Seuraa 
Viestejä13176

Vai voiko ollenkaan?

Sosiaalisten tilanteiden pelosta ja Skitsotyyppisestä häiriöstä eli (psykoosipiirteinen persoonnallisuus)

Onko nuo mielenterveysogelmat vain lääkkeillä rajotettavissa, vai voiko kaikista psyykehäiriöistä edes millään parantua.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Vierailija

F21 Skitsotyyppinen häiriö (psykoosipiirteinen persoonallisuus)

* Piilevä skitsofreeninen reaktio
* Piilevä skitsofrenia
* Prepsykoottinen skitsofrenia
* Ennakkovaiheinen skitsofrenia
* Pseudoneuroottinen skitsofrenia
* Skitsotyyppinen persoonallisuushäiriö
* Rajatilaskitsofrenia

Häiriölle ovat ominaisia eriskummallinen käytös sekä ajattelun ja tunteiden poikkeavuudet, jotka muistuttavat skitsofreniassa tavattuja, vaikka mitään varmoja ja luonteenomaisia skitsofreenisia poikkeavuuksia ei esiinny missään vaiheessa.

Oireisiin saattaa kuulua tunteiden kylmyyttä tai asiattomuutta, kyvyttömyyttä nauttia, outoa tai erikoista käytöstä, taipumusta sosiaaliseen vetäytymiseen sekä vainoharhaisia tai kummallisia ajatuksia, jotka eivät kuitenkaan ole varsinaisia harhaluuloja.

Oireisiin voi myös kuulua pakkomielteitä, ajatus- ja havaintohäiriöitä sekä satunnaisia ohimeneviä näennäisesti psykoottisia jaksoja, joihin liittyy selviä aistihairahduksia tai kuulo- tai näköharhoja sekä harhaluulon kaltaisia ajatuksia, jotka yleensä esiintyvät ilman ulkoisia yllykkeitä. Häiriöllä ei ole selvää alkua, ja sen kehitys ja kulku ovat yleensä persoonallisuushäiriön kaltaisia.

Ei sisällä:
- Aspergerin oireyhtymää (F84.5)
- Skitsoidista persoonallisuushäiriötä (F60.1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
slam
Seuraa 
Viestejä2129

Skitsouden tärkein havainnointi ja taudinkuva on kaksijakoisuudessa tai useammassa päällekkäisyydessä. Minuutta voidaan kuvata renkaina, jotka siirtyvät toistensa päälle.

Minuuksien päällekkäisyys mahdollistaa ja aiheuttaa itsetutkimukset, joita esiintyy tietysti pakostakin, kun ihmisestä tuntuu oudolta katsella minuutensa rakenteita, jotka periaatteessa pitäisi olla niitä selkeen kokonaisuuden ylläpitäjiä.

Olessaan jotain minuuteen istunutta. Saattaa näkyä muuta joka aiheuttaa "resonassia".

Laaja-alainen rauhantila on mahdollinen, kunhan pystyy selviymään älynsä avulla lävitse kaaoksen. Helpointa on lopettaa sairastuttavat asiat ja tehdä asioita, jotka vaativat keskittymistä ja veren siirtoa lihaksiin. Ihminen on istuessaan valmiustilassa ja liikkeessä paremmin toiminnassa. Valmiustila keittää monilla ylitse ja saamattomuus astelee esiin arkiasussaan.

Pitkä tie, ja vaatii neuroosien särkemistä. Ainoa mikä kantaa voittoon on äly, ulkopuolinen apu ja ruumiin kulttuuri. Ehkäpä ne tunteetkin hieman samalla rentoutuu, mutta ei niitä pidä tuijottaa silmä kädessä, miten nyt tuntuu... Parempi pyrkiä kaivosta maalliseen taivaaseen.

Kirjallinen kulttuuri vaati veronsa ja lahjakkuuksilla on urheilussa + kirjallisuudessa etukenonsa.

Hyvin polkee.

Jos vanhaa viisautta on uskominen, niin sitähän sanotaan, että pelot voi voittaa kohtaamalla ne. Voisiko tieten tahtoen hankkiutuminen sosiaalisiin kanssakäymisiin auttaa tuollaiseen sosiaalisten tilanteiden pelkoon? Vaikkapa suunnitella se tapaaminen etukäteen, mitä sanoo ja missä tilanteessa, jos tuntuu vaikealta lähteä ihmisten pariin.

Varmasti tärkein tekijä paranemisessa on aina se oma tahto parantua. En usko että pelkät lääkkeetkään ilman omaa aktiivisuutta auttaa, korkeintaan vaan tylsistyttävät mielen.

Tietenkin voi olla vaikeaa joskus määritellä sitä "omaa tahtoa", jos kärsii skitsotyyppisistä mielenterveyshäiriöistä. Mutta tavalla tai toisella melkein jokainenhan sitä jossain vaiheessa elämää taistelee erilaisten mielenterveysongelmien kanssa. Ja eikös hulluuden ja nerouden raja ole melko häilyvä?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat