Seuraa 
Viestejä26694
Liittynyt5.12.2012

Major_Overhaul kirjoitti:
Ihmeellistä että epyktissä oli sama tavoite.

Tuo on suht. sitkeä harhaluulo. Ainoat "todisteet" taitavat olla vain seinäpiirroksia Amarna-kaudelta kuningas Akhenatonin ajalta joissa hahmoilla on liioitellun pidennetyt kallot, ilmeisesti koska kuninkaan suvussa esiintyi luonnollista tuon tyyppistä kallon muotoa ja koska juuri tuolloin Egyptin taiteessa ja uskonnossa oli.käynnissä ennen- ja jälkeen näkemätön vallankumous.

3³+4³+5³=6³

Keijona
Seuraa 
Viestejä10517
Liittynyt13.3.2015

On pään suippous kuvannut korkeaa asemaa ja statusta monessa paikassa. Jos katsoo Venäjien tsaarien varhaisia kuvia eremitaasissa , niin niillä on samanlaiet suippohatut samanlaiset kuin joulupukilla tai tontuilla. Pitkät komeat parratkin kaikilla kuten myös  Ruotsissakin esim. (Vaasa suku) Ennen kristinuskoa ja naismaista itsekeskeisyyttä  miehillä oli pitkät hiukset ja parrat, se kun kuvaa pitkäjänteisyyttä, luotettavuutta ja vastuuntuntoa. Ainoastaan eunukeilta, epärehellisiltä ja rikollisilta hiukset ja parrat leikataan, kuvaaman sitä etä heillä ei ole todellisuudentajua,  kosketuspintaa ympäröivään todellisuuteen.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

MooM
Seuraa 
Viestejä7229
Liittynyt29.6.2012

Keijona kirjoitti:
Pitkät komeat parratkin kaikilla kuten myös  Ruotsissakin esim. (Vaasa suku) Ennen kristinuskoa ja naismaista itsekeskeisyyttä  miehillä oli pitkät hiukset ja parrat, se kun kuvaa pitkäjänteisyyttä, luotettavuutta ja vastuuntuntoa. Ainoastaan eunukeilta, epärehellisiltä ja rikollisilta hiukset ja parrat leikataan, kuvaaman sitä etä heillä ei ole todellisuudentajua,  kosketuspintaa ympäröivään todellisuuteen.

Oliko esimerksiksi Aleksanteri Suuri naismainen, eunukki, rikollinen vai jotain muuta? Tai Rooman keisarit ajanlaksun alun tienoilla? Intialaiset miesjumalat?

Eipä silti, onhan parta komea, ja kiva nähdä, että sen kasvattaminen  on yleistynyt viime vuosikymmeninä.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä5462
Liittynyt21.7.2017

Mutuni sanoo, että kallon muoto on liitetty henkisiin ominaisuuksiin: joku sattumalta syntyi hieman puikulalla päällä, ja hänellä oli poikkeuksellisia kykyjä – mahdollisesta kehitysvammaisuudesta huolimatta, jotain ilmiömäistä... Tämä olisi yhdistetty pitkulaiseen päähän jopa niin, että muotoon olisi pyritty keinotekoisesti.

Miten pitkulaiset aivot voivat liittyä johonkin ilmiömäiseen kykyyn? Ehkä aivopuoliskoiden keskellä on kohta, jossa ”oivallus kumpuaa” (vrt. Plotinus, Hegel, Whitehead) ja pitäähän poikkeuksellisen ylevillä ajatuksilla olla pääkopassa tilaa pongahtaa? ;) Ainakin korkea, siro kallo näyttää hyvältä, jos ylimystökin sitä suosii.

Esimerkkejä? Kim Peekillä (https://en.wikipedia.org/wiki/Kim_Peek) oli normaalia suurempi pää (makrokefalia). Vaikka hänen kallonsa ei ollut pitkulainen, tarkastellaan aivokurkiaisen (https://en.wikipedia.org/wiki/Corpus_callosum) merkitystä, sillä Kimiltä aivokurkiainen puuttui kokonaan (Corpus callosum agenesia), mikä saattoi selittää hänen erityisen kykynsä.

Agenesis of the corpus callosum (ACC) is a rare birth defect (congenital disorder) in which there is a complete or partial absence of the corpus callosum. It occurs when the corpus callosum, the band of white matter connecting the two hemispheres in the brain, fails to develop normally, typically during pregnancy. The fibers that would otherwise form the corpus callosum become longitudinally oriented within each hemisphere and form structures called Probst bundles.

https://en.wikipedia.org/wiki/Agenesis_of_the_corpus_callosum

Longitudinal callosal fascicles (or Probst bundles) are aberrant bundles of axons that run in a front-back (antero-posterior) direction rather than a left-right direction between the cerebral hemispheres. They are characteristic of patients with agenesis of the corpus callosum, and are due to failure of the callosally-projecting neurons (mostly layer 2/3 pyramidal neurons) to extend axons across the midline and therefore form the corpus callosum. The inability of these axons to cross the midline results in anomalous axonal guidance and front-to-back projections within each hemisphere, rather than connecting between the hemipsheres in the normal corpus callosum. https://en.wikipedia.org/wiki/Longitudinal_callosal_fascicle

5-vuotias poika, jolla Aivokurkiaisen puuttuminen (Corpus callosum agenesia).

https://www.youtube.com/watch?v=SGhWLH1zKjU

VVM = varhainen vuorovaikutusmalli

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat