Seuraa 
Viestejä26666

Olen turvautunut Alppilan Citymarkettiin tässä herkussa.

Vaikka ryssä veikin meiltä viisaudessaan mahdollisuuden kalastaa omaa punaista lohta Jäämerestä ( paitsi Tenolla ) ja jätti meidät norjalaisen kassilohen varaan, niin ajattelin silti nyt 55 vuotiaana tehdä ensimmäisen lohikeittoni itse.

Tarvinnen lohta, ruokakermaa , perunoita, suolaa, voita, vettä ja sekä porkkanoita ja tilliä ?

Unohdinko jotakin ?

Kommentit (15)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Unohtui. Aloita paistamalla sipulia kattilassa aivan toisena. Lohen perkuista olet tietenkin keittänyt vahvan liemen ensimmäisenä (ilman kiduksia). Lisäät siivilöidyn kalaliemen sipulien päälle ja melko pieniksi ja samankokoisiksi paloiksi lohkotut perunat. Voit lisätä suolan ja pippurit. Lohipalat lisätään vasta kun peruna on kypsää ja lopetetaan myös se keittäminen siihen kohtaan. Palat kypsyvät jälkilämmössä viidessä minuutissa. Lisää vasta sitten kermaa. Ei sitä liikaa maun puolesta helposti siihen saa lorautetuksi. 

Lohen kypsyneistä perkuista voi erotella parhaat palat vielä keitokseen.

Jotain vihreää kuten itäneitten sipulien versoja voi siihen viimeiseksi silputa. Kesällä tietenkin ruohosipulia. Kaupasta kannattaa näin keväällä haalia itäneitä sipuleita juuri tällaisia keitoksia varten piittaamatta säälivistä katseista.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

No Paul...kiitos toi perunoiden kypsyminen on tärkeää...koska lohi kypsyy silmissä kun sen laittaa kiehuvaan veteen.

Lisäsin omatoimisesti sipulin ja hieman sitruunan mehua ( ½ sitruunaa ).

lokki
Seuraa 
Viestejä6105

Paul M kirjoitti:
Unohtui. Aloita paistamalla sipulia kattilassa aivan toisena. Lohen perkuista olet tietenkin keittänyt vahvan liemen ensimmäisenä (ilman kiduksia). Lisäät siivilöidyn kalaliemen sipulien päälle ja melko pieniksi ja samankokoisiksi paloiksi lohkotut perunat. Voit lisätä suolan ja pippurit. Lohipalat lisätään vasta kun peruna on kypsää ja lopetetaan myös se keittäminen siihen kohtaan. Palat kypsyvät jälkilämmössä viidessä minuutissa. Lisää vasta sitten kermaa. Ei sitä liikaa maun puolesta helposti siihen saa lorautetuksi. 

Lohen kypsyneistä perkuista voi erotella parhaat palat vielä keitokseen.

Jotain vihreää kuten itäneitten sipulien versoja voi siihen viimeiseksi silputa. Kesällä tietenkin ruohosipulia. Kaupasta kannattaa näin keväällä haalia itäneitä sipuleita juuri tällaisia keitoksia varten piittaamatta säälivistä katseista.

Näin ne keittokirjat ja kaikki muutkin ohjeet, pitäisi kirjoittaa. Olennaiset asiat on olennaisia ja pikkuasiat viilausta. Otan tämän talteen. Hyvä, Paul M!

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6962

Minä tein lihasopan Paul Bocusen tyyliin, eli voita "puoli pakettia" kattilan pohjalle, siihen lihat ja mausteet ja jotkinmuut kiehumaan joksikin aikaa, sellaiset mistä lähteet enempi makua, joka lukenee voihin mutta ei pelkkään veteen. Hyvän makuista tuli, mutta sellaista, että kun pari kertaa syö, se rupeaa kyllästyttämään. Se katainen vi pinnalla on myös irstaan näköinen kylmässä sopassa.

Vierailija

Laitat ainekset jääkaappiin, sitten menet kapakkaan ja kyselet naisilta miten tuo onnistuu. Syöt snägäriruokaa, aamulla tilaat pitsan. 

Viikon päästä huomaat, että jääkaapissa haisee, heität lohet roskiin ja kalanhaju kuvottaa, päätät, en ikinä enää syö kalaruokaa. Sitten äitisi kutsuu sinut kylään ja ruokana on lohisoppaa.

nimmarix
Seuraa 
Viestejä612

Ruokakerman voi korvata kuohukermalla, punaisella maidolla ja tilkalla vettä, jos haluaa tehdä hyvää ruokaa.

Tilliäkin ehkä vähän lisukkeksi ja smetanaa, mutta ei liikaa.

Mausteitakaan ei kannata laittaa liian paljon, tai melkein ollenkaan.

mdmx
Seuraa 
Viestejä6415

Hommaa pieni kuha ja lohi. Lohi voi olla pelkkä file, kuha kokonainen.

Fileoi kuha ja heitä selkäranka yms kattilaan ja keittele kalaliemi.

Sitten vaan kalakeitto oman maun mukaan (KVG) ja heitä sekaan palotellut kuha ja lohifileet. Ite tykkään ainakin enempi kun pelkällä lohella tehdystä, mut makuasia tietty.

Lyde19
Seuraa 
Viestejä8388

Nuorempana hernekeittoreseptini oli :
Ota pussillinen herneitä ja laita ne kylmään veteen likoamaan.
Seuraavana päivänä herneet kaadetaan vesineen vessanpönttöön ja tilataan pitsa.

Nykyisin laitan liotetut herneet illalla haudutuspataan niin on aamulla valmista eikä tarvitse kärvistellä ruuan kypsymistä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat