Kommentit (4)

SamBody
Seuraa 
Viestejä6220
Liittynyt3.5.2008

"Hakamieskin suhtautuu epäillen usein toistettuihin käsityksiin, joiden mukaan meillä suomalaisilla olisi perinteisesti jotenkin erityisen läheinen suhde metsään. Näillä leveysasteilla ei tunnettu lämpöistä luontoäitiä. Täällä piti olla pragmaattinen, käyttää metsää hyödykseen niin hyvin kuin kykeni."

Mitäs ristiriitaa noissa sitten on? Jos tuo pragmaattinen asenne merkitsi "metsävihaa", niin kaipa nykyiset maidontuottajat sitten tuntevat "lehmävihaa"!

Tai sitten joillakuilla on ollut mahdollisuus erkaantua siitä pragmatismista - ja kauas.

http://www.vapaakielivalinta.fi/
http://www.sananvapaudenpuolesta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

wisti
Seuraa 
Viestejä13049
Liittynyt12.2.2013

Vähän outoja pohdiskeluja. Joku tykkää asua ”puuttomassa pihassa”, hän siis vihaa metsää? Ruoho leikataan pihasta lyhyeksi. Siis ruohoa vihataan?
Meillä on metsään luonteva suhtautuminen, kun metsät ovat metsäisessä maassa kaikille tuttu luonnollinen ei pelottava elementti.
Katsokaapa amerikkalaista sarjakuvaa tai piirrettyä elokuvaa. Mitähän metsästä löytyy? Sieltä löytyy käärmeitä, puuma, karhu ja vesiputous.

Kaapelijehu
Seuraa 
Viestejä384
Liittynyt13.4.2009

Väite ettei suomalaisilla ole erityistä luontosuhdetta, ei pidä paikkaansa. Mutta asiaa ei pidä ymmärtää väärin. Suomi on harvaan asuttu maa jossa luonto ja metsä ovat varsin lähellä kaupunkilaisellekin. Suomalaisten erityinen luontosuhde on yksinkertaisesti sitä, että suomessa metsä ja luonto ovat yhä lähellä ja siksi luonnon virkityskäyttö on suomalaiselle hyvin normaalia ja arkipäiväistä. Keski-Eurooppa on täynnä ihmisiä, metsät on pitkälti hakattu ja raivattu pelloiksi. Kaikki maa on käytännössö yksityisomistuksessa, joten Keski-Eurooppalaisella ei ole juuri mahdollisuuksia luonnon virkistyskäyttöön.

Se että entisaikoina ei juuri suojeltu luontoa ja luontoa jopa pelättiin on ihan normaalia. Elämä oli köyhää ja ankaraa, elanto oli pakko repiä luonnosta ja ihminen eli enemmän tai vähemmän riippuvaisena luonnosta, Yhä nykypäivänäkin maaseudun asukkaiden ja kaupunkilaisten tavassa suhtautua luontoon on selvä ero. Kaupunkilaiselle luonto tarkoittaa lomaa, vapaa-aikaa ja virkistysmahdollisuuksia. Maaseudun maajusille luonto on ensisijaisesti työpaikka jossa ollaan töissä. 

Kaapelijehu

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat