Seuraa 
Viestejä8

Mietin tässä olisiko järkevää ruveta säilyttämään yö aikaan puhelinta suht ilmatiiviissä peltisessä tai lasisessa laatikossa, jos se sattuu vaik syttymään palamaan, niin eihän se siel laatikossa ollessaan, kun ei saa kunnol ilmaa niin pääse roihahtaan, vai kuinka? Rupes vähän pelottaan nuo lithium akut ja sähköpyöräni akulle pitäis sit löytää aikas iso peltiboksi.

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (3)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46521

No ei se järkevää ole, ja harhaisten pelkojen torjuminen niihin mukaan heitäytymällä ei yleensä johda niiden loppumiseen, vaan tilanteen pahenemiseen. Mutta minä lataan RC-autojen akkuja (joilla on monta kertaluokkaa suurempi todennäköisyys syttyä palamaan kuin kännykän akuilla, koska niiden rakenne on erilainen) isossa keraamisessa kukkaruukussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Litiumakut pitäisi säilyttää 2/3 varaustilassa. Täyteen ladattuna ja tyhjänä käyttöikä lyhenee.

Jännite ei saa laskea akkutyypistä riippuen alle 2,7 (2,5) voltin, eikä yhden 3,7 voltin kennon jännite saa nousta yli 4,2 volttiin.

Akut syttyvät yleensä kun ladataan kiinalaisella laturilla, mikä ei säädä latausjännitettä oikeaksi, kun akku alkaa täyttymään.

Pienten kiinalaisten RC vekottimien akut kannattaa ladata vasta juuri ennen käyttöä. Yliladattu akku voi alkaa pullistumaa, jos ei latausta heti pureta. Varsinkin tarvikelatureista kannattaa mitata latausjännite, eli katsoa mihin jänniteeseen se lataa akun.

Puhelinta voi ladata vaikka tiskipöydällä kattilan sisällä, jos arvelee että se syttyy ehkä palamaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat