Kommentit (4)

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä5462
Liittynyt21.7.2017

Mitä tarkoittaa blondi Euroopassa/Amerikassa? Minä olen Etelä-Euroopassa vaaleaverikkö, mutta Pohjois-Euroopassa brunetti.  Joka tapauksessa, moni on lapsena vaaleampi kuin aikuisena, poikkeuksena  vain"tuhkanvaaleat"? Lasten hiukset on  hennompia ja herkempiä virttymään auringosta, eli moni ei olekkaan geneettisesti niin blondi kuin miltä näyttää... Tapahtuuko tummumista  vähemmän kuin luullaan?

Tyttöjen ja poikien hiuslaadussa ei ole suurta eroa, voisin kuvitella. Jos naisten hiukset säilyvät  ohuempina, virttyminen voi aikuisenakin jatkua.

Onko miehillä yleensä paksumpi hiuslaatu kuin naisilla? Siihen saattaisi kytkeytyä tummuminen. Aasialaisillakin on  vahva hiuslaatu ja lähes poikkeuksetta tummat hiukset.  Ehkä parempi värintuotanto miesten hiuksissa vain liittyy maskuliinisuuteen & ikään, ja se itsessään on epigenetiikkaa.

Jos on lapsena ollut vaalea, ja hiusten väri tummuu, hiusten vaalennus aikuisena sopii  piirteisiin. Naiset kuitenkin vaalentavat hiuksiaan miehiä usemmin, vaikka eivät olisi olleet lapsenakaan vaaleita... Ellei näin olisi,  blondien sukupuolivalinta olisi tietysti selkeämpää.  Ainakin naisten osalta!

En voi olla miettimättä mahdollisuutta, että naisella vaaleuden säilyttäminen liittyisi miesten naismakuun kokonaisuudessaan... Vähän samaan tapaan, kuin yhdyskuntahyönteiset tuntevat toistensa tarpeet. 

VVM = varhainen vuorovaikutusmalli

JPI
Seuraa 
Viestejä26694
Liittynyt5.12.2012

Eipä tuossa paljon tutkimusta tarvitse, riittää kun kävelee silmät auki. Huomasin tuon jo pikkupoikana.

3³+4³+5³=6³

Minijehova
Seuraa 
Viestejä4821
Liittynyt10.10.2011

"

Itse geeneissä ei nimittäin näytä olevan eroa. Jostain syystä ne kuitenkin ilmenevät eri tavalla miehissä ja naisissa.

Vaaleatukkaisia poikia syntyy yhtä paljon kuin tyttöjä, mutta vaaleahiuksisuutta aiheuttavat geenit kytkeytyvät useammin pojilla pois päältä heidän kasvaessaan ja väri tummuu."

Hiusten väri voi vaihtua montakin kertaa elämän aikana. Esimerkiksi ihan vauvana tumma, lapsena vaalea ja tummuu taas vanhetessa, kunnes vaalenee ja lopulta harmaantuu tai putoaa. Tuota värinvaihtelua taitaa kyllä olla vain vaaleahiuksisilla. 

Sukupuolten välisissä eroissa kannattaisi pohtia suhdetta muihin sukupuolten välisiin eroihin, joista päällimmäisenä tulee mieleen hormonitoiminta.

Yritän siis sönköttää, että testosteronin vaikutus hiusten vaaleuteen kuulostaa kovin helpolta selitykseltä, mutta ei yhtään huonolta. Olisi kiva mittailla identtisten kaksosten testotasoja ja hiusten sävyä, josko olisi yhteyttä löydettävissä.

Ah, this is obviously some strange usage of the word 'safe' that I wasn't previously aware of.

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä5462
Liittynyt21.7.2017

Hiukset (aivan kuten kynnetkin) voi indikoida terveydentilan epätasapainoja.  Hormonit  ja ravitsemus voi vaikuttaa hiuksiin monella tavalla. Kynnet on kuin kartta terveydestä (suuret verenpaineen muutokset, aineenvaihdunta..)

VVM = varhainen vuorovaikutusmalli

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat