Seuraa 
Viestejä46

Otin tämän ilmapallon mukaan, kun se on niin suosittu täällä tiedepiireissä. Vai voisiko se olla pullataikina. Jompi kumpi, kohta varmaan tiedän.

Aluksi meillä on lörtsy ilmapallo Jota kappale kiertää. Miten se vaikuttaa kappaleen kiertorataan kun puhalletaan palloon ilmaa ööh, vai voisiko sanoa avaruutta. Silloinhan gravitaatiokenttä laajenee.
Tai sitten kun pallon pinta lähestyy, niin saisiko siihen kappaleeseen kuviteltua mitenkään kiihtyvyyttä? Jolloin kiertorata etääntyisi.
Tuolta yritin luntata huonolla menestyksellä. Te osaatte sentään tyrmätä mun maailmanpelastus ideat selvällä suomenkielellä. Jotta tattista vaan.
http://www.astro.utu.fi/edu/kurssit/planeetat/2taivmek.pdf

Taustalla on tietenkim kamala pelko, mitä meille tapahtuu kun aurinko alkaa riehumaan ja turpoamaan. En sinänsä ole huolissani maanpäällisistä asioista. Luotan vanhaan sananlaskuun. Mikä sen pahan tappaisi.

Turpoaako aurinko kuin ilmapallo vai pullataikina?
Miten käy maapallon kiertoradan?

Voihan se mennä niikin, kun tulee kolari sen toisen galaksin kanssa, jos sattuis ihan tuosta läheltä menemään ohi joku mukava aurinkokunta niin hypätään kyytiin vaan. Heh, täytyy pikkasen irroitella. Pyhät ja kaikki.

Myönnän, että jo miljardin vuoden päästä alkaa olla tukalat paikat. Kyllä me selvitään siitä, tieteen avulla.

  • ylös 0
  • alas 2

Kommentit (1)

Lyde19
Seuraa 
Viestejä17656

Maapallon kiertorata ei muutu auringon laajentuessa. Auringon uloin osa on kuumaa ja harvaa kaausua jossa maapallo aikansa kiertää kunnes vauhti hiipuu harvan kaasun jarrutukseen. Siinä lämmintä riittää, talvitakkia ei tarte edes pohjoisnavalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat