Seuraa 
Viestejä1

Tutustuin netissä mukavan oloiseen mieheen, kunnes paljastui että hän onkin mustasukkainen hullu. Laitoin välit poikki, josta tämä äijä sitten hermostui ja on uhannut etsiä minut käsiinsä.

Juteltiin Spinchatissa ja annoin hänelle myös sähköposti osoitteeni.

Luulen että Spinchat, Suomi24, Kuvake.net, Irc-galleria ja muut tälläset paikat on tehty aika turvallisiksi, noihin on vaikea hakkeroitua ja saada selville yhden ihmisen henkilötietoja. Olenko väärässä?

Entäs miten on sähköpostin laita, onko sinne helpompi hakkeroitua? Vaatiiko hakkerointi aina sen että arvaa toisen ihmisen salasanan? Vai voiko jollain muullakin keinolla hakkeroida? Pystyykö sähköpostin kautta jäljittämään toisen ihmisen kotiosoitteen?

Kun rekisteröin nykyisen sähköposti osoitteeni vuonna 2014, sillon muistaakseni tiedoissa pyydettiin täyttämään etu ja sukunimi, syntymäaika, kotiosoite, postinumero, puhelinnumero... ja minä tietysti rehellisenä ihmisenä täytin kaiken oikein. Olen luottanut aina että tietoni on turvassa/salassa.

Käytän Outlookkia ja sähköpostini loppu osa on hotmail.com

Tänään kun tarkistin tietojani niin löysin vaan puhelinnumeroni eli en edes postinumeroa ja puhelinnumero vaan sitä varten että jos satun unohtamaan salasanani niin on jokin keino palauttaa se ja itsellenikin oma puhelinnumero näkyi vaan tähän tyyliin: ********67.

Käytän myöskin mokkulaa/Saunalahden mobiililaajakaistaa niin vissiin IP-osoitteeni on myös vaihtuva, joten sillon on vaikeampi jäljittää ja eikö IP-osoite vaan näytä operaattorin sijainnin? Ihmettelen vaan miksi sitten eräs tyyppi sanoi että IP-osoitteella pystyy paikantamaan toisen ihmisen kolmen metrin päähän ja jos IP-osoite näyttää tietokoneeni fyysisen sijainnin niin sillonhan se näyttää mun kotiosoitteen jos vaan kotona käytän tätä läppäriä!?

Mies tietää minusta koko nimen, syntymäajan, sähköpostin, ulkonäön koska olen lähetellyt paljon kuvia, kaupungin jossa asun.

Minulla on turvakielto joten maistraatissa kotiosoitteeni luovutetaan vain viranomaisille ja mulla on myös salainen numero, joten osoitetietoja ei löydy esimerkiksi Fonectasta.

Olenko turvassa?

Kommentit (3)

mdmx
Seuraa 
Viestejä6415

Noh. Se sähköposti on siinä mielessä avainasemassa että jos sen murtaa, saa yleensä muutettua salasanat kaikkiin muihin käyttämiisi palveluihin. Et kyllä vain, jos on pääsy jonkun meileihin niin kyllä sen avulla nykypäivänä saa paljon tietoa kaiveltua.

Miten sinne sitten pääsee, no yleensä helpoiten arvaamalla salasanan. Ellet käytä randomia salasanaa, sen voi saada pääteltyä jos tietää susta tarpeeksi. Esim syntymäajat, lemmikkien nimet, yms.

Toinen tapa on murtautua suoraan sähköposti palvelimelle, mut tää on vaikeaa.

Kolmas tapa on ujutella sun henkkoht koneelle joku troijalainen. Tääkin on vaikeaa, ellei se sit tehnyt sitä siinä vaiheessa kun olitte väleissä, jos vaihtelitte jotain tiedostoja.

Jos nyt oikeesti pelottaa niin vaihda sähköpostin salasanaksi joku 10merkkiä pitkä satunnainen merkkijono joka sisältää numeroita ja isoja/pieniä kirjaimia, ja erikoismerkkejä. Ja samaten vaihda niiden palveluiden salasanat joista sun yhteystiedot löytyy.

Mutta tuskin se sähköposti on suurin ongelma. Jos sillä on sun syntymäaika, nimi, kasa valokuvia, ja asuinkaupunki, niin noiden perusteella kyllä etsivä löytää.

Mut sen pitäis olla aivan helvetin sekasin että jaksaa nähdä vaivan. En jaksais murehtia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
SamBody
Seuraa 
Viestejä7229

Ihmettelen vaan miksi sitten eräs tyyppi sanoi että IP-osoitteella pystyy paikantamaan toisen ihmisen kolmen metrin päähän ja jos IP-osoite näyttää tietokoneeni fyysisen sijainnin niin sillonhan se näyttää mun kotiosoitteen jos vaan kotona käytän tätä läppäriä!?

Vain oikeuden määräyksellä, tai jos muutoin saa nettioperaattorilta yhteystiedot ip-osoitteen perusteella. Eli tuskinpa onnistuu "mukavanoloiselta". 

http://www.vapaakielivalinta.fi/
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/5492
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat