Seuraa 
Viestejä3768

Intohimoni on muna-anjovis voileipä, syön sen kahvin kanssa joka aamu Cittarin kahviossa. Rakastan yli kaiken myös graavilohivoileipää.

Nyt minua on yks'kaks alkanut huolestuttaa, voiko raa' asta kalasta saada loisia, matoja?

Mieleen muistui lapsuus sisäsuomalaisen järven rannalla ja innokas kala/metsämies faija, suolattua järvikalaa syötiin usein ja äiti kiskoi kilometrin lapamatoa ahterista. No, kuurilla se lähti pois.

Kiotossa Japanissa kun olimme kurssilla huoltoteknikkoni kanssa, sanoin sushia syödessämme, ettei merikalassa, tonnikala tässä kai, ole onneksi loisia. "Luulet vain" sanoi kalastusta harrastava kaverini ja pilasi ruokahaluni.

Kerran kaksi japsityttöä vei minut päivälliselle Tokiossa. Toinen puhui englantia, oli ollut viisi vuotta Texasissa. Varovasti he kysyivät minulta, voinko syödä raakaa kalaa. "Toki", vastasin, me Suomessa syömme sitä yhtenään. Ilahtuneena Texasissa asunut tyttö kertoi, että jenkit olivat kauhistelleet häntä, "Kuinka voit syödä raakaa kalaa!".

Mutta nyt sain trauman, vakuuttakaa minulle, ettei anjoviksesta ja graavilohesta saa matoja. Arabeista voi saada, 300 miljoonalla lähi-idän arabilla on verimato, bilhartsia, jonka voi saada jopa uimahallista nyt kun meillä on nämä "vieraat".

Kommentit (10)

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä12337

Anjoviksia ja graavilohta voi syödä huoletta, ei niistä loistartuntaa voi saada. Arabeja ei kannata syödä monesta muustakaan syystä, mutta sekin on totta, että ihmisenlihasta voi saada loistartunnan. Loiset ovat usein melko lajispesifisiä, joten kannibalismiin liittyy aina suuri riski. Ainakin on kypsennettävä hyvin, eikä sekään auta esim. prionitauteihin. 

I see...

peniemis
Seuraa 
Viestejä148

Niin lihasta kuin kalastakin on mahdollista saada loistartunta, mikäli siinä sattuu olemaan ihmiseen tarttuvan loisen munia, eikä sitä ole käsitelty asianmukaisesti.  Lisätietoa: http://www.ahven.net/kalataudit

Suomessa riskinä on lähinnä lapamato. Jos nyt haluaa varmistaa, ettei sitä saa raa'asta kalasta, kalan voi pakastaa vuorokaudeksi, mikä tappaa heisimadon munat/toukat.  Kaloissa on paljonkin erilaisia loisia, useimmat Suomessa esiintyvät täysin vaarattomia ihmiselle. Esim. haukimato saattaa yököttää herkempää, (kuva: https://kalastus.com/keskustelu/arkistot-kaikkea-kalastuksesta-arkisto-2... , muttei ole haitallinen ihmiselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Japetus
Seuraa 
Viestejä12478

Ei sieltä, Hannu, mitään matoja tule; laitostiede valehtelee, kuten aina. Isäsikin vain oli homo, ja äippä auttoi avomaankurkulla tunnelmaan. Vedä siis vain innolla sushia naamaan. Erityisesti suosittelen raakaa pallokalaa – takaa myös ainutlaatuisen rentouttavan ruokalevon. Mitä enemmän se sätkii, sitä paremmalta se maistuu. 

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
Sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%... eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

Dr Strangelove
Seuraa 
Viestejä3768

penis,

Eikös se "matoalli" hävittänyt lapamadon eli leveän heisimadon Suomesta jo kauan sitten? Sehän levisi kun viemärivettä valui järviveteen, mökit ja mökkeilijöt ja ulkohuusit joista ei putki mene jäteveden käsittelylaitokselle pitäisi kieltää.

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä12337

Dr Strangelove kirjoitti:
penis,
mökit ja mökkeilijöt ja ulkohuusit joista ei putki mene jäteveden käsittelylaitokselle pitäisi kieltää.

Kas näin jyrähtää oikein kunnon sosialisti. Työn orjat! Luu kurkkuun noille itsenäisille vapaille, järjestelmän omiksi vain! Kyllä sieltä hippikommuunista käsin kelpaa valtion tukemana eli toisten rahoilla kieltoja laatia ja vaatia kaikille muille, vaikka itseä sapettaakin oma tyhmyys mennä asumaan kämpässä jossa oma elämäntapa on kielletty kommuunissa säännöissä. Mutta sosialistia ei vaivaa omatunto haittaa vahinko kiertämään ja kostaa kymmenkertaisesti monessakin polvessa omat tyrimiset.

I see...

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä12337

Dr Strangelove kirjoitti:
Absurdilla on nyt jotenkin ryynit ja vellit sekaisin, minäkö muka sosialisti, tasan päinvastoin, Trumpin ihailija.

Asut kuitenkin sosialistikommuunissa kaupungin mailla ja nautit kaikista mahdollisista julkisista palveluista sekä elät sosiaalisilla tulonsiirroilla. Ja nyt aidon sosialistin tapaan pyrit parhaasi mukaan kieltämään itsellisten omistusasumisen ja mökkeilijöiden oikeuden omaisuuteensa ja elämäntapaansa. Kyllä tuo on gulagin mittaluokan kommunismia hipovaa sosialistisuutta ihan perinteiseen malliin tuo.

I see...

ekavekara
Seuraa 
Viestejä14161

Eikö se nyt ole tyhmemmällekin persulle päivänselvää, että kaloissa on matoja, kun niille kerran syötetään matoja! Ratkaisu on kieltää mato-onginta, jota kai nykyään harrastaa enimmäkseen matut. Liekö hekin osaltaan tartuttaneet Suomen puhtaat kalat, joko onkimalla tai peräti uimalla luonnonjärvissämme.  [satiiri off]

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat