Seuraa 
Viestejä5951

Olis tarkotus askarrella aurinkokeräin ja halvalla, kuinka muutenka. Käytettävissä on n. 2x0,8 m kokosia ikkunoita ja joku 40m 20mm vahvusta muovista lattialämmitysputkea.

Kohdetalous lämmittää käyttövedet puulla, varaajan tilavuus 5 kuutiota, asukkaina kolme aikuista ja pari lasta. Oletan, puukattilan putkiston olevan käytettävissä varaajan lämmönsiirrossa.

Ajatuksena nitoa putki uretaanilevyyn jollain 10-15cm jaolla, sprayata kaikki mustaks ja laittaa ikkuna päälle.

Mitäs asioita pitäs huomioida jos teen koelaitoksen, tarviiko kiertoputkia eristää toisistaan keräimen sisällä? Tarviiko keräimessä olla ilmatilaa vai riittääkö pohjan ja lasin välinen tila?

Per se

Kommentit (4)

Jakob
Seuraa 
Viestejä2187

Reiska kirjoitti:
Ajatuksena nitoa putki uretaanilevyyn jollain 10-15cm jaolla, sprayata kaikki mustaks ja laittaa ikkuna päälle.

Huonot materiaalit (paitsi ikkuna hyvä).

Lämmön pitää johtua hyvin veteen koko siltä alueelta mihin aurinko paistaa. Eli joko vettä koko alueelle tai sitten metallilevy + metalliputket.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jussipussi
Seuraa 
Viestejä61860

"MIKKELILÄINEN Savo-Solar toimittaa Oulun seudun sähkölle aurinkolämpöjärjestelmän. Limingan Ankkurilahteen ensi kesänä asennettavien 24 aurinkokeräimen yhteispinta-ala on yli 350 neliömetriä.

Keräimet asennetaan telineisiin, ja niistä muodostuu 800 neliömetrin kenttä. Kun järjestelmä käynnistyy, se on Savo-Solarin mukaan Suomen suurin aurinkokeräinkenttä.

”Tästä tulee Savo-Solarin kaikkein pohjoisin ison kokoluokan kohde”, kertoo aurinkoenergia-asiantuntija Miika Kilgast Savo-Solarista.

”TIEDÄMME KYLLÄ hyvin pitkälle, miten paljon lämpöä saadaan kerätyksi. On kuitenkin mielenkiintoista seurata, miten hyvin järjestelmä toimii pohjoisessa.”

Keräin tuottaa lämpöä sillä periaatteella, että auringon säteet lämmittävät keräimessä kiertävän nesteen.

KESKUSOSUUSKUNTA Oulun seudun sähkö tuottaa aurinkokeräimillä kaukolämpöä; se haluaa testata hankinnalla uusia tapoja lämmön tuottamiseksi.

Nyt keskusosuuskunta tuottaa kaukolämpöä pääosin puupelleteillä. Keskikesällä lämmönlähteenä on käytetty myös vähän kevyttä polttoöljyä.

Hankittavat aurinkokeräimet tuottavat vuodessa arviolta 168 MWh lämpöä eli noin kymmenesosan verkon vuotuisesta lämmöntarpeesta.

Kilgast arvioi, että 168 MWh riittää laskennallisesti noin 13 pientalolle vuotuiseen tilojen ja käyttöveden lämmitykseen.

Aurinkokeräinten ansiosta kevyen polttoöljyn käytöstä voidaan luopua, minkä jälkeen verkon lämpö tuotetaan täysin uusiutuvilla energialähteillä, Oulun seudun sähkö kertoo tiedotteessaan."

https://www.hs.fi/talous/art-2000005620104.html ,

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat