Seuraa 
Viestejä45973

Camellia seed oil. Suomeksi ehkä Kamelia siemen öljy.
(Valkoinen kukka jolla on isot ruskeat pyöreät siemenet)

Kuka tietää kyseisestä öljystä ja sen terveysvaikutuksista.

Ostin sitä tänään kaupasta ja nautin sisäisesti.

Netistä kuitenkin löysin vaan tietoja sen käyttämisessä ihovoiteena, hierontaöljynä ja saippuoissa.

Kaupassa oli kuitenkin Oliiviöljyjen vieressä niinkuin muutkin ruokaöljyt.

Sivut

Kommentit (24)

Kultamuna
Camellia seed oil. Suomeksi ehkä Kamelia siemen öljy.
(Valkoinen kukka jolla on isot ruskeat pyöreät siemenet)

Kuka tietää kyseisestä öljystä ja sen terveysvaikutuksista.

Ostin sitä tänään kaupasta ja nautin sisäisesti.

Netistä kuitenkin löysin vaan tietoja sen käyttämisessä ihovoiteena, hierontaöljynä ja saippuoissa.

Kaupassa oli kuitenkin Oliiviöljyjen vieressä niinkuin muutkin ruokaöljyt.

Oletko varma, ettei ollut öljy joutunut väärään paikkaan vaikka joltain iho-osastolta?

tupakka

Oletko varma, ettei ollut öljy joutunut väärään paikkaan vaikka joltain iho-osastolta?

Paha sanoo, ei se pahalta kuitenkaan maistunu. Aivan mautonta melkeinpä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kultamuna
tupakka

Oletko varma, ettei ollut öljy joutunut väärään paikkaan vaikka joltain iho-osastolta?




Paha sanoo, ei se pahalta kuitenkaan maistunu. Aivan mautonta melkeinpä.

Mautonta on ketjuöljykin.

SAMAEL
Kultamuna

Eiks ketjut nykyään voidella silikonilla?



Älä jumalauta alota! Saat ite maistaa, minen maista!

Ei tartte maistaa, läysin aiheesta jotain:

Camellia oil contains Oleic acid which is more effective in reducing the formation of cholesterol than olive oil. Olive oil is known to contain a large amount of oleic acid and has same components as human sebum.

Käsitykseni mukaan kameliaöljy, Camellia oleifera on sama kuin teeöljy. Sitä on yli 1000 vuotta käytetty Kiinassa.
Tänä aamuna silmiini osui mainos (joskus minäkin osittain näen ja kuulen mainoksen) Keiju-margariinista ja muistaakseni siinä mainostettiin sen sisältävän kameliaöljyä (tai kameliina - en muista - en ole varma mainoksesta, voin yhtä hyvin puhua puppua)

Tea oil packaged and marketed in Taiwan.

Flower of Camellia oleifera.

http://www.hort.purdue.edu/newcrop/ncnu02/v5-222.html

Kamelina(tai Camelina)-öljy on kieltämättä tietyiltä ominaisuuksiltaan ihan ok lisä ruokavalioon, tiettyjen ominaisuuksien takia sitä ei kuitenkaan ole kovinkaan järkevää käyttää, etenkään kotimaisessa teollisuudessa, silti sitä isketään esim. joihinkin margariineihin, jotta niitä voidaan kutsua "terveellisiksi", vaikka kovetetturasva ei koskaan voi olla terveellistä.

Käytä siis ihan perus rypsiöljyä tai jos maku ei sinulle sovi, niin sitten tuota Kamelina-öljyä. Itse suosin pellavarypsi-öljy-sekoitteita (niillä saavutetaan paras rasvahappo-koostumus elimistön kannalta), mutta nyt menen taas liikaa oman firman toimintaan, joten ei siitä enempiä.

Hyvä jos ihmisiä kiinnostaa kasviöljyt ja niiden terveydellisyys.

Lisäys:
Maailmanmarkkinoilta voi löytää lähes mitä tahansa markkinoituja millä tahansa nimellä - tekstini viittasi siis suomen teollisuudessa käytössä olevaan kamelinaan.

MD

Tea oil packaged and marketed in Taiwan.

Mun mielestä tossa kuvassa on vasemanpuoleinen puteli soijaöljyä.
Ainakin soijapavun näköisiä papanoita pullon etiketissä.

Uskoisin, että kuva on camelinaöljystä. Kuva on kopioitu ko viestin viitelinkistä (joka on viestissä) ja koko artikkeli on tutkimus camelinaöljystä. (Camellia oleifera)
Pahus kun työkoneella ei onnistu kuvan osoitteen kopiointi.
Tässä kuitenkin kuvia:

Camelia seed:
http://images.google.fi/images?q=cameli ... Etsi+kuvia

Soya bean:
http://images.google.fi/images?q=soya+bean&hl=fi

Mutta miksi JRepo ei suosittele camelinaöljyä, mitkä tietyt ominaisuudet?

Camelina haastaa rypsin

Uusimpana tulokkaana kasviöljyjen joukkoon on tullut kotimainen Camelinaöljy. Camelina sativa eli ruistankio on peräisin Välimeren alueelta ja Keski-Aasiasta. Camelina on "uusvanha" viljelykasvi, jota on viljelty Euroopassa rauta- ja pronssikaudella. Keskiajalla se oli yksi tärkeimmistä öljykasveista. Sen jälkeen sen viljely on kuitenkin ollut hyvin vähäistä.

Noin metrin korkuiseksi kasvavan vaaleanpunakukkaisen Camelinan viljelystä kiinnostuttiin uudelleen 1980-luvulla, koska se on aikainen ja runsassatoinen.

Camelinaöljyn tyydyttymättömien rasvojen kokonaisosuus on lähes sama kuin rypsiöljyn. Camelinaöljyssä on kuitenkin lähes kaksi kertaa enemmän monityydyttymättömiä rasvahappoja kuin rypsiöljyssä, mutta kertatyydyttymättömiä lähes puolta vähemmän.

Monityydyttymättömät rasvahapot alentavat tehokkaimmin kokonaiskolesterolin määrää. Haittana on, että liian suuret määrät pienentävät myös hyvän eli HDL -kolesterolin pitoisuutta. Kertatyydyttymättömät rasvahapot eivät pienennä kokonaiskolesterolin määrää yhtä tehokkaasti, mutta ne eivät myöskään vähennä hyvän kolesterolin määrää.

Camelinaöljy sisältää runsaasti ihmiselle välttämättömiä alfalinoleenihappoa (omega -3) ja linolihappoa (omega-6). Omega 3- rasvahappoa camelinaöljy sisältää lähes kertaa enemmän kuin rypsiöljy ja yli 20 kertaa enemmän kuin oliiviöljy. Tämän vuoksi camelinaöljy soveltuu erittäin hyvin sellaisille henkilöille, jotka eivät syö kalaa.

Rypsi-, oliivi- ja camelinaöljyn koostumuksen vertailu

rypsi / oliivi / camelina
Tyydyttyneet rasvahapot % 6 /14 /10
Kertatyydyttymättömät rasvahapot % 60 / 69 / 31
Monityydyttymättömät rasvahapot % 32 / 11 / 58
Linolihappo (omega-6) 22 / 11 / 15
Algalinoleenihappo (omega-3) 10 / 1 / 39
E-vitamiini mg/100g 24 / 12 / 8

http://www.kuntolehti.com/kirjasto/popu ... ioljy.html

En minä ko öljyn käyttöä ole kieltänyt, totesin vain, että kaikki sen ominaisuudet eivät ole sellaisia, että näkisin sen laajassa teollisessa käytössä aidosti mitään järkeä.

Terveysväittämät saavutetaan muillakin öljyillä ja taloudellisesti järkevämmin. Kannattaa myös pitää mielessä öljyn ominaisuudet teollisen käytön kannalta - terveydellisyys ei ole kuitenkaan se ratkaiseva tekijä jos halutaan pitkäkestoista liiketoimintaa (ei ainakaan vielä tänä päivänä - mikä on valitettavaa)

En halua kritisoida öljyn ominaisuuksia julkisesti, koska se ei palvele kuluttajaa. Kuluttajan pitää ostaa itselleen sopivia tuotteita sillä hinnalla mitä on niistä valmis maksamaan. Pidettäköön teollisuuden ongelmat teollisuuden ongelmina.

Kamelina on eittämättä oiva lisä suomalaiseen ruokavalioon, mutta se on esitelty enemmänkin temppuna muuttaa epäterveelliset aineet terveellisiksi kuin aitona kiinnostuksena kehittää tuotteita terveellisemmiksi. Tätä minä en arvosta lainkaan. Yrityksellä pitäisi olla aito tahto tehdä tuotteistaan parempia, mutta vaikuttaa siltä, että Suomessakin yrityksiä kiinnostaa tuotekehityksen sijaan tehdä tuotteistaan vain myyvempiä - mikä tottakai toimii liiketoiminnallisesti jonkin aikaa.

Jos haluat jatkaa keskustelua aiheesta, niin suosittelen jotakin muuta mediaa kuin tiede-lehden palstaa. En halua käyttää tätä omien ajatukseni markkinointikanavana.

JRepo
En minä ko öljyn käyttöä ole kieltänyt, totesin vain, että kaikki sen ominaisuudet eivät ole sellaisia, että näkisin sen laajassa teollisessa käytössä aidosti mitään järkeä.

Terveysväittämät saavutetaan muillakin öljyillä ja taloudellisesti järkevämmin. Kannattaa myös pitää mielessä öljyn ominaisuudet teollisen käytön kannalta - terveydellisyys ei ole kuitenkaan se ratkaiseva tekijä jos halutaan pitkäkestoista liiketoimintaa (ei ainakaan vielä tänä päivänä - mikä on valitettavaa)

En halua kritisoida öljyn ominaisuuksia julkisesti, koska se ei palvele kuluttajaa. Kuluttajan pitää ostaa itselleen sopivia tuotteita sillä hinnalla mitä on niistä valmis maksamaan. Pidettäköön teollisuuden ongelmat teollisuuden ongelmina.

Kamelina on eittämättä oiva lisä suomalaiseen ruokavalioon, mutta se on esitelty enemmänkin temppuna muuttaa epäterveelliset aineet terveellisiksi kuin aitona kiinnostuksena kehittää tuotteita terveellisemmiksi. Tätä minä en arvosta lainkaan. Yrityksellä pitäisi olla aito tahto tehdä tuotteistaan parempia, mutta vaikuttaa siltä, että Suomessakin yrityksiä kiinnostaa tuotekehityksen sijaan tehdä tuotteistaan vain myyvempiä - mikä tottakai toimii liiketoiminnallisesti jonkin aikaa.

Jos haluat jatkaa keskustelua aiheesta, niin suosittelen jotakin muuta mediaa kuin tiede-lehden palstaa. En halua käyttää tätä omien ajatukseni markkinointikanavana.

Anna palaa vaan. Ei me pahastuta. Tarkoitatko siis että niin sanotuissa terveelisissä tuotteissa on epäterveellisiä aineita valmistusprosesista johtuen?
Teollisuuden jäämiä jne.

Voihan sen tulkita noinkin. Eniten tietoa minulla on ei kovetetuista rasvoista ja siltä sektorilta osaan esittää näkemyksiä, jotka ovat liki todellisuutta. Margariinin valmistuksesta en voi sanoa enempiä, koska en sen parissa työskentele. Margariineissa hyödynnetään paljon sellaisia tekniikoita joiden järkevyys voidaan asettaa kyseenalaiseksi.

En kuitenkaan halua kritisoida teknologiaa, jota en tunne kattavasti. Jokainen voi itse pohtia onko mitään järkeä käyttää margariinia tai voita elintarviketeollisuudessa. Kuluttajaien suhteen on tilanne aivan toinen, mutta suurin osa kuitenkin syö päivittäin elintarviketeollisuuden tuottamia elintarvikkeita, joten sitä kautta on ensisijaisen tärkeää, että elintarviketeollisuus pitää huolen siitä, että käytetyt teknologiat ja raaka-aineet ovat järkeviä.

Miksikö kritisoin margariinia ja voita. Olen monesti ollut todistamassa sitä, että maku / suutuntu ei oikeuta käyttämään voita (paitsi tietyissä käyttökohteissa), koska samaan lopputulokseen päästään kasviöljyillä ja luonnollisilla aromeilla. Margariini käyttö on täysin järjetöntä, mutta sen "käytettävyyttä" parantaa hinnoittelu, joka on mahdollista tiettyjen asioiden takia, joita en ala tässä ruotimaan.

Elintarviketeollisuus käyttää kuitenkin yhä enemmän järkeviä ratkaisuja kuten ei kovetettuja rasvoja ja Omega-rasvahapporikkaita raaka-aineita, kuten rypsi- ja pellavaöljy.

Kamelina öljyäkin voidaan hyödyntään sinällään elintarviketeollisuudessa, mutta sen sijasta voidaan helpommin käyttää rypsi ja pellavaa joilla saavutetaan sama terveydellisyys, mutta (käsittääkseni, en ole itse tutkinut) paremmat tekniset ominaisuudet, rypsi/pellava-öljyllä saavutetaan paljon sellaisia ominaisuuksia joita edes leivontamargariineilla ei saavuteta, mutta jälleen kerran, en halua tästä keskustella tiede-lehden palstalla.

Päivittäisessä käytössä margariini leivänpäälle levitettynä ei ketään vahingoita (hirveästi ainakaan , mutta minä olen kiinnostunut rasvahappojen kokonaissaannista ja etenkin siitä, että esim. leivän pitäisi sisältää välttämättömät rasvahapot itsessään eikä luottaa siihen, että leivän päälle levitettävässä rasvassa on oikea koostumus.

Tällä tavalla kuluttaja saa terveyttä edistäviä rasvahappoja huolimatta siitä, mitä rasvaa itse käyttää.

Ja alkaa juttu olla sen verran off topickia, että lopetettakoon se tähän.

Vierailija

 Sisältää omega 9,6 ja 3. "Imperaattoreiden terveysöljy" muinaisessa kiinassa. Tyydyttyneita rasvoja vain 8%.
Kallista, mut ei ole löytäny vielä suuremmalla hekkutuksella länsimarkkinoille.

http://en.wikipedia.org/wiki/Camellia_oleifera]Camellia oleifera - Wikipedia, the free encyclopedia

Approximately 85% of the fatty acid composition contained in Camellia Oil is in the form of monounsaturated oleic acid. Camellia Oil is also a rich source of other omega 3,6 and 9 fatty acids plus Vitamin E and polyphenols.

http://www.fromnaturewithlove.com/soap/product.asp?product_id=oilcamellia]Camellia Seed Oil - FNWL

Chair
Seuraa 
Viestejä2803

Olivado Omega 3,6,9 ei sisällä lisäaineita, valmistukseen käytetty vain kylmäpuristettuja öljyjä (avokado, oliivi, pellavansiemen). Löytyy ihan tavallisista ruokakaupoista.

"Die Theorie bestimmt was wir beobachten können."(Albert Einstein)

James Randi
Seuraa 
Viestejä338

Luin tämän otsikon: "Kamelin siemen syöksy"

---Mielestäni seksuaalisesta suuntautumisesta ei ole kysymys vaan Randin taustasta.Toisen maailmansodan aikana Randi tuli persraiskatuksi natsien toimesta jonka seurauksen Randi traumatisoitui ja lähti myöhemmin siitä selvittyään omalle "kostoretkelle" harjoittamalla samanlaista toimintaa alaisiinsa ja lähipiiriin. Randi miljoonan taalan "kostoretki"

---Paljastan matemaattiset valheesi!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat