Seuraa 
Viestejä45973

tuli mieleen kysymys:

alkutilanne
-lajien katoaminen
-kilpailu elintilasta ja ruoasta/energiasta
-epäaktiiviset geenit

* lajien katoamisen yhteydessä syntyy ekosysteemiin tyhjiä lokeroita.

* kilpailua elintilasta jopa lajien sisällä ja ehkä saman lajin kustannuksella.

voisiko lajien välinen ja sisäinen kilpailu saada aikaan niin vahvaa erakoitumista ja eristymistä valtalajista, jolloin epäaktiivisien geenien merkitys äkkiä korostuu uudessa lokerossa ja alkaa suhteellisen nopea uuden lajin kehitys ekosysteemin antaman uuden lokeron ehdoilla?

nyt tätä päivää ajatellen, ihmisen toiminta aiheuttaa lajien häviämistä. syntyy ekologisia tyhjiä lokeroita. mistähän lajista voisi alkaa seuraavaksi muodostamaan äkkiä uusia lajeja? tai mikä elämänmuoto voisi olla se, josta seuraavaksi kehittyisi ravintokolmion huippu? kuinkahan monta tyhjää lokeroa ihminen itse voisi täyttää?? ja miten ihmisen moraali voi estää täyttämästä tyhjiä lokeroita?? tarvittaisiinko siihen ensin yhteiskunnan romahdus??

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

twoDogs
voisiko lajien välinen ja sisäinen kilpailu saada aikaan niin vahvaa erakoitumista ja eristymistä valtalajista, jolloin epäaktiivisien geenien merkitys äkkiä korostuu uudessa lokerossa ja alkaa suhteellisen nopea uuden lajin kehitys ekosysteemin antaman uuden lokeron ehdoilla?Tietysti. Mutta eläimellä pitää olla jonkinlaiset alkuedellytykset olla olemassa jo, eli eläimen tulee pystyä täyttämään lokero edes kohtuullisen tyydyttävästi. Ensin eläimen käytös muuttuu, eli se esimerkiksi siirtyy puista maahan ruokailemaan vaikka geneettisesti se onkin vielä parempi puissa- kuin maassa-liikkuja. Kun populaatio sitten asusteleekin maassa puiden sijaan, mutaatiot jotka puissa liikkuessa saattaisivat olla varsin haitallisia, voivatkin maassa olla hyödyllisiä. Näin esim. raajojen rakenne voi muuttua aikojen kuluessa, jos otollisia mutaatioita tapahtuu.

Toinen vaihtoehto on, että olemassaolevat ominaisuudet vahvistuvat. Esim. pitkäjalkaiset koiraat pääsevät parittelemaan useammin kuin lyhytjalkaiset ja siten populaation jalkojen pituuden keskiarvo kasvaa tiettyyn rajaan asti. Mikä puolestaan saattaa aiheuttaa paremmat mahdollisuudet jonkin geenivirheen yleistymiselle.

nyt tätä päivää ajatellen, ihmisen toiminta aiheuttaa lajien häviämistä. syntyy ekologisia tyhjiä lokeroita. mistähän lajista voisi alkaa seuraavaksi muodostamaan äkkiä uusia lajeja?

Mitä tarkoitat sanalla "äkkiä"? Tuhansia vuosia vai miljoonia vuosia? Mitä nopeammin haluat näkyviä muutoksia sitä nopeampi lisääntymisrytmi pitäisi tarkkailtavalla lajilla olla.

Mitä tarkoitat sanalla "äkkiä"? Tuhansia vuosia vai miljoonia vuosia? Mitä nopeammin haluat näkyviä muutoksia sitä nopeampi lisääntymisrytmi pitäisi tarkkailtavalla lajilla olla.

no ajatus oli jotain tuohon väliin, satoja tuhansia vuosia ehkä, jos ihmisiä ajattelee. siis muutama tuhat sukupolvea. taitaa olla vähän liian nopea tahti... siksi tulikin tuo ajatus, että voisiko tällainen epätavallinen stressitilanne koskien lajia saada aikaan sellaisten geenien aktivoitumisia, jotka normaalisti olisivat epäaktiivisia. ja lajien muodostuminen jäljelläolevista erittäin nopeasti normaaliin monilajiseen ja lähes kylläiseen ekosysteemiin verrattuna.

tai jos ajatusta laajentaa, niin vaikka elämän viemiseen vaikka marsiin, jossa on ilmeisesti kaikki lokerot vapaina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Bakteereille on ainakin ihmisten viemärisysteemeissä avautunut loistavia lokeroita kuten myös sairaaloissa(sairaalabakteerit).

sipu250
Seuraa 
Viestejä408

Olen jo kauan ollut sitä mieltä että ihminen on pääasiassa bakteerien, virusten ja sienten, prionien ja muiden otusten kulkuneuvo. Bussikuskina kuljettelen niitä muutamia miljardeja yksilöitä jatkuvasti paikasta toiseen. Kätevästi levittelen niitä sinne missä satun käväisemäänkin.

Tästä seuraa, että esim. Marsiin meneviä astronautteja ei pidä käsitellä missään autoklaavissa. Muuten ihmiskunnan perimmäinen tarkoitus elämän levittäjänä vaarantuu.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat