Seuraa 
Viestejä8643

Naiivin jumalakäsityksen rinnalle pyrkii universaalisen prosessin usko. Luulisin. Eli koko ymmärryksemme olisikin simulaatiossa. Onko tämä riittävän monimutkainen kuvitelma korkean älyllisyyden henkilöille? Voiko simulaation pohdiskeluun jäädä koukkuun kuten mihin tahansa uskomusrakennelmaan?

Tämä ihan vain sen takia, että hemmojen kingi Elon Musk näyttää ottavan (harha?)askelia kohti tuota prosessiuskoa.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

  • ylös 2
  • alas 4

Kommentit (10)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä47352

Voi hyvin olla. Ihmisellä on taipuvaisuutta uskonnollisuuteen, mutta menneiden aikojen sekavat sepustukset ovat liikaa ristiriidassa tämän päivän tietojen kanssa. Simulaatio muuttaa vanhurskaan jargonin tämän päivän kielelle.

Kenties joskus jossain maassa hallitus päättää tehdä siitä valtionuskonnon ja luoda sille dogmaattisen teologian ja hallintojärjestelmän, joka perustelee miksi simulaation pitäjä haluaa, että ihmiset työskentelevät pyyteettä ihmisjohtajiensa eduksi ja palkitsee siinä onnistujat kuoleman jälkeen esimerkiksi ylentämällä heidät seuraavalle levelille, jossa on helpompaa ja mukavampaa. Ja sama paska jatkuu taas pari tuhatta vuotta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Keijona
Seuraa 
Viestejä38118

Tunne simulaatiossa elämisestä syntyy varmasti kun tarpeeksi harhaisen todellisuuden itselleen vapaasti valikoi.

Mekanismikin selvä: uskonvapauden myötä ihmiset saa uskoa mihin tahansa, myös  valheeseen. Yksilokeskeinen, yksityiskohtiin keskittyjä kerää päänsä täyteen itsellemieluisia arvomaailmaan sopivia mukavia ja ymmärrettäviä  "totuuksia" ja jättää ne inhottavat epämiellytävät pikselit ja pointit ymmärtämättä, niin harhainen näkemys, simulaatio on valmis.

Jumalan puu, siis  uskomisen kulttuurissa harhaisen näkemyksen muodostumista tukee lukuista seikat. Kirjanoppineisuus ja  koulutus jonka oppeja ei saa kyseenalaistaa tai olla oppimatta (ettei jää luokalle). Siihen perään kilpailuyhteiskunta jossa kilpaillaan rahasta ja omaisuudesta. Ja kun tiedetään, että mitä enemmän sitä omaisuutta sitten kertyy, sitä puolueellisemmaksi ja subjektiivisemmaksi näkemys muodostuu. Sitä varmemmin  valheen verkko estää objektiivisuutta ja sitäkautta puolueetonta ja tasapainoista ymmärrystä,  siis  realistista todellisuutta  havaitsemasta. 

Ironista että keräämisen jonka on kuviteltu lisäävän ymmärrystä tekeekin tyhmäksi. Jakaminen on älykästä, kerääminen tyhmää. lisäksi autuaampi antaa kuin ottaa. 

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

mdmx
Seuraa 
Viestejä6415

Paul M kirjoitti:
Naiivin jumalakäsityksen rinnalle pyrkii universaalisen prosessin usko. Luulisin. Eli koko ymmärryksemme olisikin simulaatiossa. Onko tämä riittävän monimutkainen kuvitelma korkean älyllisyyden henkilöille? Voiko simulaation pohdiskeluun jäädä koukkuun kuten mihin tahansa uskomusrakennelmaan?

Tämä ihan vain sen takia, että hemmojen kingi Elon Musk näyttää ottavan (harha?)askelia kohti tuota prosessiuskoa.

Itellä ton miettiminen ainakin johtaa hyvin nopeesti siihen et aivan sama. On parempi uskoa että tämä ei ole simulaatiota ja olla väärässä, kuin uskoa että tämä on simulaatiota ja olla väärässä. Ja elämässä on asioita joilla on paljon konkreettisempi merkitys kuin tuolla, eli on parempi käyttää aivokapasiteettian ja aikaansa niihin kuin tähän.

Ja Musk on nero mitä tulee ilmaiseen markkinointiin.

Vierailija

Samaan aikaan kun öljy keksittiin löydettiin myös ensimmäiset dinosaurusten luurangot ja museoitiin. Ainuttakaan luurankoa ei ollut näytillä aiemmin?

Samaan aikaan kun kirjoitettu sana keksittiin löydettiin myös ensimmäinen ihminen ja asetettiin paratiisiin. Ainuttakaan ihmistä ei ollut maailmassa ennen kirjoitettua sanaa. (tosin oli 60000 vuotta aiemmin luolamaalauksia ja niiden virittämiä ihmisiä joitakin harvoja )

Näyttää ikään kuin siltä, että luonto rakentaa kaiken mihin se saa ohjeet joko sanoina tai kuvina. Se rakentaa ajan kulkusuunnasta riippumatta samaan aikaan sekä menneisyyteen että nykyisyyteen. Öljyä tarvittiin ja öljyä varten tarvittiin dinosaurusten ajan kasvillisuus. Idea öljyyn tuli siivettömän ruokin ansiosta, joita lintuja poltettiin niiden suuren öljypitoisuuden ansiosta kuin polttopuita. Samalla kun tuli idea öljystä niin luonto rakensi menneisyyteen dinosaurusten ajan ja nykyisyyteen sitä kautta öljylähteet.

Tämä maailma absorpoi avaruudesta kaiken mahdollisen kuutta eri vetovoimaa avukseen käyttäen.  Selvää on että tällä simulaatiolla on TOIMINTAPERIAATE että se kykenee imuroimaan avaruudesta komeettojen proteiineja ja asteroideilta jotakin JA KYKENEE RAKENTAMAAN SAAMANSA MALLIN PERUSTEELLA ITSE LISÄÄ JA VIELÄ MONIMUTKAISEMPIA RAKENTEITA. Tämä maailma omaa jonkinlaisen tietoisuuden, koska kykenee käyttämään esim. luolamaalauksia, kirjoituksia, ihmisten ajatuksia luodakseen ajan kulkusuunnasta riippumattomia asioita.

Ajatellaan Voyager luotaimen kultaista levyä, jossa oli piirrettynä ihmisen hahmot. Jos on olemassa avaruuden kaikilla planeetoilla sama toimintaperiaate kuin maapallolla niin planeetta johon Voyager osuu miljoonien vuosien kuluttua kykenee ehkä KUVAN perusteella itsenäisesti rakentamaan ihmistä muistuttavan olennon. Se saattaa viitata siihen Intialaisten käsitykseen, että maailma on rakennettu eli luotu ja tuhottu ehkä miljoonia kertoja menneisyydessä ja nyt se jo osaa itsenäisesti luoda monia asioita pienen pienen vinkin saatuaan.

Ehkä tämä planeetta käsittää kaikki ihmisen luomat kuvat, kirjoitukset ja ajatukset toimintakäskyiksi tehdä nuo asiat kaikkia mahdollisia keinoja hyväksi käyttäen. On aivan sataprosenttisen varmaa, että jonkinlaisesta SIMULAATIOSTA ON KYSE. Voiko olla mahdollista, että kaikki eri planeetat avaruudessa ovat kykeneviä luomaan itsenäisesti asioita pienen pienen vinkin saatuaan KUVANA, KIRJANA, KEMIALLISENA YHDISTEENÄ, ÄÄNEEN LAUSUTTUNA SANANA TAI AJATUKSENA. Eli ovatko planeetat eläviä ja tiedostavia organismeja.

Vierailija

Mistä muuten johtuu sellainen seikka, että maalausten ja kuvien perusteella muinaisaikojen ihmiset (lukuunottamatta ehkä antiikin Kreikkaa) olivat melko ruman näköisiä. Heiltä puuttui aimo annos KAUNEUTTA. Vasta viime aikoina ovat monet ihmiset alkaneet näyttää kauniilta kasvoiltaan. Esitän väitteen, että se perustuu siihen, että joku keksi antaa YHDELLE KVARKEISTA NIMEN KAUNEUS. Tuo kvarkki on siitä lähtien oman tietoisuutensa perusteella pyrkinyt tekemään kaikesta sellaisesta johon kykenee vaikuttamaan jotenkin KAUNIITA. 

Elämme simulaatiossa, jossa kaikki menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus kietoutuvat yhteen ja sekoittuvat toisiinsa. Tätä kutsutaan Intiassa nimellä ABSOLUUTTINEN TOTUUS.  Mitä keksitään tieteen tai taiteen avulla tässä hetkessä alkaa vaikuttaa myös menneisyyteen ja tulevaisuuteen. Myös on melkoinen luomisvoima ja rakentamiskyky tämän maailman eri hiukkasten ja kappaleiden tietoisuudella. Jos keksitään Gravitoni tai jokin uusi hiukkastyyppi on syytä olla varovainen sen suhteen millä nimillä tuota hiukkasta kutsutaan ja kuvaillaan. Jos tuolla hiukkasella on tietoisuus niin se saattaa alkaa itsenäisesti rakentamaan todellisuudestamme oman nimensä kuvaa?

ID10T
Seuraa 
Viestejä28366

Titanic kirjoitti:
Samaan aikaan kun öljy keksittiin löydettiin myös ensimmäiset dinosaurusten luurangot ja museoitiin. Ainuttakaan luurankoa ei ollut näytillä aiemmin?

Tähän on olemassa hyvin looginen selitys.

Ihmiset ovat kaivautuneet syvälle maanpinnan alapuolelle joko etsiäkseen arvokkaita mineraaleja kaivoksista tai poratakseen öljyä.

Kaivoksia ympäröi yleensä niin vankka kalliovaippa, että on vaikea kuvitella, miten kiven sisään olisi eksynyt fossiileja.

Öljyä löytyy yleensä huokoisemmasta maaperästä, mikä mahdollistaa myös fossiilien löytymisen samoilta alueilta.

Ihminen ei siis ole eksynyt aiemmin fossiilien esiintymisalueilla tarpeeksi syvälle ennen öljyn "keksimistä".

offmind
Seuraa 
Viestejä25235

Titanic kirjoitti:
Samaan aikaan kun öljy keksittiin löydettiin myös ensimmäiset dinosaurusten luurangot ja museoitiin. Ainuttakaan luurankoa ei ollut näytillä aiemmin?

Yhteys on vain 1800-luvun kuluessa tapahtunut kulttuurihistoriallinen muutosvaihe. Teollinen vallankumous ja nykyisenkaltaisen tieteellisen menetelmän ja systemaattisen tutkimuksen kehittyminen.
Sekä raakaöljy että fossiilit on tunnettu jo antiikin ajoista lähtien (tai kauemminkin). Alun perin öljyä kerättiin niistä paikoista, joissa sitä tihkui maanpinnalle ja fossiileja pidettiin taruolentojen jäänteinä.
Öljyn laajamittainen tarve syntyi teollisen vallankumouksen kuluessa jolloin kivihiilen käyttö energianlähteenä ja öljyn jalostaminen erilaisiin tarpeisiin kehittyi ja siitä seurasi myös "öljykaivosten" tarve.
Museo sellaisena kuin mitä käsitteellä nykyään tarkoitetaan, kehittyi sekin vasta renessanssin ja valistuksen aikana. Varsinkin luonnonhistoriallinen museo on melko uusi idea, joka kehittyi kuriositeettikabineteista, joissa oli näytteillä kaikenlaista outoa roinaa.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat