Seuraa 
Viestejä7796
Liittynyt9.9.2005

Paavo ilmoitti kerrasta asiat selväksi – hän erosi perustamastaan Kansalaispuolueesta, jonka idea oli ja on edelleen jotain aivan muuta kuin yleisesti ajatellaan ja tiedetään. Nyt kuitenkin Paavo Väyrynen putsasi kentän ja ryhtyi puhtain asein taisteluun Keskustan puheenjohtajuudesta – tuoden todellisen vaihtoehdon.

Syy Keskustan puheenjohtajuuden tavoitteluun on kirkas – perinteellinen alkiolainen koko maan puolue on ajautunut nykyisen puheenjohtajansa myötä kestämättömään tilaan – hyvin monien kokeneiden keskustavaikuttajien mielestä –

[* ~ https://yle.fi/uutiset/3-10157202 -

… Keskusta ei voi olla koko maan puolueena Kokoomuksen apupuolue, eikä pääministerinä toistaiseksi Juha Sipilä ole syvimmiltään keskustalainen – Juha huomasi, että vahvalta Keskusta-alueelta Pohjois-Pohjanmaalta on helpoin tie poliittiseen vaikuttamiseen.

Keskustakenttä uskoi uuteen alkuun Sipilän johdolla – alamäkien jälkeen, ja valitsi uutta verta johtajakseen ja johtotähdekseen. Nyt näyttää siltä, että Keskustan kentälle on nyt kuitenkin kasvanut voimakas oppositio (?)

Ensimmäisen uusnousun Keskustalle loi kuitenkin 2011 presidentinvaaleista Väyrynen, jonka ehdokkuus toi puoli miljoonaa ääntä ja näin Paavo yhdisti Keskustan, ja myöhemmin eduskuntavaaleista Juhaan uskoen väki äänesti Sipilän pääministeriksi. Näytti hyvältä.

Sitten tehtiin raskas virhe – Sipilä syrjäytti ulkopolitiikan ammattilaisen!

Paavoa ei otettu hallitukseen – ja siellä taas, nyt jossiteltuna, Väyrynen olisi ollut se ainoa oikea ulkoministeri, kun demaritkaan eivät hallitukseen nousseet. Nyt ulkoministerinä häärii reissu-Timo, persuista ”poispotkittu” Timo Soini [1, joka mitä ilmeisimmin kadonneeksi arvellun maineen myötä suunnittelee ”kataisia” - pakoa Suomesta johonkin hyvään ennalta pedattuun virkaan [2 – jää nähtäväksi.

Paavo perustaa oman puolueen, joka on oikeastaan avoin kansanliike saman mielisille

Kansalaispuolue on kuin EU-parlamentissa oleva Paavonkin ryhmä – Alde [3, joka on monien puolueiden ja toisiaan seurailevien ajatusmaailmojen yhtenäinen edunvalvontaryhmä – eräänlainen EU-parlamentin sisäinen kansalaisliike, jossa saman mieliset kohtaavat.

Näin Paavokin halusi Kansalaispuolueen olevan – yhteiselin, ikään kuin EK tai SAK, jotka molemmat edustavat laajaa kenttää – kuitenkin yhteisin perusajatuksin, silti sisältäen joukon erilaisia ”liittoja”, joilla on erityisiä tavoitteita omiin tärkeisiin ajatuksiin.

Paavo loi kansalaisten yhteisten asioiden uudistuksen – reformin, merkittävyydeltään liki kuin SDP' n Forssa, jossa viitoitettiin pitkälle suomalaisten hyvinvointia.

...
On tulossa aika, jolloin Kansalaispuolue ymmärretään koko suomalaisen kansanosan yhteisliikkeeksi, joille merkitsevät esimerkiksi kansallinen itsemääräämisoikeus, tasainen järkevästi asutettu Suomi [4, elinehtoistettuna ja tasa-arvoistettuna.

[4 ”Kiintoisaa, sillä näin Helsinki menettää majoriteetin olla Vapaavuoren pelikenttä – suurimpana ja ”kauneimpana” – näin pääkaupunkiseutu muodostuisi käytännössä viideksi 200 000 asukkaan kaupungiksi. Entä pääministeri Juha Sipilä – toistaiseksi Keskustan puheenjohtaja – onko hän ajan tasalla ja kartalla? ” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251892-maakuntamalli-radikaal... -

...
Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat