Seuraa 
Viestejä3768
Liittynyt13.1.2015

Germaanien todellakin kannattaisi värvätä joku italialainen korisuunnittelija, natsikiikut ovat todella rumia. Jopa japsit osaavat tuon, aikoinaan Mazda toi aikaansa edellä olevan mallin, jossa Bertonen piirtämä kori.

Ranskalaisilla tosin lienee rumuusennätys, mutta niissä on silti tuota tyyliä, chick, kuten patongissa ja baskerissa. Kaikkien aikojen pohjanoteeraus tietenkin on Saab, jonka Svante piirsi tupakka-askin kanteen.

Jopa amerikkalaiset autot voittavat kauneuskilpailussa sakut, Sebring on todellinen kaunotar. Minunkin uusi Fiestani on toki Saksassa tehty, moottorin kyljessä lukee "Manufactured at Köln Engine Plant", mutta muotoilu on Fordin, folkkari on kömpelön näköinen siihen verrattuna.

Saksalaisvalmistajat ovat muutenkin kusessa, folkkari johtaa vikatilastoja ja päästöhuijauksesta Amerikan VW:n johtaja sai 7 vuoden kakun ja Saksan johtaja on pidätettynä, korvaukset ovat valtavia.

Sivut

Kommentit (73)

ovolo
Seuraa 
Viestejä6224
Liittynyt7.7.2007

Muuten,kaikki nykyautot, ainakin keulan puolelta ovat niin samanlaisia, jotta monesti menee arvaukseksi, mikä merkki se oli. Monessa autossa se keularitilä on melkein ruma, kun vertaa vanhempiin autoihin.

Lyde19
Seuraa 
Viestejä3973
Liittynyt7.7.2013

Nykyautoissa ei "valmistusmaalla" ole merkitystä. Ne voi olla koottu missä maassa vaan ja minkä maan osista vaan. Pellintaivutuksen tekee sama robotti kuitenkin. Vai tarkoittaako valmistusmaa pellintaivutusrobotin ohjelmoijan kotimaata? Sekin on varmasti eri kuin kokoonpanotehtaan sijaintimaa.

MooM
Seuraa 
Viestejä7226
Liittynyt29.6.2012

webster kirjoitti:
Dr Strangelove kirjoitti:
Rumin ... vaikea sanoa, olisiko 2CV "sätkäkone"?

Kyllä ehdottomasti rumin on tämä amerikkalainen helmi Stutz Bearcat !988.

http://www.madle.org/ebc88brd.htm


Onko keula Picasson piirtämä?
Minusta tuo on kiehtovan ruma, nykyautot on enemmän tylsiä kuin kunnolla rumia

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Kontra1
Seuraa 
Viestejä4015
Liittynyt15.9.2015

Väitetään, että katsellessaan mitä tahansa silmää kiehtovaa, kultaisen leikkauksen taju on kaikilla ihmisillä luonnostaan. Meillähän se syvänsininen Porsche 911 - siinä täytyy olla kultaiset leikkaukset kohdallaan, kun sen ajattomia muotoja ei koskaan väsy ihailemasta. Velipojan tyttären perheellä on Jaguaari, mutta ei siinä silmä kauaa aikaansa tuhlaa. Niin siis naapurillahan se Porsche on, enkä minä se kyydissä ole edes ollut, mutta kyllähän sen murina niin kotoiselta aina korvissa tuntuu ja saa väreet selkäpiihin.

Sakemannihan se minullakin on - vanha Astra, jonka muotoja teini-ikäinen sukulaistyttökin ihasteli.

Nykyisin kaikki autotehtaat, Mersua myöden, ovat sortuneet pokkailemaan vaunun kyljet toinen toistaan pöhkömpiin muotoihin, ja keulat on ihan hirveän näköisiä, ja takavalot semmoisina rumina muhkuroina. Kultaisista leikkauksista ei ole tietoakaan. Autot muistuttavat sellaisia ylitreenattuja kehonrakentajia, epämuodostuneita ihmisrumiluksia.  

ovolo
Seuraa 
Viestejä6224
Liittynyt7.7.2007

Entisessä autossa (Peugeot 406) oli jotain ajatonta kauneutta varrattuna nykyautoihin. Ei tuo nykyinenkään (Huyndai i30) ihan pahimmasta päästä ole. Tosin perän muotoilu on samalainen kanan perse, kuin muissakin nykyautoissa. Saman tehtaan Kian ceed'in hylkäsin, koska mielestäni oli liian rajut muodot vanhalle miehelle.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat