Seuraa 
Viestejä14361

Suomen suurimman ja ”kauneimman” kaupungin ylipäällikkö, pormestari ja kapinakenraali Jan Vapaavuori [1 laittoi aseenkantajansa Elina Lepomäen [2 tehtäväksi kaataa sote- eli tarkemmin sanottuna maakuntauudistus, joka onkin salaisissa suunnitelmissa ”vain” 18 kaupunkia, joka onkin liian vähän.

Nyt meillä on 311 ** kuntaa, ja se on liikaa. Oikea määrä on 30, ja ne ovat meikäläisittäin ”suurkaupunkeja”, niin mutta millaisin pinta-aloin, kun kunkin tulevaisuuskaupungin asukasluku on säädetty pinta-alalla noin 200 000' een! [3

Kiintoisaa, sillä näin Helsinki menettää majoriteetin olla Vapaavuoren pelikenttä – suurimpana ja ”kauneimpana” – näin pääkaupunkiseutu muodostuisi käytännössä viideksi 200 000 asukkaan kaupungiksi. Entä pääministeri Juha Sipilä – toistaiseksi Keskustan puheenjohtaja – onko hän ajan tasalla ja kartalla? [4.

[4 ~ https://yle.fi/uutiset/3-10105223 - *

Entä maakunnissa, esimerkiksi Suomen kauneimmassa kesäkaupungissa – Savonlinnassa …

… olisikin 200 000 asukasta, mitkä kaikki kunnat pitää vielä liittää siihen, että tuo asukasmäärä saavutetaan? Ehkä jopa Mikkeli, jolla ei ole sellaista identiteettiä kuin Savonlinnalla? Mutta! Mitä tämä Suur-Savonlinna saavuttaisi ja tekisi, … palaamme siihen kohta ---

18 maakuntaa on vain esimuoto tulevaisuudelle

Suomi 5,5 miljoonan valtiona ei tarvitse kolmitasoista hallintomallia, ellei työllistäminen Parkinsonin lain [5 mukaisesti ole päämäärä – tämä toki hirtehisesti, mutta salakavalasti ilmaistuna, huumorilla ja vakavuudella. Kaikella on taipumus kasvaa – hiljalleen ryöstäytyen – maakuntamallinkin virkamiesjoukko. Kiinassa lienee jo 50 kaupunkia, joissa on enemmän asukkaita kuin 5,5 miljoonaa.

Entä toimeentulo – miten 30 ”suurkaupunkia tulisi toimeen”?

Kun muodostetaan kaupungit asukaslukujohdannaisena, syntyy näille vääjäämättä monenkirjava joukko pinta-aloja – siis toimeentuloalueita. Jokaisen tulisi tulla toimeen ideaalisesti itse omillansa.

Näinhän se ei ole – harva tulee nyt toimeen omillaan [6. Pääkaupunkiseudun viisi 200 000 asukkaan kaupunkia ovat sangen pienillä pinta-aloilla – niin pienillä, etteivät ne kykene niin sanottuun ”omavaraisuuteen”, vaan joutuvat tukeutumaan muuhun Suomeen – nykymallisesti Kehä III' n sisältä sanottuna ”rospuuttosuomeen”. Aivan.

.
Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 1
  • alas 2

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat