Seuraa 
Viestejä10302

Syyrian ongelmien juurisyyt ovat ajallisesti kaukana entisen Turkin – Osmanivaltakunnan sortumisessa, ja lännenmiehen Euroopassa piirretyissä keinotekoisissa rajoissa [1. Tuolloin jäi selvittämättä mikä olisi voinut kuulua kullekin ja varsinkin kurdien asema olisi pitänyt ratkaista, kun ”turkkilaiset” olivat romahtaneet sulttaanikuntineen.

[1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-8400589 -

Nyt on täysi sekasorto päällä, jolla on kronologia – uuden väkivallan aikajana

1 - 2006-2010
Vuosisadan, ellei peräti kaikkien aikojen kuivuus, joka ajoi maaseutuväestöä kaupunkeihin. Ennätyskuivuus on dokumentoitu erinomaisen tarkasti [2. Syyt joukkopakoon ovat ilmeiset ja todelliset. Nälkä ajaa ihmiset liikkeelle – kuten osaksi tänne meille EU-Eurooppaan, joiden vastaanottojäseninä ovat kaikki ne kolonialistit – kuten myös Sykes - Picot karttaharjoitukset tehneet [3.

2 - 2013
Yhdysvallat ja juuri CIA aloitti jo vuonna 2013 salaiset aseistus- ja rahoittamiskuviot Syyrian kapinallisterroristeille, joilla oli ristiretki päälle Syyrian laillista hallintoa vastaan, jota johti ja johtaa silmälääkäri [4 – suvun perintönä.

3 - 2014
USAF aloitti raskaat Syyrian, itsenäisen YK-jäsenvaltion pommitukset – ilman mitään mandaattia. On todellakin huomionarvoista, että nyt oltiin liikkeellä omin US-luvin, ei edes liittolaisten, jotka tosin ryhtyivät vähäksi aikaa mukaan Syyrian pommituksiin – Libyan aiemman kokemuksen mukaisesti – katso EKSTRA 1.

Libyassa yksinvaltias Muammar Gaddafi epäsuorasti teloitettiin – puhuttiin Libyan kriisistä 2011 [5, joka jatkuu edelleen – sieltä ovat tämän päivän pakolaisaallot paljolti lähtöisin - EU-Eurooppaan – aiemman kolonialismin emomaihin pl. ainakin Saksa ja Suomi … Libyan pommitusoperaatiolle oli YK' n turvaneuvoston lupa – Venäjän puoltaessa sitä!

4 - 2015
Venäjä kutsutaan Syyrian laillisen hallinnon toimesta auttamaan kapinallisten kukistamisessa ja samalla iskemään tänään jo henkensä liki antaneen ISIS-terroristijärjestöön.

Venäläiset tulivat luvan perästä, kutsuttuina – amerikkalaiset eivät. Samalla venäläiset pääsivät mukaan ”elävän lihan” asetestauksiin. Yhdysvallat on saanut testailla ja aidosti harjoitella ”elävällä lihalla”, muun muassa Irakissa jo vuodesta 2003, joka muuten hyökkäyksenä oli samanlainen kuin US' n Syyria-operaatio – ei mandaattia, ei lupaa kansainväliseltä yhteisöltä.

Yhdysvaltain Irak-sodan seurauksena syntyi myös aakkoset ISIS-järjestölle [6 – olihan Irakin tiukalla kurilla järjestystä ylläpitänyt yksinvaltias Saddam Hussein epäsuorasti täälläkin saatu teloitettua.

.
Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (104)

loimulumo
Seuraa 
Viestejä376

Alueen ongelmat/kiistat voidaan kai "nähdä aina  historiasta". Muinainen Persia oli ensimmäinen todellinen supervalta, joka yhdisti suuren maa-alueen. Persian alueita hallitsivat satraapit.   Persia laajeni Turkkiin ja Keski-Aasiaan. Kyyros Suuri valloitti Uus-Babylonian 539 eaa.

Kurdien kulttuurin ja perimätiedon jäljet johtavat sumerilaiseen korkeakulttuuriin 3000–1900 eaa. Kuningas Deiokes (700-647 eaa.) perusti vuonna 678 eaa Meedian valtakunnan, joka ulottui pohjoisessa nykyisen Kurdistanin alueelle. 

Meedian valtakunnan tuhoutumisen jälkeen kurdialue oli suurimman osan ajasta suurten imperiumien alaisuudessa, ja alueella käytiin jatkuvasti valtataistelua. Kurdiyhteisöt eivät tunteneet vielä tuolloin kansallistunnetta vaan olivat järjestäytyneet klaaneiksi.

Kurdeilla ei ole koskaan ollut omaa itsenäistä valtiota. Kurdien kansallismielisyys ja pyrkimys saada oma valtio ovat voimistuneet 1900-luvulla. Osmanien valtakunnan hajottua ensimmäisen maailmansodan jälkeen Sèvresin rauhansopimusvuodelta 1920 määritteli autonomisen Kurdistanin, mutta sopimusta ei koskaan ratifioitu.

Suurin osa kurdeista asuu Kurdistanin alueella, joka kattaa osia Turkista, Irakista, Iranista ja Syyriasta. Kurdistan on pinta-alaltaan noin 500 000 neliökilometriä. Uskonto on moninaista. 

Tärkeintä nykytilanteessa on kurdien taistelujoukot, osaaminen ja johto. Kurdien armeijaa on "mahdotonta " voittaa  ja syy on maantiede, joka ei sovi hyökkäyssotaan.  Jokainen "sotilas" tietää, että jos aikoo voittaa ryhmän, siihen tarvitaan joukkue,  joukkueen lyömiseen komppania jne.  

Turkilla ei ole riittäviä asevoimia voittaakseen kurdien armeijan. Jos Turkki aloittaa totaalisen sodan kurdeja vastaan  alueen dynamikka kääntyy Turkkia vastaan. 

Veikkaan, että alueelle tulee tilanne, jossa on Syyria, Kurdistan ja Irak sekä Iran  ja Turkki jää yksin.  Pelkkä Usan tuki  Kurdistanille ja Nato huollon lopettaminen Turkille, saa sen asevoimat   nopeasti  toimintakyvyttymöksi.

Turkki on täysin Naton huollon varassa, ja jos Turkki ajautuu kriisiin Naton kanssa oikeasti, Turkki on ongelmiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10302

[2]

Entä tänään, kun Syyriassa ovat molemmat ydinasesuurvallat ja heidän lakeijat?

Israelin pahin pelko – iranilaiset ovat jo lähellä Israelin tai oikeastaan lähellä Syyrian Golanin kukkuloita, joita Israel miehittää laittomasti – vastoin YK-päätöslauselmia.

Israel on julistanut valmiutensa hyökätä Iraniin, jos se katsoo sen tarpeelliseksi [7. Tilanne on jo tältä osin kriittinen, kun vielä US presidentti Donald Trump viisaudessaan, lunastaessaan vaalilupauksia, tunnusti Jersusalemin Israelin pääkaupungiksi ja näin ajoi itsensä Lähi-idän konfliktien selvittäjänä paitsioon.

Venäjälle tehtiin tilaa olla enemmän tahtipuikkoa heiluttavassa asemassa. Amerikkalainen maailmanpoliisirooli murenee ja rämettyy [8 – maailma elää jo muutoinkin kiinalaisten vuosisataa [9. Maailman yksinapaisuus vaihtuu duopoliin – ryhmineen, sotimisesta kaupallisuuteen, jossa USA' n ainoita lääkkeitä on protektionismi [10.

Alkuasetelma uudelle karttaharjoitukselle – epäonnistuneen Sykes & Picot' in tilalle

Kurdit ovat hakeneet itsenäisyyttä jo yli sadan vuoden ajan – heidän yli on kävelty useat kerrat. Nyt USA on tukenut Nato-sotilasjohtajana kurdeja, tosin Trump ilmoitti päättävänsä kurdien aseistus- ja avustusohjelmat (?) [11 …

Niin tai näin, nyt kurdeille on syntymässä aihio ja esiaste omasta valtiosta, ongelmana on se, että yhtenäisiä kurdeja on niin Syyriassa, mutta myös Turkissa (PKK), Irakissa ja Iranissa.

Miten sovitella uusi karttaharjoitus tuonne? Ei aluksi mitenkään – vaan Syyrian koilliskulmaan muodostetaan esiaihio, josta vuosikymmenien saatossa kasvaa Kurdistan – laajentuen myöhemmin kurdien enemmistöalueille – näin on suuri kuva jo kirjoitettu.

Syyria tarvitsee erikoisen tehokkaat YK-rauhanturvaajat – nyt on valtiorauhan-nobel tarjolla!

Suomelle [12 operaatio on aivan liian suuri, eikä amerikkalaisia Nato-sotilasjohtajana sinne lasketa, kuten ei Donpassin eikä Palestiinankaan alueille.

Mikä se voisi olla – vain Kiinalla on merkittävät resurssit olla ehdokasratkaisija, sillä ei ole sotilaallisia intohimoja, vain uusrakentajan into näin tehdä kauppaa ja jälleenrakentamista miljoonille paluukodittomille.

Venäjä hyväksyy Kiinan, mutta ottaako maailman suurin talous * nyt kopin rauhanpallosta – on suuri kysymys, mutta lähes ainoa tehokas ja uskottava ratkaisumalli …

Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

John Carter
Seuraa 
Viestejä15798

jussipussi kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
Syyrian ongelmien juurisyyt
Syyrian ongelmat ovat poispyyhityt .  Venäjä on antanut avokätisesti humanitaarista apua sinne.

Jep, tällä viikollakin Venäjä on avustanut Syyriassa 6 sairaalaa maan tasalle ja tappanut siinä sivussa n.200-300 siviiliä. (iso osa uhreista lapsia) Humanitaarista apua Venäjän ja al Assadin hallinnon tyyliin.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10302

[3]

Mikä olisi meidän YK-rauhanturvaaja-ammattilaisten rooli?

Se on se kuuluisa täysosuma eli kiinalaisten koulutus – alkaen perusteista, historiasta , osaamisesta – ja ennen kaikkea puolueettomuudesta, jossa me olemme erinomaisen hyviä.

Kiina näin nostaisi roimasti profiilia ja tukisi omaa vuosisataansa rauhantekijänä – eihän Kiina ole edes soturikansa, enää – kuten toistaiseksi nykyinen – liki jatkuvasti sotiva Yhdysvallat [13.

----

Kiinalla on erinomaiset rahkeet olla ratkaisemassa myös Iranin tilanne

… nythän Kiinan yksi Silk Road kauppasormista etenee vanhaa silkkitietä [14 pitkin, ollen 800 miljardin USD hintainen kokonaisvaltainen projekti, josta hyötyvät kaikki valtiot, joiden läpi tämä kauppareitti tulisi modernina väylänä kulkemaan –

… ja tälle kauppareitille sattuu paljon sellaisia sivukauppasormia, jotka tuovat hyötyä kaikille Syyrian konfliktin osallistujavaltioille – jopa Israelille!

Maailma on oltava valmis uusille radikaaleille ratkaisuille – se on itse asiassa pakko, muutoin konflikti kääntyy hallitsemattomalle kierteelle tehden suursodan, jossa ei ole voittajia –

… sillä kaksi ydinasesuurvaltaa ovat vaarallisessa asennossa Turkin rajalla, jossa Turkki on määrittänyt uuden normaalin olla hyökkääjä [15 vieraalle itsenäiselle alueelle, jos se koetaan uhaksi omalla turvallisuudelle!

Viitteet

[2 ~ http://francescadechatel.com/water_in_syria/ -

[2 ~ https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/maatilojen-tuhoutuminen-syt... -

[3 ~ -

[4

[5

[6 ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/07/15/ulkolinja-isis-syntyi-irakin-tu... -

[6 ~ https://www.facebook.com/first.ilkka/posts/10154435038122364 - [kuva]

[7

EKSTRA – ennakointi vuodelta 2015:

2030 lukijakommenttia aiheesta ”Venäjän ohjustorjuntahävittäjät saattavat torjua amerikkalaisten ohjukset?” linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=738131 – alta – ORIG 02.03.2015

EKSTRA II – ennakointi vuodelta 2013:

565 lukijakommenttia aiheesta "Kuka sitä Syyrian sotaa oikein lietsoo?" linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=716414 - alta - ORIG - 31.08.2013

The END

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6962

John Carter kirjoitti:
jussipussi kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
Syyrian ongelmien juurisyyt
Syyrian ongelmat ovat poispyyhityt .  Venäjä on antanut avokätisesti humanitaarista apua sinne.

Jep, tällä viikollakin Venäjä on avustanut Syyriassa 6 sairaalaa maan tasalle ja tappanut siinä sivussa n.200-300 siviiliä. (iso osa uhreista lapsia) Humanitaarista apua Venäjän ja al Assadin hallinnon tyyliin.

Lääkärijärjestö sanoi edellisenä päivänä, että viisi sairalaa tyhjennettin taistelujen takia.

Pommittiko "Venäjä" ne tyhjät sairaalat sileäski? Vai?

https://www.tiede.fi/comment/2453140#comment-2453140

John Carter
Seuraa 
Viestejä15798

Tokkura kirjoitti:
John Carter kirjoitti:
jussipussi kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
Syyrian ongelmien juurisyyt
Syyrian ongelmat ovat poispyyhityt .  Venäjä on antanut avokätisesti humanitaarista apua sinne.

Jep, tällä viikollakin Venäjä on avustanut Syyriassa 6 sairaalaa maan tasalle ja tappanut siinä sivussa n.200-300 siviiliä. (iso osa uhreista lapsia) Humanitaarista apua Venäjän ja al Assadin hallinnon tyyliin.

Lääkärijärjestö sanoi edellisenä päivänä, että viisi sairalaa tyhjennettin taistelujen takia.

Pommittiko "Venäjä" ne tyhjät sairaalat sileäski? Vai?

https://www.tiede.fi/comment/2453140#comment-2453140

Jep. Ohessa muutama Putlerin ja al Assadin tällä viikolla suorittama humanitäärinen teko Syyriassa.

Syyrian hallitus on jatkanut kapinallisten pommittamista Damaskoksen esikaupunkialueella. YK:n mukaan Itä-Ghoutassa on vaurioitunut tämän viikon aikana ainakin kuusi sairaalaa.

Syrian American Medical Society -järjestön mukaan ilmapommituksessa on kuollut kahden vuorokauden aikana ainakin 250 siviiliä. Yli 460 ihmistä on loukkaantunut.

https://www.verkkouutiset.fi/syyrian-hallitus-jatkaa-hysteerista-pommitu...

Lähes 200 ihmistä kuoli ja yli 800 haavoittui iskuissa pelkästään maanantaina ja tiistaiaamuna, kertoi Syyrian sisällissotaa tarkkaileva järjestö .Joukossa on paljon lapsia.

Pommitusten tuho oli niin suurta, että se sai YK:n lastenjärjestön Unicefin sanattomaksi.

tyhjäksi jätetyn paperiarkin, jonka alaviitteessä se totesi, etteivät sanat riitä kuvaamaan lasten kärsimystä ja järjestön tyrmistystä.

https://yle.fi/uutiset/3-10083473

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

jussipussi
Seuraa 
Viestejä61546

Kuuluuko Venäjä syyrian hallitusta tukleviin joukkoihin?

"Satoja siviileitä ja kymmeniä lapsia on kuollut rajuissa pommituksissa Syyrian pääkaupungin liepeillä. Kuvat voivat järkyttää.

– Helmikuun 19. päivä oli yksi pahimmista, joita tämän sodan aikana on ollut, kertoi lopen uupunut lääkäri sairaalassaan tiistaina Ghoutan kaupungissa, Damaskoksesta itään.

Syyrian hallitusta tukevat joukot moukaroivat armotta eilen jo kolmatta päivää kranaatein ja pommein kapinallisten hallussa olevaa Ghoutaa, jossa asuu jopa 400 000 siviiliä. Määrä on YK:n mukaan 94 prosenttia vielä piiritysten keskellä elävistä siviileistä Syyriassa."

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005575599.html  .

jussipussi
Seuraa 
Viestejä61546

Onneksi sentään uskonnot ei ole tässä lisäämassä ongelmia.

"An Orthodox bishop blesses Russian missiles for airstrikes in Syria"

http://www.businessinsider.sg/orthodox-priest-blesses-missiles-2015-10/?... .

"Is Russia's intervention in Syria a 'holy war'? Russian Orthodox Church: 'yes'"

https://www.csmonitor.com/World/Europe/2015/1123/Is-Russia-s-interventio... .

Jos sadut pitäisi paikkansa niin taivas olisi autio ja helvetti tupaten täynnä.

Vierailija

jussipussi kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
Syyrian ongelmien juurisyyt
Syyrian ongelmat ovat poispyyhityt .  Venäjä on antanut avokätisesti humanitaarista apua sinne.

Juu, niin antaa! Lopettaa siivilien kärsimykset pommeilla ja raketeilla. Ja Lavrovin mielestä venäläisiä ei edes ole Syyriassa, vaan moinen on pelkkää lännen propagandaa!

jussipussi
Seuraa 
Viestejä61546

Hienoa Venäjän humnitaarista apu. Onneksi sentään palstalla ei ole ketään joka tätä suunnitelmallista teurastamista tukee. Se olisi kyllä  murheellinen näky, sellainen nimimerkki.

"Itä-Ghouta on Syyrian kärsimyksen keskus" – Yli neljä vuotta piiritystä, nälkää ja pommituksia

Syyrian hallituksen armottomat pommitukset ovat tappaneet tässä kuussa jo satoja siviilejä."

https://yle.fi/uutiset/3-10083473 .

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10302

"Trump lakkauttaa Syyrian kapinallisia tukevan CIA:n ohjelman - "Putin voittanut Syyriassa" ... "

ja

" ...  Viranomaisen mukaan päätöksen on tarkoitus parantaa Venäjän ja Yhdysvaltojen välejä. Assad on venäjän liittolainen.

Reutersin mukaan CIA:n ohjelma alkoi vuonna 2013. Presidentti Barack Obaman tavoite oli saada Assad pois vallasta.

Päätöstä valmisteltiin jo ennen Trumpin ja Vladimir Putinin tapaamista G20-huippukokouksessa Hampurissa. Kahden viranomaisen mukaan ohjelman keskeyttäminen ei ollut osa sopimusta Syyrian tulitauosta.

- Se (päätös) on merkki Putinille, että hallinto haluaa parantaa suhteitaan Venäjän kanssa, yksi Reutersille puhuneista viranomaisista sanoi.  ... "

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201707202200276212_ul.shtml  - 

.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

John Carter
Seuraa 
Viestejä15798

Ilkka Luoma kirjoitti:
"Trump lakkauttaa Syyrian kapinallisia tukevan CIA:n ohjelman - "Putin voittanut Syyriassa" ... "

ja

" ...  Viranomaisen mukaan päätöksen on tarkoitus parantaa Venäjän ja Yhdysvaltojen välejä. Assad on venäjän liittolainen.

Reutersin mukaan CIA:n ohjelma alkoi vuonna 2013. Presidentti Barack Obaman tavoite oli saada Assad pois vallasta.

Päätöstä valmisteltiin jo ennen Trumpin ja Vladimir Putinin tapaamista G20-huippukokouksessa Hampurissa. Kahden viranomaisen mukaan ohjelman keskeyttäminen ei ollut osa sopimusta Syyrian tulitauosta.

- Se (päätös) on merkki Putinille, että hallinto haluaa parantaa suhteitaan Venäjän kanssa, yksi Reutersille puhuneista viranomaisista sanoi.  ... "

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201707202200276212_ul.shtml  - 

.

Ilkka, linkkaamasi uutinen on julkaistu 20.7 vuonna 2017, eikä se pidä enää paikkaansa. Oikeasti Venäjä on tällä hetkellä kaukana voitosta Syyriassa.

Jopa 200 venäläisen palkkasotilaan on arviotu menehtyneen Yhdysvaltojen johtaman koalition ilmaiskuissa Syyriassa helmikuun 7. päivänä.

https://www.verkkouutiset.fi/venajan-salainen-sota-syyriassa-nain-uhreja...

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat