Seuraa 
Viestejä45973

Kirouksia ei tieteellisessä mielessä ole olemass ja taikausko on voinut olla alkeellisempi selittäjä tälle psykologiselle tapahtumalle. Ihmisen pitää uskoa olevansa kirottu ja epäonnistuvansa missä tahansa ja niin myös käy.

Koulukiusaajat tämän jo alitajuisesti oivaltavatkin. Tosiaan ihmisen hypnotisointi on kaikista helpointa jälkipuberteetissa oleville noin 14-17 -vuotiaille. Tavallaan uskon kirouksen voimaan sikäli, että se tosiaan toimii psykologisella tavalla eikä kirous olekaan siis taikauskoisten höpinää. Ilkeät ihmiset voivat tosiaan tehdä tälläisen kirouksen (suggestion) vähäisen itsetunnon omaaville henkilöille.

Lisää aiheesta:
"Itsesuggestio on eräs suggestion laji, jossa henkilö tiedostamatta tai tiedostetusti aiheuttaa itselleen jonkin epätodellisen asian tai tapahtuman. Tyypillisin esimerkki itsesuggestiosta on uskonnolliset kulttimenot joissa henkilö pyrkii autuaallisiin tunnekokemuksiin tai omiin mielipiteisiin vaikuttaminen toistamalla jatkuvasti jotakin asiaa.

Ihminen valmistautuu itsesuggestion avulla selviämään tehtävistä, jotka ovat hänelle normaalisti mahdottomia. Esimerkiksi karateiskuun valmistautuva suggeroi itsensä siten, että käsi ei tunne kipua ja halkaisee esineen."
Wikipedia

  • ylös 1
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat