Seuraa 
Viestejä10185

Länsi valitsi itselle pidemmällä jänteellä hävinneen roolin, mutta poistui [1 ja poistuu Syyrian alueelta ainoalla jotenkin uskottavuutensa säilyttäneellä tavalla – rauhoittumassa jo olevan Syyrian raskaalla edelliseen nähden kaksikertaisella ohjusrynnäköllä [2 – kolmen lännenmiehen voimin.

Yhdysvallat, Englanti ja Ranska suorittivat vahvistaakseen lännenmiehen leiriä taistelussa itää vastaan – yhteishyökkäyksen. Kolmen taisteluryhmä hyökkäsi odotetusti ja sopivan laimeasti ollakseen ärsyttämättä liiaksi Venäjää, joka on ollut Syyriassa sen laillisen hallinnon kutsumana vastustamassa kapinallisterroristien osallisuutta sisällissotaan – jo vuodesta 2015.

[2 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005641653.html -

Yhdysvallat aloitti jo vuonna 2013 salaisen CIA-operaation aseistamalla Syyrian kapinallisterroristeja [3 – edellisen US-presidentti Barack Obaman käskyllä, jonka presidentti Donald Trump päätti käskyllään kesällä 2017. USA aloitti massiiviset Syyrian pommitukset ilmasta, jo vuonna 2014 – ilman mitään kansainvälisen yhteisön lupaa ja mandaattia.

Lännenmies hävisi pelinsä ja myöhemmät vaikuttamismahdollisuutensa koko Syyrian alueelle

Mitään täyttä näyttöä ei ole Syyrian hallituksen osuudesta väitettyihin kemiallisten aseiden iskuihin Damaskoksen itäpuolella – Ghoutassa ja Doumassa. Väitteet kerrotaan olleen tekaistuja [4 ja todisteet kestämättömiä, jopa todistearvoltaan olemattomia.

Ehkä ”kemiallisten iskujen tapahtumavideot” tekaistiin provosoituna hätäännyttäessä US Trumpin ilmoituksesta, että US vetäytyy Syyriasta [5, paljolti, koska aloitteet ovat siirtyneet itse Syyrian lailliselle hallitukselle, Venäjälle ja Iranille ja yllättäen Turkille – Nato-valtiolle!

Mainitaan, että vasta nyt tänään 14.4. OPCW järjestö menee/meni paikan päälle selvittämään onko vai ei [6 – näitä kemiallisten aseiden käyttöä operoitu ja jos on – niin mahdollisesti kenen/ keiden toimesta.

[6 Ote: ” … YK:n kanssa toimivan kemiallisten aseiden kieltojärjestön OPCW:n on määrä aloittaa tänään tutkimukset Doumassa. Syyria on lupaillut asiantuntijoille pääsyä alueelle, jossa kerrotaan kuolleen kymmeniä kaasuiskussa viime viikonloppuna … ” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10160155 -

Lännenmiehen hyökkäävälle taisteluiskulle on vain yksi todellinen syy

US ei voinut aloittaa hyökkäystä enää yksin – se tarvitsi vahviketta ”liittolaisilta” - Englannilta ja Ranskalta, joiden vaikutehistoria ulottuu jo 100 vuoden taakse – väärin piirretyin rajoin - koko muun muassa Syyrian alueelle – Sykes - Picot sopimuksella [7, joka aikanaan salattiin, eikä siinä kyselty mitään alueen asukkaita ja väestöryhmiltä.

Kolmikko päätti näin roolinsa Syyrian konfliktin osalta

Aloite on siirtynyt näin Venäjän johtamalla - ”itäiselle koalitiolle”, jossa yllättäen natovaltio Turkki on mukana. Nythän Syyriaa kohtaa jo rauhoittumisen aalto, sillä Ghoutan myötä kapinallisterroristien ote on kirvonnut/kirpoamassa ja heidän siirrot Idlibin maakuntaan ovat alkaneet –

… ehkä Idlibiin on syntymässä ”elinkelvoton” uusi prototyyppivaltio, jossa ääri-islamistit voivat harjoittaa eloaan tapojensa mukaisesti. Samaan rauhanprosessiin tulee liittymään kurdien ratkaisematon ongelma jo tuolta Sykes - Picot sopimuksen ajoilta. Kurdit tullevat saamaan oman ”prototyyppivaltion” - Kurdistanian [8 – itäisen koalition määrittämänä?

...
Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (94)

Sakarja
Seuraa 
Viestejä344

Venäjän ja länsimaiden asetelmat Syyriassa ovat sellaiset, että Venäjä on Syyriassa puolustamassa laillista hallitusta maan hallituksen luvalla luvalla, kun taas länsimaat ovat Syyriassa kaatamassa laillista hallitusta ilman maan hallituksen lupaa.  Ei ole vaikea arvata, kumpi on oikealla asialla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10185

[2
...

Käyttikö Venäjä omia moderneja S-400 ohjustentorjuntavälineistöä? [9.

Isku oli sopivasti rajoitettu, ettei Venäjän olisi tarvinnut käyttää ohjuspuolustustaan. Tässä kohtaa vastakkain olivat kahden maailman suurimman asekauppiaan intressit, sillä mikäli S-400 ohjustorjuntajärjestelmä [10 olisi käytetty (käytettiinkö – jää vielä tätä kirjoitettaessa nähtäväksi) – olisi se aikaansaanut mahdollisen kiusallisen tilanteen jommalle kummalle!

– on helppo arvioida, mikä isku olisi lännenmiehelle, jos olisi käynyt ilmi, että heidän ”älykkäät ohjukset” [trumppistinen ilmaus] olisi ammuttu alas, harhautettu tai tehty vaarattomiksi tai toisin päin, mikäli moderneiksi ja voittamattomiksi väitetyt S-400 torjuntajärjestelmät olisivat olleet tehottomia – ainakin Turkki peruuttaisi S-400 järjestelmän tilaukset – uutisointi on kertonut, että natovaltio turkki olisi haluamassa tätä venäläisten S-400 ohjustentorjuntajärjestelmää [?]

...
Lännenmies kokee jo käyvänsä vähintään informaatiosotaa idän jättiläisiä vastaan

Lännenmiehellä on myös amerikkalaisina meneillään kiusallinen ”rauhoittamisoperaatio” - kaukana idässä, jossa Kiina viitoittaa todellisuudessa tiekarttaa, jonka lopullisena päämääränä on rauhoittaa koko Korean niemimaa – poistattaa kaikki de facto toimimattomat ydinaseet kantolaitteineen ja kaikki kolmansien valtioiden taistelu- ja hyökkäysjoukot koko Korean niemimaalta.


Merkittävä – erittäin merkittävä tieto
[ … tässä viittaan voimakkaasti presidenttimme ilmaukseen hänen näkemyksestään hetkestä, jolloin hän lähtisi viemään Suomea kohti Natoa! [11 … ]

Yhdysvallat ei mitä ilmeisimmin kertonut hyökkäyksestään kohdetietoja Venäjälle, vastoin kuin vuosi sitten – sen sijaan EU-valtio Ranska kertoi – uutisoinnin mukaan. Tämä tieto on erityisen merkittävä, sillä tällä uutisoidulla informaatiolla EU-maa Ranska antoi viestin Kremlille – emme ole vihollisianne.

US saattoi tehdä itselle kohtalokkaan valinnan ja näin vaikeutti mahdollisesti alkavia ”toukokuun neuvotteluja” [12 ---


Suomalaisia eturivin poliitikkojen lausahduksia:

Ulkoministeri Timo Soini - ” … Syyria käytti kemiallisia aseita … _… mukana Iran ja terroristiryhmiä – liittyy myös Israelin turvallisuus [!] [13 … ” … toisaalta: ”Osa on arvokalaa ja osa ei …”, lähetti Yle Ykkösaamussa 14.4. terveiset vanhemmilleen Tampereelle: Rakastan teitä!”

Presidentti Sauli Niinistö - ” … rangaistusisku … ”


Entä itse esitetty taisteluhyökkäyksen juurisyy?

Lännenmies väittää Syyrian hallinnon käyttäneen kansalaisiaan vastaan kemiallisia aseita, jotka ovat kansainvälisin sopimuksin kielletty – aiemminhan esimerkiksi amerikkalaisten käyttämä Agent Orange [14 ei aikaansaanut mitään toimia kansainvälisen yhteisön taholta – Vietnamin sodan ajoilta – uhrien määräksi arvioitiin tuolloin noin miljoona – siviiliä, eikä tämä ole fiktio – van fakta itse tapahtumana.

[14 – viitelinkki ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/usa-lla-eniten-kemiallisia... -
[14 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Agent_Orange -

US haki YK' n yleiskokoukselta hyökkäys- ja taistelulupaa Irakia vastaan vuonna 2003. Perusteiksi esitettiin myöhemmin valheiksi osoittautuneet väitteet Irakin yksinvaltias Saddam Husseinin kemialliset joukkotuhoaseet – niitä ei löytynyt, tai oikeastaan löytyi, mutta kiusallisena asiayhteytenä itse Yhdysvalloille.

...
Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

nimmarix
Seuraa 
Viestejä612

Anomalia++ kirjoitti:
Lisää tätä!

Ilkka tuo viimein järkeä tähän vatvomiseen!

ILKKA! ILKKA! ILKKA!

ilkallahan on blogi, josta voit käydä lukemassa sen avautumisia, tänne niitä ei tarvitse yllyttää kirjoittamaan.

"englanti" = isobritannia ja kaasuiskuista on analysoitu näytteitä, joissa on klooria ja jotain hermomyrkkyä, josta ei silloin joitakin päiviä sitten vielä kerrottu, ehkä sariinia, millä assad on aikaisemmin murhannut lapsia ja muita ihmisiä.

Tälläisia psykopaatteja ilkka sitten puolustaa ja sinä toivot tänne lisään sen mahdollisesti venäjän rahoittamia paskapuheita.

Merlin
Seuraa 
Viestejä4095

Tiesitkö muuten Ilkka että maailman ennätys fretin housuissa pitämisessä on viisi tuntia 26 minuuttia. Tosi juttu. Kuulema oli joskus suosittu urheilulaji.

Normaali suoritus on parin minuutin luokkaa.

Uusimpien tutkimusten mukaan uusimmat tutkimukset ovat keskimäärin yhdentekeviä.

Merlin
Seuraa 
Viestejä4095

https://en.wikipedia.org/wiki/Ferret-legging

Ferret-legging was an endurance test or stunt in which ferrets were trapped in trousers worn by a participant. Also known as put 'em down[2] and ferret-down-trousers,[3] it seems to have been popular among coal miners in Yorkshire, England. Contestants put live ferrets inside their trousers; the winner is the one who is the last to release the animals. The world record is five hours and thirty minutes.

Uusimpien tutkimusten mukaan uusimmat tutkimukset ovat keskimäärin yhdentekeviä.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10185

[3

.
US ei saanut hyökkäys- ja taistelulupaa YK' lta - maailmanjärjestöltä, mutta George W. Bush presidenttinä määräsi hyökkäyksen – jonka jatko on jo historiaan kirjoitettu – ISIS-järjestön syntyhetkineen [15 sekä myöhemmin Englannin silloisen pääministeri Tony Blairin anteeksipyyntöineen [16 osallisuudestaan väärään sotaan – väärin esitiedoin.

Entä itse juurisyy – nyt tehdylle lännenmiehen taisteluhyökkäykselle?

Lännenmies vetäytyy Syyriasta, näin itse Trump ilmoitti kohdaltansa. Vetäytyminen on tappio pitkälle amerikkalaisille maailmanpoliisiroolille*. Nythän me elämme jo vuosisadalla, jota kaupallisesti ja vaikutusvallallisesti johtaa Kiina – maailman suurin talous ja tuotantokone.

Amerikkalaiset julistelevat nyt ”kauppa- yms. sotia” jo kaikkialla maailmassa ja näin rapauttavat rooliaan, joka ylläpidetään nyt yhä enemmän sotilaallisella hyökkäysvoimalla, josta nyt näytettiin varoitus koko muulle maailmalle lännenmiehen iskukyvystä.

[* ”Yle' n toimittaja Pirkko Pöntinen näyttää pitävän itsestään selvänä, että maailman sotinein valtio on maailmanpoliisi, vain yhdeltä arvomaailman kantilta. Onkohan Pöntinen huomannut, että lännenmiehiä on vain vajaat 20 prosenttia maailman väestöstä ja sitä, että elämme kaupallisesti Kiinan vuosisataa. Onko USA' n kaupallinen häviö korvattava sotilaallisella voimalla? ” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10152635 - Ote: ” … Miksi Yhdysvallat ei enää voita sotia? Operaatioilla pitäisi olla selkeät poliittiset tavoitteet, huippuaseistus ei yksin riitä Yhdysvaltain viimeisin, menestyksekäs sota käytiin Kuwaitissa 1991, kun Yhdysvallat liittolaisineen ajoi Irakin joukot pois Kuwaitista. Tämän jälkeen usko huipputekniseen sodankäyntiin on tuottanut vain kalliita osavoittoja ja pitkittynyttä kärsimystä … ”

Kun tarkastelee maailman sotahistoriaa – ei jää epäselvyyttä liipaisinherkistä valtioista [17. Lista: Afganistan 2001 - , Irak 2003 – (2011) - , Libya 2011, Syyria 2003 - , ei jää paljon epäselvyyttä juurisyistä ja todellisuudesta.

Entä nyt?

Syyriassa kapinallisterroristit ovat ehkä liki kaikin osin siirretty Idlibiin. Kurdit ovat ”vakiinnuttaneet” alueensa, ISIS on käytännössä Syyrian merkittäviltä alueilta eliminoitu.

Turkki ei enää vaadi suoraan al-Assadin kaatamista, kuten muuten ei muun muassa Englantikaan. Tahtipuikko on nyt muilla kuin amerikkalaisilla – kornia oli se, että Sykes - Picot mestaroijat – Englanti ja Ranska – ehkä yrittivät nyt näin korjata valuvikoja, jotka synnyttivät noin sata vuotta sitten.

Ja näin Idän ja lännen väliset - vähintäänkin informaatio- ja kauppasodat jatkuvat!

The END

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10185

Anomalia++ kirjoitti:
Lisää tätä!

Ilkka tuo viimein järkeä tähän vatvomiseen!

ILKKA! ILKKA! ILKKA!

...
Entä lännenmiehen vatvominen - alkoiko nyt?

.
.. Näin alkoi hymistely, mukamas älykäs filosofointi lännenmiehen pommitusväkivallasta ja omahyvä rintaan takominen

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005642415.html -

"Syyriaan iskeneen Trumpin skandaalit paisuvat, Theresa May kaipaa tukea brexitin keskellä ja Ranskan Macron rakentaa itsestään uutta Aurinkokuningasta. EU:n tehtävä on levitellä käsiään ... " -HS

.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

molaine
Seuraa 
Viestejä3023

Ilkka Luoma kirjoitti:
Anomalia++ kirjoitti:
Lisää tätä!

Ilkka tuo viimein järkeä tähän vatvomiseen!

ILKKA! ILKKA! ILKKA!

...
Entä lännenmiehen vatvominen - alkoiko nyt?

.
.. Näin alkoi hymistely, mukamas älykäs filosofointi lännenmiehen pommitusväkivallasta ja omahyvä rintaan takominen

...
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005642415.html -

"Syyriaan iskeneen Trumpin skandaalit paisuvat, Theresa May kaipaa tukea brexitin keskellä ja Ranskan Macron rakentaa itsestään uutta Aurinkokuningasta. EU:n tehtävä on levitellä käsiään ... " -HS

.

Ketjun otsikko on kyllä paskuudessaan aitoa Koodi-Särki Luomaa. Vai vatvominen, 100 ohjusta + ilmaiskut hirviön myrkkytehtaisiin. Heh.

Röh

syytinki
Seuraa 
Viestejä10058

jussipussi kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
Länsi
Lännenmies sotki myrkyttäjähallituksesi suunnitelmia, ikävää mutta totta..

No ei sotkenut. Uskooko joku, ettei Syyrian jalo johtaja siirrellyt myrkkyjään pois. Vaikka ei olisi siirtänytkään, Putin kyllä toimittaa sopivia myrkkyjä tarpeen mukaan kuten toimitti Pohjois-Korealle näytteeksi ohjusten osia ja luultavasti myös pommin teko-ohjeet/aineet.

Länsi taas on tyytyväinen kun sain pätkiä vanhoja ohjuksia pois tieltä ja saatiin kunnon sotaharjoitus.

Kaikki ovat nyt tyytyväisiä. Syyria on jopa tehnyt palveluksen sotijoille näyttämällä, että paras konsti kaupunkisodassa on kunnon kaasutus. On varsin kustannustehokastakin ja vaivattomampaa kuin esim. Dresdenin ja Hampurin pommittaminen tuusan nuuskaksi.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä59700

syytinki kirjoitti:
jussipussi kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
Länsi
Lännenmies sotki myrkyttäjähallituksesi suunnitelmia, ikävää mutta totta..

No ei sotkenut. Uskooko joku, ettei Syyrian jalo johtaja siirrellyt myrkkyjään pois. Vaikka ei olisi siirtänytkään, Putin kyllä toimittaa sopivia myrkkyjä tarpeen mukaan kuten toimitti Pohjois-Korealle näytteeksi ohjusten osia ja luultavasti myös pommin teko-ohjeet/aineet.

Syyrian siviilien suojeleminen omalta myrkkyiskuhallinnoltaan on tärkeää. Eli sitten uusia iskuja tuotantopaikkoihin. "Vanhoja" ohjuksia riittää varmaankin aika pitkälle.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä59700

Sakarja kirjoitti:
Venäjän ja länsimaiden asetelmat Syyriassa ovat sellaiset, että Venäjä on Syyriassa puolustamassa laillista hallitusta maan hallituksen luvalla luvalla

"2013 Syyrian presidentti Bashar al-Assad on tehnyt useita rikoksia ihmisyyttä vastaan, sanoi YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon perjantaina. Hänen mukaansa YK-raportti osoittaa myös taistelukaasujen käytön."

http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/yk-al-assad-tehnyt-rikoksia-ihmisy... .

" 2015 Soini YK:ssa: Al-Assad on sotarikollinen, joka ei voi jäädä Syyrian johtoon

Soini keskusteli Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin kanssa Syyriasta ennen kuin Venäjä aloitti pommitukset"

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000002856390.html .

Asiaa voitaisiin sitten myös tarkastella uskovaisten tarinoiden kautta eli rikos ihmisyyttä vastaan olisi tarinoiden kehyksessä siten myös rikos jumalaa vastaan ja tällaisten toimen kannattajien ei kannattaisi lippua taivaseen automaatista odotella .

Onneksi sinä et ole uskovainen joten sinulle ei taivaalla ja sinne pääsyllä ole merkitystä. Voit siten jatkaa niiden tukemista jotka tekevät rikoksia ihmisyyttä vastaan.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä59700

martin x kirjoitti:
Kuvottavaa tuo teksti
Kuvotuksen kokemus, häpeän tunteminen, katumisen tunne tai "omantunnon soimaaminen" on  sellaisia tunteita joiden oletetaan olevan kaikilla ihmisillä , tämä ei kuitenkaan ihan pidä paikkansa. Pieni osa ihmisistä ei kykene kokemaan/tuntemaan juuri ollenkaan tällaisia tunteita..Tieteellä on siihen sitten omat selitysmallinsa.

Jakob
Seuraa 
Viestejä2172

jussipussi kirjoitti:
"2013 Syyrian presidentti Bashar al-Assad on tehnyt useita rikoksia ihmisyyttä vastaan, sanoi YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon perjantaina. Hänen mukaansa YK-raportti osoittaa myös taistelukaasujen käytön."

http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/yk-al-assad-tehnyt-rikoksia-ihmisy... .

Olet jo monta kertaa postannut linkkejä tähän "uutiseen" vuodelta 2013 jossa Ban Ki-moon kertoo arvauksiaan julkaisemattoman raportin sisällöstä. Itse raportti ei ilmeisesti ole linkin arvoinen?

jussipussi
Seuraa 
Viestejä59700

Jos ei saa tarpeeksi Syyrian hallinnon rikoksista ihmisyyttä vastaan niin lisää voi hakea tältä suunnalta.

"YK käy Pohjois-Korean vakavimpien rikosten kimppuun

YK:n ihmisoikeusneuvosto alkaa dokumentoida aiempaa tehokkaammin Pohjois-Korean väitettyjä rikoksia ihmisyyttä vastaan ja uhkaa eristäytyneen maan johtoa oikeudenkäynneillä."

https://yle.fi/uutiset/3-9529600 .

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat