Seuraa 
Viestejä3768

Hesari, kansan suussa "Hyysäri" ylistää taas, kuinka "uusiutuvan" energian osuus on noussut peräti 36 prosenttiin ja kun ydinenergia lisätään, jopa yli 50 prosenttiin.

https://www.hs.fi/talous/art-2000005621097.html

Kun uutisen lukee, selviää että tuo luku on saatu puun poltosta, tuulivoiman ja aurinkovoiman prosentuaalinen osuus on olematon ja millä hinnalla, tuulivoimatuki on 3 miljardia ( 3000 000 000) euroa.

Puun poltolla ei hoideta edes Helsingin lämmitystä ja logistiikka keräilyneen/kuljetuksineen vie fossiilisia niin että hiilidioksiditase on vahvasti positiivinen, hiilen poltto tuottaa vähemmän ja puun pienhiukkaset räjäyttävät syöpätilastot.

Täyttä tuubaa tyhmille.

Sivut

Kommentit (85)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Goswell
Seuraa 
Viestejä15724

En oikein usko että puunpoltto on yhtään sen vaarallisempaa kuin hiilen poltto. Puuta on palanut aina maan historiassa, joten eiköhän elämä ole siihen käryyn tottunut, nykyisin sen palokaasut vieläpä puhdistetaan.

Puun keräily hoituu samoilla koneilla kuin metsässä liikutaan muutenkin hakkuilla, päästölisä on mitätön, vale emävale ja tilasto. Ei se hiilikään syvältä maasta kuljetukseen omineen kävele, saatikka tänne pohjolaan poltettavaksi ui.

Tuo tuulivoimatuki on kyllä jotakin ihan käsittämätöntä hölmöilyä, tai eihän se käsittämätöntä ole kun jotkut tekee bisnestä verorahoista joille olisi kotimaassa  parempaakin käyttöä. Kolmella miljardilla paikkaisi jo monta reikää seulana vuotavassa laivassamme.

Minun mielestä noin.

jaho
Seuraa 
Viestejä1074

Miksi käytät aina Helsingin Sanomia katkeruutesi esille tuomiseen, oi Tri OutoRakkaus? Vai tuotko esille vaan että sinulla on varaa maksaa sen nettilehdestä roposet joka kuukausi. Minulla ei ole.

Keijona
Seuraa 
Viestejä19369

Ongelma ei ole energian tuotanto vaan kulutus. Jos kulutus on sitäluokkaa että tarvitaan joka yksilölle oma tuulimylly, niin turmion tie on yhä.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Keijona
Seuraa 
Viestejä19369

Keijona kirjoitti:
Ongelma ei ole energian tuotanto vaan kulutus. Jos kulutus on sitäluokkaa että tarvitaan joka yksilölle oma tuulimylly, niin turmion tie on yhä.

Tyypillistä strutsiulua tuollainen yksityiskohtiin ja tuotantokeinoihin fokusoituminen, ettei tarvitse nähdä kokonaiskuvaa ja kokonaiskulutuksen valtavaa järjettömyyttä.

Taustalla oma kyvyttömyys muuttua ja kuin pikku lapset kiljutaan: muut tehkää kuin minä haluan, niin sitten minä olen onnellinen.(ohikiitävän hetken)

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Dr Strangelove
Seuraa 
Viestejä3768

jaho,

Siksi linkkaan hesarista että siellä on tämä lähes joka-aamuinen ilmastoaamuhartaus.

En maksa hyysäristä senttiäkään, linkkaan vain ilman estoa olevia uutisia. Nekin voin lukea ilmaiseksi viereisen Cittarin kahvion lehdestä.

lokki
Seuraa 
Viestejä6105

Markkinasähkön hinta on laskenut tuulivoimatuen aikana noin 50 €/MWh hinnasta noin 30 €/MWh. Tämä summa tuo sähkön kuluttajille, jotka ovat juuri niitä samoja, kuin maksavat ne tuulivoimatuet, on tuonut tukisumman takaisin viisinkertaisena sähön ostohinnan halpenemisen takia.

Sähkön hinnan halpeneminen ei suinkaan ole vain suomalaisen tuulivoimatuen ansiota –oikeastaan se on ruotsalaisen tuulivoimatuen–mutta merkittävimmin juuri tuulivoiman runsastuminen on sähön hintaa halventanut.

Ei ydinvoima ainakaan ole halvemmaksi muuttunut –päin vastoin se on liian kallista nykymarkkinoille– eikä halventunut ole oikein mikään muukaan.

Joka tapauksessa merkittävä syy sähkön nykyiseen halpaan hintaan on tuulivoimatuissa, jotka tuovat yhteiskunnalle enemmän tuloja kuin menoja.

Keijona
Seuraa 
Viestejä19369

Eikö kellekkään ole juolahtanut mieleen sellaista, että minäminä yksilö tai läheiseni eivät voi olla onnelinen jos yhteiskunta ja muut yksilöt voi huonosti. Vai onko viikunanlehtiuskon voima niin suuri, että uskotaan että eriytyneenä  muista yhteiskunnan jäsenistä voi olla onnellinen, vaikka samaa ilmaa ja vettä tarvitaan kaikki.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

lokki
Seuraa 
Viestejä6105

Dr Strangelove kirjoitti:
Tuulivoima ja aurinkovoima ovat suurta kusetusta, uskomusenergioita.

Oikeassa olet siinä mielessä, että tuuli- ja aurinkovoima luovat uskoa tulevaisuuteen. Molempien hinnat ovat nyt saavuttamassa halvimman energianlähteen aseman.

Uskomuksen mukaan molempien teknologioiden hinnat laskevat vielä, samalla kun polttoainevoimaloiden enertianhinta säilyy samana. Uskoa tarvitaan siihen, että luottaa tämän kehityksen jatkuvat vielä muutaman vuoden, jolloin marginaali polttoainevoimaloiden hintatasoon on niin suuri, ettei suuret polttainevoimalat enää kannata missään. Varavoimana polttoainevoimaloita tarvitaan vielä pitkään, mutta tällaisten yksikkökoko on kannattavimmillaan paljon pienempi. Nykyiset suuret voimalaitosjätit siirtyvät historiaan.

Tarvitaan valtavasti kirkasotsaista lobbariuskoa siihen, että ydinvoimateknologiaan yhtäkkiä löydettäisiin jostain viisastenkivi, joka kääntäisi kehityksen suunnan ja tekisi siitä "uskomusenergioita" edullisempaa. SInun asenteesi on vanhasta maailmasta. Todellisuus on muuttunut asenteesi luitsemisesi jälkeen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat