Seuraa 
Viestejä6962

https://asiakas.kotisivukone.com/files/kansanaani.kotisivukone.com/kansanaani-1-2018.pdf

Sergei Skvortsov:

Kirjoittaja on toisen venäläisen kommunitipuolueen pääsihteeri

Venäjän presidentinvaalit - Grudinin vaiko Putin?

Menneinä vuosina olen kirjoittanut Kansan ääneen lukuisia artikkeleita Venäjän vaaleista ja nimittänyt niitä ”imitaatiovaaleiksi” eli vaaleiksi, jotka eivät ratkaise mitään. Tänä vuonna tilanne on muuttunut ja ensimmäisen kerran viimeisten 25 vuoden aikana presidentinvaalit ovat saaneet kilpailuluonteen. Nyt Vladimir Putinin päävastustajana on maltillisen vasemmistopuolueen ehdokas. Tätä puoluetta nimitetään hieman harhaanjohtavasti Venäjän Federaation kommunistiseksi puolueeksi VFKP (muista ehdokkaista en kirjoita - heidän osanottonsa ei ole erityisen oleellista). Kuten olen jo aiemmin korostanut, kiristyneen sosiaalisen jännityksen oloissa viranomaisten on pakko laskea välillä kasautunutta höyryä ulos, mihin tarkoitukseen sopivat hyvin myös ”suhteellisen rehelliset vaalit”.

Grudinin VFKPn ehdokkaaksi

Yllättäen Gennadi Zjuganovin asemesta, joka ehti jo itse asiassa ilmoittautua VFKPn presidenttiehdokkaaksi, sellaiseksi kohosikin Lenin-sovhoosin johtaja Pavel Grudinin (sovhoosi oli valtiontila ennen ko. laitosten yksityistämistä).Sitä,että Grudininin asettamisesta ehdokkaaksi oli sovittu viranomaisten kanssa, en epäile yhtään, tuntien hänen ja VFKPn väliset suhteensa. Nähtiin myös ihmeellinen tosiasia, että joulukuun lopussa Grudinin oli saanut osakseen suurta huomiota liittovaltion kaikilla TV-kanavilla, joiden edustajat VFKPn erään johtohenkilön lausuman mukaan melkeinpä tappelivat oikeudesta näyttää Grudininia TVssä.

Mutta jo tammikuun alussa kaikki muuttui.Kuin käskystä ja valtion tiedotusvälineissä alkoi mahtava Gru- dininin vastainen propagandakampanja. Kävipä vielä niin, että epävirallisten mielipidekyselyjen tulosten mukaan Lenin-sovhoosin johtajan kannatus,ilman vaalikampanjan käynnistymistä,oli jo reaalisesti yllätten 25-30 % ja hän kohosikin ainoaksi Putinin vakavaksi haastajaksi.

Luulen. että alussa viranomaiset ajattelivat liki seuraavaan tapaan.Joukkoprotesteilla uhkailevan Navalnyin vaara torjutaan pitkäjännitteisesti, koska Grudininin ilmestyttyä vaalit menettävät farssin luonteensa - näyttämölle asettuu arvovaltainen ja arvostettu ihminen, koska em. Zjuganovia ei enää noteerata oikeaksi oppositiomieheksi.

Toisaalta Grudinin ei tulisi koskaan muka saamaan paljoakaan ääniä ja siitä syystä hän olisi valtiovallalle turvallinen ehdokas.

Grudininia ei tunneta vielä. Esimerkiksi liittovaltion tasolla hän on hyvin vähän tunnettu ja sitä paitsi kau-punkilaiset eivät lähde tukemaan maalaista.Tämän ajatuksen lausui mm.Moskovan Kaiku-radioaseman päätoimittaja Aleksei Venediktov. Ja viimein vaalien tulosten ”täsmennyksen” jälkeen VFKP ei tulisi var-mastikaan järjestämään protes- teja. Kokonaisuudessaan tällainen harjoitteluvastustaja tuntuisi sopival- ta. Mutta kuten venäläinen sananlasku sanoo ”paperilla oli kaikki sileää, mutta kun unohdettiin rotkot”. Näin esimerkiksi erään sovhoosin johtaja nousikin Valko-Venäjän presidentiksi ja siellä maalaisväestö oli enimmillään 30 % koko maan väestöstä.

jatkuu...

Putin, Grudinin vai Ksenia Sobtshak?
Sobtshak
Sobtshak
28.5%
Muu
Muu
28.5%
Grudinin
Grudinin
21.4%
Putin
Putin
21.4%
Ääniä yhteensä: 14

Kommentit (16)

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6962

SS: " Olen viime aikoina keskustellut tilanteesta eri alueiden ihmisten kanssa. Osa näistä on ollut kommunistisesta ideologiasta kaukana olevia henkilöitä. Monet ovat ilmoittaneet äänestävänsä Grudininia. Yleensä todettiin, että hän on rauhallinen, esittää järkeviä asioita ilman hysteriaa ja muistelee lämmöllä Neuvostovallan aikaa. Mitä tulee häntä vastaan suunnattuun kampanjaan, niin sen vaikutus on kahdenlainen. Eräät ihmiset uskovat kuitenkin viranomaisiin, mutta mielestäni kampanjasta Grudininille on enemmän hyötyä kuin haittaa. Esimerkiksi aivan hiljattain keskustelin erään maallikon kanssa, jonka kotona ei ole verkkoyhteyksiä. Hän tuki kuitenkin kaikin voimin Grudininia, josta oli saanut tietää liittovaltion TV-kanavien kriittisistä ohjelmista. ”Jos häntä haukutaan niissä, niin silloin on kyse ansioituneesta ihmisestä” ja tämän ajatuksen olen kuullut useammaltakin ihmiseltä. Vastakampanjaa lievennettiin Moskovassa eivät sattumalta ole  kiertäneet huhut siitä, että Valtionduuman eli parlamentin alahuoneen puhemies olisi vaatinut Grudininin vastaisen kampanjan lieventämistä sanomalla, että jos kampanja jatkuu, niin Grudinin saattaa voittaa jo ensimmäisellä vaalikierroksella, koska antimainos on myös mainosta. Onko totta vai ei, mutta todellakin TV-kanavilla Grudininia haukutaan nyt huomattavasti vähemmän.

Valitettavasti myös törkeyksiäkin tapahtuu edelleen. Grudininin vastainen parjauskampanja on siirtynyt lähinnä verkkoon ja painettuun sanaan.

Grudinin yritetään irrottaa vasemmistovalitsijoista kertomalla, että hänen ohjelmansa ei ole kommunistinen ja yleensäkään hän ei ole kommunisti, vaan päinvastoin riistäjä. Mielenkiintoisinta on se, että äänekkäimmin tästä pauhaavat selvästi antikommunistiset lehdet. Ensin häntä nimitettiin jopa oligarkiksi, mutta sitten ilmeisesti tajuttiin, että Venäjällä liian moni ihminen käsittää, että Grudinin, hänen muka omistamien miljardien ruplien johdosta, ei voi olla oligarkki - siihen tarvittaisiin miljardeja euroja. Tai ehkä oman osansa näytteli varapääministeri Dvorkovitshin hupaisa lausunto siitä, että nyky-Venäjällä ei ole enää oligarkkeja  - on vain sosiaalisesti vastuullisia liikemiehiä.

Grudinin puolusti sovhoosiaan 1990-luvulla Venäjän maatalouslaitokset määrättiin yksityistettäviksi  ja siksi myös Grudininin johtama Lenin-sovhoosi ei voinut pysyä valtion omistuksessa. Ja jos Grudinin tahtoi pysyä edelleenkin talouden johtajana, hänestä oli pakostakin tultava liikemies ja vieläpä menestyvä sellainen, olihan hänen tukenaan työntekijät. Ja jos hän ei olisi keskittänyt käsiinsä osake-enemmistöä,niin talous olisi pirstaloitunut ja vieläpä täysin laillisin perustein.

Juuri näin kävi kaikille muille Moskovan lähitienoon kolhooseille ja sovhooseille. Niiden johto ei pystynyt torjumaan gryndereiden rahakkaita tarjouksia (Moskovan lähitienoon maa oli kallista) eikä myöskään laitoskaappauksia. Grudinin pystyi.

 Hän ei myynyt itseään,osoitti poikkeuksellista lujuutta ja loistavaa diplomaatin lahjakkuutta sekä näiden tuloksena pystyi puolustamaan talouttaan. Näin ollen menestyksellisen Lenin-sovhoosin itse olemassaolo on jo sinänsä painava peruste Grudininin puolesta ehdokkaaksi Venäjän presidentin virkaan.

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6962

SS: " Useilta ehdokkailta puuttuu tarvittava työkokemus. Mutta tietenkään pelkkä periaatteellisuus ja kyky rakentaa suhteita eivät presidentille riitä. Tarvitaan myös maan tilanteen tuntemusta, pätevyyttä ja yritystaitoa sekä kykyä työskennellä muiden ihmisten kanssa. Niinpä Putinia lukuunottamatta muilla ehdokkailla ei ole erikoisempaa työkokemusta ja Putininkin kokemus on pääosin kielteistä. Huomattava osa väestöstä arvioi kuitenkin hänen ulkopolitiikkansa pääosin myönteiseksi,mutta se johtuu yksinkertaisesti tiedon puutteesta - tosiasiassa ulkopolitiikassa ollaan viime vuosina koettu enemmän vastoinkäymisiä kuin saavutuksia.

Mitä tulee taas Grudininiin, niin juuri hänellä on menestyksellisen johtamisen kokemusta. Voin varmuudella jopa sanoa, että ottamalla huomioon kaikki näkökohdat, jotka pakottivat Lenin-sovhoosin johtajan Grudininin elämään pysyvästi kuin tulivuoren päällä, tämä kokemus on poikkeuksellisen laaja ja ylittää merkittävästi yhden talouden puitteet. Poikkeuksena muiden ehdokkaiden enemmistöstä (ja aivan varmasti Putinista) Grudinin tuntee erinomaisesti reaalielämän - vaikkapa siksi,e ttä asuu samassa talossa työntekijöittensä kanssa ja käy päivittäin tarkastamassa sovhoosin kaikkia osa-alueita. Ja tie tenkin sovhoosin johtaja tuntee talousasiat omasta kokemuksestaan. Olen jo pitkään seurannut hänen puheitaan ja haastatteluja ja minusta tuntuu, että hän todellakin puhuu järkeviä asioita ja näkee tuolloin tilanteen ei vain sovhoosin perspektiivistä, vaan myös globaalisti. Mm. taloustieteilijänä panin tyydytyksellä merkille, että hän osaa paljastaa valheellisen tilastopolitiikan.

Tuleeko kommunistien tukea Grudininia?

Kokonaisuudessaan sanoisin, että hän on erinomainen ja jopa paras kaikista olemassa olevista presidenttiehdokkaista. Mutta kannattaako kommunistien tukea häntä?

Sekä porvarillinen propaganda että eräät vasemmistolaiset toverini sanovat, että hän ei ole kommunisti eikä hänen ohjelmansa ole kommunistinen ja siksi häntä ei voi tukea. Eräät jopa kehottavat boikotoimaan nykyvaaleja.

Pavel Grudinin ei todellakaan ole minkään kommunistisen järjestön jäsen, ei myöskään VFK-Pn, jonka ehdokkaana hän esiintyy.Mutta eihän Allendekaan ollut kommunisti.Ja oliko tästä syystä kieltäydyttävä hänen tukemisestaan? Ei, vaan kun kysymyksessä on vasemmistovoimien yhteisehdokas (kuten nyt tässäkin tapauksessa), niin silloin on tarkasteltava hänen persoonaansa ja ohjelmaansa eikä puoluevä-riään. Pavel Grudininin persoonasta olemme jo puhuneet ja puhumme myös jatkossa, mutta tarkastelkaamme nyt hänen ohjelmaansa.En ryhdy seikkaperäisesti erittelemään tätä ohjelmaa,koska se on vasemmistovoimien yhteisen ehdokkaan klassinen ohjelma: avain-alojen kansallistaminen ym. Niille, jotka pitävät ohjelmaa vähemmän radikaalina, ehdottaisin luettavaksi Vladimir Leninin artikkelin ”Uhkaava katastrofi ja miten taistella sitä vastaan”, joka on kirjoitettu syyskuussa 1917. Siinä esitettyjä toimenpiteitä voidaan tuskin nimittää radikaalimmiksi kuin nyt Grudininin ohjelmaa.

Kuten samainen Lenin on moneen kertaan todennut, ei saa harpata tiettyjen vaiheiden yli.

Olen vakuuttunut siitä, että Grudininin ohjelma vastaa kokonaisuudessaan nykyaikaa. Jotain voidaan aina lisätä tai tarkentaa, mutta kokonaisuudessaan ohjelma vastaa aikaamme. Ja se,joka yrittää saada kaiken ja heti, ei saa tavallisesti yhtään mitään. Mutta tuleeko Grudinin täyttämään ohjelmansa presi-dentiksi valitsemisensa jälkeen? Sellaisia ajatuksia on aika monilla ja niistä ovat eri mieltä myös eräät läheiset aatetoverini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tokkura
Seuraa 
Viestejä6962

Ksenija Sobtšak

SS: " Grudininilla on näyttöä

Valitettavasti en voi lähteä antamaan 100 % takuita Grudininista, mutta olen sitä mieltä, että todennäköisyys hänen kieltäytymisestään täyttää velvollisuutensa on aika vähäinen. Toisaalta suuren osan siitä, mitä on kehitelty ohjelmassa, hän on esittänyt jo kolme ja kymmenenkin vuotta sitten, jolloin tuskin ajatteli kamppailua presidentin virasta.

Hän on myös omakohtaisesti kokenut kaikki esittämänsä ongelmat.

Toisaalta taas Grudininin monivuotinen taistelu Lenin-sovhoosin puolesta, kun hän olisi voinut myydä itsensä monta kertaa ja varmistaa itselleen varakas elämä, puhuu siitä,että yhteiskunnan edut eivät ole hänelle samantekeviä. Mutta avautuuko hänelle edes teoreettinen mahdollisuus toteuttaa ohjelmansa käytännössä eli pystyykö hän kohoamaan presidentiksi? Kremlin hovin sosiologit väittävät, että Grudininin kannatus olisi muka 7% ja Putinin 70 % ja näin ollen vaalien juoni olisi vain se, kuka sijoittuu toiseksi - Grudinin vaiko Zhirinovski. Mutta todellisuudessa asia ei ole näin. 

Kannatus on ilmeisen korkea

Moskovan Kaiku-radioaseman (Gazprom Media) päätoimittaja, se sama mies, joka kuukausi sitten sanoi, että suurkaupungit eivät kannata Grudininia, väittää nyt, että Moskovassa hänen kannatuksensa on 25 % ja Putinin 44 %.

En tunne näiden tietojen lähdettä, mutta minun eikä ainoastaan minun havaintojeni mukaan ne ovat aika lähellä totuutta ja jopa jonkin verran arvioitu alakanttiin Grudininin kannatusta. Maaseudulla (ainakin eräillä alueilla) tämä luku on vielä korkeampi.Tunsin sen täydessä mitassa omakohtaisesti,kun muutama päivä sitten minua alkoi agiteerata Grudininin puolesta taksikuski Krasnodarista, nuori mies, joka ei tunne Neuvostovallan vuosia. Voidaankin rohkeasti väittää, että Lenin-sovhoosin johtajan kannatus ylittää merkittävästi perinteisen vasemmistolaisen ja kansallis-isänmaallisen äänestäjäkunnan rajat. Grudininia pidetään ainoana Putinin todellisena vaihtoehtona.

Näin ollen VFKP:n ehdokas kerää paljon ääniä, joiden teoreettisesti pitäisi riittää toiselle vaalikierrokselle. Mutta näin käy vain siinä tapauksessa, että äänet lasketaan rehellisesti, mikä ei ole lainkaan luonteenomaista Venäjän vaalijärjestelmälle. Tunnusmerkkejä valmisteilla olevista joukkomittaisista vaalivilpeistä on havaittavissa jo nyt. Jokaisen vakituiselta äänestyspaikaltaan vetäytyvän valitsijan puolesta vaalijärjestelmä mahdollistaa äänestämisen kymmeniä ja jopa satojakin kertoja eri puolilla maata ja itse paikan päällä siitä ei kukaan saa edes tietää. Tilanteen järjettömyys poliisin voidessa poistaa vaalitarkkailijoita äänestyspaikoilta on viimeinkin tajuttu myös Venäjän eliitin joukossa ja nyt samoihin tuloksiin pyritään tiedotuksen avulla.  ... "

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6962

NKPn keskuskomitean ensimmäinen (pää-) sihteeri

SS: " Tarvitaan joukkoliikettä

Tietysti vaalien tulokset saattavat kuitenkin osoittautua olevan lähellä todellisuutta, mutta sitä varten äänestyksen vaihtoehtoisen ehdokkaan puolesta olisi oltava todella joukkomittaista ja samalla myös eliitin osalta voimakas pettymys Putinia kohtaan. Kuten historia osoittaa, tällainen on todellakin mahdollista.

Vuonna 1988 Chilessä pidettiin kansanäänestys Pinochetin valtuuksien jatkamisesta. Diktaattori oli hallinnut maata jo 15 vuotta ja häntä pidettiin ainoana mahdollisena johtajana, vakaan tilanteen symbolina. Kaikki tiedotusvälineet olivat hänen käsissään ja oppositio oli nujerrettu fasistiseen tapaan - ihmisiä pidätettiin kaduilla ilman oikeuden päätöksiä ja piestiin kuoliaiksi vankiloissa. Kokonaisuudessaan ottaen Chileen verrattuna nyky-Venäjän tulisi olla porvarillisen demokratian malliesimerkki.

Ja kuitenkin Pinochet hävisi Chilen kansanäänestyksessä. Mutta jos tyytymättömyys Putinin hallintoa kohtaan eri yhteiskuntakerroksissa ei olekaan vielä saavuttanut sellaisia mittasuhteita, niin järjestelmä on jo kärsinyt historiallisen tappionsa ja tämän toteutuminen on vain lähitulevaisuuden kysymys. Putinilla ei ole kovinkaan paljon todellisia kannattajia ja suurin osa heistäkin hyväksyy ainoastaan hänen ulkopolitiikkansa - sisäpolitiikan romahduksesta kukaan ei enää viitsi edes väitellä.Valtaosa niistä, jotka to-della ovat äänestäneet Putinia tai yksinkertaisesti jättäneet äänestämättä,ovat vilpittömiä ihmisiä,joiden mielestä Putinille ei ole ollut vaihtoehtoa.

Lenin-sovhoosin johtajan marssittua poliittiselle kentälle ei entiseen tapaan voida enää ajatella. Eräät ihmiset saattavat pitää häntä vaihtoehtona, toiset eivät pidä, mutta nyt on kuitenkin mieletöntä kieltää vaihtoehdon olemassaolo.

Maan kohtalo saatetaan ratkaista juuri nyt ja olen tietenkin tässä taistelussa täysin rinnoin Grudininin puolella. "

Kleine R
Seuraa 
Viestejä34

Sobtshak on ainoa jolla on edes vähän sivistystä. Nuoriso ja sivistyneistö äänestää häntä, mutta äänet väärennetään putlerille. Muut ovat synnynnäisiä kommareita ja dikdaattoreita.

Vierailija

Tokkura kirjoitti:
Ei voi väittää, että Venäjän vaaleissa ei olisi vaihtoehtoja.

No ketä sinä veikkaat voittajaksi?

Toisaalta tuo kauhun tasapaino voisi järkkyä, jos sinne joku lupsakampi henkilö valittaisiin. Putin on pitänyt toistaiseksi rautaisella otteella kasassa rakennelmaa, joka itsessään romahtaisi tai räjähtäisi kappaleiksi. Tämä (alati vaihtuva) korruptoitunut (kuten myös vaikka USA:ssa!) rakennelma Putinin ympärillä pitäisi saada purettua. Niin. Mutta kun ei se näin mene. Se menee. Jotenkin. Yksittäinen henkilö voi korkeintaan ennakoida, mitä tapahtuu. Siitä syntyy helposti yksittäiselle henkilölle illuusio, että voisi myös jopa itse vaikuttaa! Tässä skaalassa emme ole edes neuroniemme vertaisia!

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6962

Putin 72%, Grudinin 16%, Zhirinovski 7%

Grudinin voi vielä nousta 20%:in ja Putin laskea 70%:en. Mutta näillä mennään. Sobtshak sai naamalla 3%, eli "länsimielisten" äänet...

Vierailija

MooM kirjoitti:
Tokkura kirjoitti:
NKPn keskuskomitean ensimmäinen (pää-) sihteeri

Löytyikö Stigin kadonnut isä? Vai onko yhdennäköisyys sattumaa?

Onko STIGin isi kateissa ?

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6962

Ei vaan vaalitulos kelpaa joillekuille, vaikka heidän "omat" ehdokkaansa ovat prosentinsarjassa....

https://www.verkkouutiset.fi/yli-1000-pidatettiin-venajalla-han-ei-ole-tsaarimme/

Yli tuhat pidätettiin Venäjällä: ”Hän ei ole tsaarimme”

Perttu Koistinen | 05.05.2018 | 19:16- päivitetty 05.05.2018 | 20:11

Venäjällä on osoitettu mieltä Vladimir Putinia vastaan.

Venäjällä yli 1000 ihmistä on pidätetty heidän osoitettuaan mieltään presidentti Vladimir Putinia vastaan, kertoo The Moscow Times.  Pidätettyjen joukossa oli myös oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi, joka pidätettiin Moskovassa nopeasti hänen saavuttuaan mielenosoituspaikalle.

Navalnyi oli kehottanut ihmisiä kaduille yli 90 kaupungissa ”jos ette pidä häntä tsaarinamme” -viestillä, viitaten jo 18 vuotta vallassa olleeseen Putiniin, jonka hallintoa oppositio on luonnehtinut tsaarimaiseksi yksinvaltiudeksi.

Pidätyksiä on ihmisoikeusjärjestö OVD:n mukaan tehty Moskovan 475 lisäksi myös 18 muussa kaupungissa. Vladimir Putinin neljännen presidenttikauden virkaanastujaisia on tarkoitus viettää Moskovassa maanantaina.

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6962

Mitä WITTUA YLEN UUTISOIMITTAJAÄMMÄ (Arja Paananen?) väitti justiin viiden uutisissa, että muka PUTIN OLI PRESIDENTINVAALIEN AINOA EHDOKAS???!!!

Vaalitulos 77% sentään oli oikein!!!

OLLANNKO SIELLÄ YLESSÄ KÄNNISSÄ TAI HUUMEPÖLLYSSÄ KOKO AJAN!!!

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1783

Noista ”vaihtoehdoista” tuskin yksikään edes täyttää keuhkojaan ilman putlerin lupaa. Luodaan illuusio oikeista vaaleista, ei siellä ole edelleenkään kuin yksi ainoa ehdokas.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6962

Tokkura kirjoitti:
Putin 72%, Grudinin 16%, Zhirinovski 7%

Grudinin voi vielä nousta 20%:in ja Putin laskea 70%:en. Mutta näillä mennään. Sobtshak sai naamalla 3%, eli "länsimielisten" äänet...

Poikaystävä hakkasi ex-presidenttiehdokas Ksenija Sobtšakin pahanpäiväisesti.

Liekö hänkin ollut "Itämielinen"?

" Любовник зверски избил Собчак

В социальной сети Одноклассники прошел специальный прямой эфир, в котором эксперты обсудили проблему гендерного насилия. Одно из самых ярких выступлений было у Ксении Собчак.

"У нас до сих пор сильно представление, что о насилии говорить неправильно, – вздыхает Собчак. – Женщине стыдно сказать, что муж ее ударил, накричал, стал давить,и хранит это все в семье, пока её не искалечили. Это огромная проблема нашего российского воспитания. Считается, что лучше с достоинством переносить побои, замазывать синяки и делать вид, что все хорошо. Эта проблема велика и в провинции, и в столице. Эта проблема не делает различия по количеству денег или положению в обществе.

"Я знаю, как эту тему можно решить без долгих походов к психологу, – уверяет Ксения. – Конкретная вещь, которой нет на сегодняшний день в России – это термин "домашнее насилие". У нас другая грань насилия в принципе, и это надо менять.

...

На Западе обращают внимание даже на то, когда тебя агрессивно берут за руку. А у нас помахать кулаками – ничего страшного."

"... Lännessä käydään käsiksi, Venäjällä lyödään nykillä..."

...

"Я столкнулась с этим на Западе. Я отдыхала со своим молодым человеком, в машине у нас возникла ссора, он начал меня бить. Я побежала и стала стучаться к какой-то женщине. Я не вызывала полицию, полиция приехала сама. И там нет такого, что можно отозвать дело. Все, есть свидетели. Нет хода назад. Очень важно, когда ты чувствуешь, что это не просто твой личный конфликт, что это выносится на уровень государства", – резюмировал Собчак. "

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat