Seuraa 
Viestejä9569
Liittynyt13.3.2017

Olen turvautunut Alppilan Citymarkettiin tässä herkussa.

Vaikka ryssä veikin meiltä viisaudessaan mahdollisuuden kalastaa omaa punaista lohta Jäämerestä ( paitsi Tenolla ) ja jätti meidät norjalaisen kassilohen varaan, niin ajattelin silti nyt 55 vuotiaana tehdä ensimmäisen lohikeittoni itse.

Tarvinnen lohta, ruokakermaa , perunoita, suolaa, voita, vettä ja sekä porkkanoita ja tilliä ?

Unohdinko jotakin ?

Our ignorance is not so vast as our failure to use what we know !
- M. King Hubbert

Kommentit (15)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8613
Liittynyt16.3.2005

Unohtui. Aloita paistamalla sipulia kattilassa aivan toisena. Lohen perkuista olet tietenkin keittänyt vahvan liemen ensimmäisenä (ilman kiduksia). Lisäät siivilöidyn kalaliemen sipulien päälle ja melko pieniksi ja samankokoisiksi paloiksi lohkotut perunat. Voit lisätä suolan ja pippurit. Lohipalat lisätään vasta kun peruna on kypsää ja lopetetaan myös se keittäminen siihen kohtaan. Palat kypsyvät jälkilämmössä viidessä minuutissa. Lisää vasta sitten kermaa. Ei sitä liikaa maun puolesta helposti siihen saa lorautetuksi. 

Lohen kypsyneistä perkuista voi erotella parhaat palat vielä keitokseen.

Jotain vihreää kuten itäneitten sipulien versoja voi siihen viimeiseksi silputa. Kesällä tietenkin ruohosipulia. Kaupasta kannattaa näin keväällä haalia itäneitä sipuleita juuri tällaisia keitoksia varten piittaamatta säälivistä katseista.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Major_Breakthrough
Seuraa 
Viestejä9569
Liittynyt13.3.2017

No Paul...kiitos toi perunoiden kypsyminen on tärkeää...koska lohi kypsyy silmissä kun sen laittaa kiehuvaan veteen.

Lisäsin omatoimisesti sipulin ja hieman sitruunan mehua ( ½ sitruunaa ).

Our ignorance is not so vast as our failure to use what we know !
- M. King Hubbert

Major_Breakthrough
Seuraa 
Viestejä9569
Liittynyt13.3.2017

Niin ja nokareen voita heitin siihen myös kun ruokakerma ei oikein värittänyt pintaa riittävästi.

Our ignorance is not so vast as our failure to use what we know !
- M. King Hubbert

lokki
Seuraa 
Viestejä4358
Liittynyt3.1.2010

Paul M kirjoitti:
Unohtui. Aloita paistamalla sipulia kattilassa aivan toisena. Lohen perkuista olet tietenkin keittänyt vahvan liemen ensimmäisenä (ilman kiduksia). Lisäät siivilöidyn kalaliemen sipulien päälle ja melko pieniksi ja samankokoisiksi paloiksi lohkotut perunat. Voit lisätä suolan ja pippurit. Lohipalat lisätään vasta kun peruna on kypsää ja lopetetaan myös se keittäminen siihen kohtaan. Palat kypsyvät jälkilämmössä viidessä minuutissa. Lisää vasta sitten kermaa. Ei sitä liikaa maun puolesta helposti siihen saa lorautetuksi. 

Lohen kypsyneistä perkuista voi erotella parhaat palat vielä keitokseen.

Jotain vihreää kuten itäneitten sipulien versoja voi siihen viimeiseksi silputa. Kesällä tietenkin ruohosipulia. Kaupasta kannattaa näin keväällä haalia itäneitä sipuleita juuri tällaisia keitoksia varten piittaamatta säälivistä katseista.

Näin ne keittokirjat ja kaikki muutkin ohjeet, pitäisi kirjoittaa. Olennaiset asiat on olennaisia ja pikkuasiat viilausta. Otan tämän talteen. Hyvä, Paul M!

Tokkura
Seuraa 
Viestejä3237
Liittynyt16.1.2016

Minä tein lihasopan Paul Bocusen tyyliin, eli voita "puoli pakettia" kattilan pohjalle, siihen lihat ja mausteet ja jotkinmuut kiehumaan joksikin aikaa, sellaiset mistä lähteet enempi makua, joka lukenee voihin mutta ei pelkkään veteen. Hyvän makuista tuli, mutta sellaista, että kun pari kertaa syö, se rupeaa kyllästyttämään. Se katainen vi pinnalla on myös irstaan näköinen kylmässä sopassa.

Major_Breakthrough
Seuraa 
Viestejä9569
Liittynyt13.3.2017

Nokare voita riittää....väittäsisin, että sipuli ja ½ sitruunaa toi oivan säväyksen tähän delikatessiin.

Our ignorance is not so vast as our failure to use what we know !
- M. King Hubbert

Siipiveikkonen
Seuraa 
Viestejä1521
Liittynyt29.7.2010

Laitat ainekset jääkaappiin, sitten menet kapakkaan ja kyselet naisilta miten tuo onnistuu. Syöt snägäriruokaa, aamulla tilaat pitsan. 

Viikon päästä huomaat, että jääkaapissa haisee, heität lohet roskiin ja kalanhaju kuvottaa, päätät, en ikinä enää syö kalaruokaa. Sitten äitisi kutsuu sinut kylään ja ruokana on lohisoppaa.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

nimmarix
Seuraa 
Viestejä612
Liittynyt2.12.2017

Ruokakerman voi korvata kuohukermalla, punaisella maidolla ja tilkalla vettä, jos haluaa tehdä hyvää ruokaa.

Tilliäkin ehkä vähän lisukkeksi ja smetanaa, mutta ei liikaa.

Mausteitakaan ei kannata laittaa liian paljon, tai melkein ollenkaan.

mdmx
Seuraa 
Viestejä4694
Liittynyt23.11.2009

Hommaa pieni kuha ja lohi. Lohi voi olla pelkkä file, kuha kokonainen.

Fileoi kuha ja heitä selkäranka yms kattilaan ja keittele kalaliemi.

Sitten vaan kalakeitto oman maun mukaan (KVG) ja heitä sekaan palotellut kuha ja lohifileet. Ite tykkään ainakin enempi kun pelkällä lohella tehdystä, mut makuasia tietty.

Lyde19
Seuraa 
Viestejä3217
Liittynyt7.7.2013

Nuorempana hernekeittoreseptini oli :
Ota pussillinen herneitä ja laita ne kylmään veteen likoamaan.
Seuraavana päivänä herneet kaadetaan vesineen vessanpönttöön ja tilataan pitsa.

Nykyisin laitan liotetut herneet illalla haudutuspataan niin on aamulla valmista eikä tarvitse kärvistellä ruuan kypsymistä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat