Kommentit (1)

käyttäjä-3779
Seuraa 
Viestejä1760
Liittynyt12.5.2014

Useimmat tutkijat eivät vielä hyväksy havaintoa, että hermosoluja ei kehittyisikään lisää aikuisilla ihmisillä. Myös neurogenesiksen keksijä pitää kiinni teoriastaan.  Kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että lisää tutkimusta tarvitaan.

Jotkut arvelevat, että neurogenesiksen este ihmisellä on älykkyys, koska aivosoluja ei synny myöskään aikuisilla delfiineillä. Mutta onhan rottakin älykäs, ja sillä taas syntyy runsaasti uusia aivosoluja läpi elämän..

 Monilla linnuilla syntyy suuri määrä uusia aivosoluja; neurogenesis keksittiinkin ensin laululinnuilla joskus 70-luvulla. Olisi varmaan tutkittava älykkäiden harmaapapukaijan ja Uudenkaledonian variksen neurogenesiksen olemassaoloa.

https://www.theatlantic.com/science/archive/2018/03/do-adult-brains-make...

Joidenkin tutkimusten mukaan tauriini aktivoi aikuisenkin ihmisen aivosolujen lisääntymistä

http://www.lifeextension.com/magazine/2015/9/grow-new-brain-cells/page-01

Aivosoluilla on varmaan muitakin mahdollisuuksia ylläpitää suorituskykyä vaikka osa niistä rappeutuisikin. ne voivat muodostaa mm. uusia yhdistelmiä, joihin taas voidaan pakata uutta tietoa yms.

On kiinnostavaa nähdä, mikä yhteys on aivosolujen uudiskasvulla ja blue brain -tiimin keksimällä moniulotteisella, aivot täyttävällä klikki- ja ontelojärjestelmällä.

https://blog.frontiersin.org/2017/06/12/blue-brain-team-discovers-a-mult...

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat