Seuraa 
Viestejä45973

http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=91426

Porilaista vai pizzahulluutta?

"Pitsayrittäjillä joukkotappelu Ulvilassa
Kaikkiaan kuusi henkilöä sai lieviä vammoja pitsa- ja kebabyrittäjien välisessä joukkotappelussa maanantaina Ulvilassa.

Tappelussa käytettiin aseina ja uhkailuvälineinä veitsiä ja rautaputkia. Poliisi otti kiinni kolme osallista, mutta heidät vapautettiin tiistaina.

Välienselvittelyn takana oli poliisin mukaan porilaisen yrittäjän ajatus laajentaa liiketoimintaansa Porista Ulvilaan. Ulvilalainen yrittäjä, jonka lähelle tulokas suunnitteli laajennusta, ei pitänyt ajatuksesta. Kun porilainen tuli katsomaan uutta liiketilaa syntyi ensin sanaharkkaa, joka ryöstäytyi sitten joukkotappeluksi. Mukana oli kummankin tukijoita.

Tappelussa mukana olleita epäillään törkeästä tai tavanomaisesta pahoinpitelystä.

Tapauksen esitutkinta jatkuu."

Jos kyseessä on porilainen hulluus, jatkotutkintakaan ei auta. Ei.

Kommentit (17)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Taitaa olla kovin kilpailtu ala

Mutta ymmärtäähän sen, että pienelle paikkakunnalle ei montaa yrittäjää mahdu - varsinkaan, kun kaupittelevat suomalaisia kansallisruokia: pizzaa ja kebabeja.

Jospa siinä törmäsivät tieteelliset näkemykse pizzan Ainoasta Oikeasta Muodosta.Pyöröpizzaistit ja levypizzaistinen koulukunta argumenoivat kiihkeästi.

Ajattelepa, millainen sotatanner tulee koko maakunnasta, kun vielä ohutpohjaisten sotajoukko hyökkää pannupizzauskovaisten kimppuun.

Koska pannupizza on erityisensti jenkkien suosiossa, niin kohta Puskanpoika lähettää iskujoukkonsa puolustamaa amerikkalaisia arvoja.

Tulekaa sitten Porin ja Ulvilan asukkaat hakemaan turvapaikkaa Stadista. Me ollaan täällä lähiössä totuttu pakolaisiin

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Mummo
Jospa siinä törmäsivät tieteelliset näkemykse pizzan Ainoasta Oikeasta Muodosta.Pyöröpizzaistit ja levypizzaistinen koulukunta argumenoivat kiihkeästi.

Ajattelepa, millainen sotatanner tulee koko maakunnasta, kun vielä ohutpohjaisten sotajoukko hyökkää pannupizzauskovaisten kimppuun.

Koska pannupizza on erityisensti jenkkien suosiossa, niin kohta Puskanpoika lähettää iskujoukkonsa puolustamaa amerikkalaisia arvoja.

Tulekaa sitten Porin ja Ulvilan asukkaat hakemaan turvapaikkaa Stadista. Me ollaan täällä lähiössä totuttu pakolaisiin

Niinpä.

Napolilaisen pizzan pohjan paksuus on 3-4 mm, kun taas roomalaisen pizzan pohjan paksuus on enintään 3 mm. Napolilainen on vielä reunoilta paksumpi, jotta täyte ei valu yli paiston aikana. Roomalaisessa pizzassa ei reunoja ole.

Nyt olisi mielenkiintoista tietää millainen on porilainen pizza vs. ulvilalainen.
Liekö itse pizzaiulo't eli pizzanpaistajat itse olivat tuolla puolustamassa omia ehdottoman oikeita näkemyksiään.

Oma kokemukseni porilaisist pitsoist viittaa kyllä vahvasti roomalaisen koulukunnan puoleen.

Sitten tulee vielä tämä oikea pizzan käsittely: Oikeaoppiset muotoilevat pizzan käsin, kun taas "pizzanraiskaajat" käyttävät kaulinta - kerran muuten melkein kieltäytyivät myymästä pizzaa, kun kommentoin kaulimen käyttöä - ja melkein itsekin kieltäydyin maksamasta!

Vai oliko se pizzan ja kebabin välinen kiista? Toisin kuin pizza, kebab on täysipainoista ja terveellistä ravintoa, varsinkin salaatilla.

Turkki vastaan Italia.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
K. K.
Vai oliko se pizzan ja kebabin välinen kiista? Toisin kuin pizza, kebab on täysipainoista ja terveellistä ravintoa, varsinkin salaatilla.

Turkki vastaan Italia.

Pizza tulee Italiasta ja se on leipä, jonka päälle on laitettu milloin mitäkin.

Kebab taas on paljon monimuotoisempi, sillä kebab tarkoittaa käytännössä mitä tahansa vartaalla, miekalla tms. kypsennettyä lihaa. Suomalaisten tuntema döner kebab on peräisin Turkista. Mutta myös intialaiset tuntevat kebabin, joka on kuitenkin täysin erilaista, joskin lihaa sekin.

Suomesta kunnollista kebabia ei juurikaan saa. Vaikkakin kebab-paikkoja on monia, niin nämä döner kebabia matkivat ruat ovat vain mössöjauhelihaa. Oikea döner valmistetaan ohuiksi nuijutusta lampaan viulusta.

Mitä tulee kebabin vs. pizzan terveellisyyteen, niin se riippuu täysin kebabista ja pizzasta. Pizza voi olla niinkin yksinkertainen kuin leipää + oliiviöljyä ja valkosipulia - tässä ainakin kebab häviää terveellisyydessä pizzalle.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Muistanpa sen kun kebabit rantautuivat Suomeen.

Valittavana saattoi olla useampia eri lihasortteja. Yhdessä vartaassa kypsyi lammas, yhdessä härkä, ja yhdessä oli joka toinen vartaaseen pujotettu pihvi lammasta ja joka toinen härkää. Kokolihaa tietty. Salaatteja oli monenlaisia; marinoituja valkosipulinkynsiä, sipulia, kaalia, tomaattia, suolakurkkua, pepperoneja... Kastikkeet olivat tulisia silloin kun niiden luvattiin olevan. Majoneesia lätkäistiin väliin vasta Hesburgerin oksennusversiossa...

Voi olla että aika on kullannut muistoja. Lahdessa oli tuollainen kebaberia (muistaakseni) ja Turunkin ensimmäinen edusti laatua. Nykyisin kebab koostuu rustosta ja kiinankaalesta ja majoneesista, ja se kootaan kehnoon pitaleipään orjatyövoimalla. Suomalainen kun nykyään haluaa syödä ilmaiseksi.

Turusta löytyy edelleen yksi kelvollinen kebaberia. Halal food Aninkaistenmäestä. Kaveri leipoo itse leivät ja paistaa ne kiviuunissa. Liha on hyvää, samoin salaatit ja kastikkeet. Lisäksi löytyy humusta, falafeleja ja erilaisia täytettyjä kasviksia (kylläkin purkkitavaraa). Ja myös kokolihaa ja broileria. Mutta sama on tässäkin paikassa ongelma kuin muuallakin; ruoat on pakko myydä alihinnoiteltuna. Maksaisin mieluusti vaikka kaksinkertaisen hinnan, jos vain voisin saada rahoille vastinetta. Nyt maksan mitättömästi mitättömästä tuotteesta.

Ehkä Hesasta löytyy yhä valinnanvaraa?

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aivan oikein, tämän virallinen nimi on kebap eikä kebab, ihmettelin tätä alussa itsekkin, mutta kävin katsomassa eräästä osoitteesta ja tämä olikin kirjoitettu näin.

Asiaan:
Olen aina ihmetellyt miksi kebap on roskaruokien joukossa, sehän on mielestäni terveellistä, mutta voisiko tämä johtua vain nopeasta valmistustavasta?

Mielestäni se ei ole roskaruokaa koska:
+Siinä on terveellisiä aineksi (liha ei ole rasvaista jne.)
+Se on ollut tavallinen perinneruoka (tuskin tavallisella
perheellä on halua tehdä mitään roskaa)

-Nykyajan kiireet ja sen takia nopea valmistus.
-Tarkoitettu rahvaalle eli halpa hinta+epämääräiset ainekset

Tuttavani kertoi myös tutkimuksesta, jonka mukaan alle 5€ kebapia ei kannata edes syödä.

Haluaisin itseni puolesta tehdä kebapia kotona, jos siihen olisi kunnollinen laitteisto ja ammattitaito.

Suomesta kunnollista kebabia ei juurikaan saa. Vaikkakin kebab-paikkoja on monia, niin nämä döner kebabia matkivat ruat ovat vain mössöjauhelihaa. Oikea döner valmistetaan ohuiksi nuijutusta lampaan viulusta.

Onko oikeaa kebapia se mitä vuolevat leveällä veitsellä isosta lihakimpaleesta, joka roikkuu paistolevyn päällä? Turkissa oli sellaisia ja joissain kebap-paikoissa Suomessakin. Olen aina luullut, että se on lampaanlihaa, joka on pinottu tiukkaan varrasraudan läpi. Onko se lihamötkäle sitten jauhelihaa? Ainakin se maistuu lampaanlihalle.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Joker

Haluaisin itseni puolesta tehdä kebapia kotona, jos siihen olisi kunnollinen laitteisto ja ammattitaito.

Höh. Ei kebab tai kebap (nimi muuten vaihtelee maittain!) vaadi mitään erityistä laitteistoa. Isossa kebaberiassa varras tietty on iso ja pyörii tauotta, koska syöjiä on jatkuvasti ja paljon (ainakin oletusarvollisesti). Yhtä hyvin voit pujottaa lihan pienempäänkin tikkuun ja grillata sen hiilillä tai vaikka sähköuunissa grillivastuksilla. Mausteyhdistelmä löytyy kyllä jostain, jos vain sinua kiinnostaa. Esim. Volitansilla on varmasti pari ideaa, ja minäkin tiedän Intialaisen version, jossa kebabit (esim. Intiassa sana kebab tarkoittaa jokseenkin samaa kuin meillä lihapulla) keitetään kypsiksi äärimmäisen tulisessa tomaattikastikkeessa.

Pitaleipä on helppo leipoa itse, vaikkei kiviuunia keittiöstä löytyisikään. Ohjeita löytyy kyllä. Ja kastikkeet ja salaatit tuskin tuottavat erityisempää tuskaa.

Itse teen yleensä falafelejä, koska vaimo ei syö lihaa. Tällöin ostan pitaleivät etnisestä kaupasta valmiina (tai keitän riisiä) ja käytän falafeljauheita pyöryköitten tekoon. Kastikkeet väsään itse. Nopea ja helppo ruoka. Vaikeusastetta voi lisätä tekemällä myös falafel-taikinan itse ja leipomalla pitaleivät itse, mutta minä en ole viitsinyt koska hyvää saa kaupastakin.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat