Seuraa 
Viestejä3598
Liittynyt13.1.2015

HS kirjoittaa tänään ( en tiedä onko maksumuurin takana, minulla digin koetilaus):

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005656465.html

Toisin kuin uskomusenergioihin tuuli ja aurinko, suhtaudun tähän periaatteessa myönteisemmin.

Kysymys on siitä, miten kallista tuollaisen rei'än poraus on, minulla on kuva että vietävän? Toisaalta, voihan tekniikka olla kehittynyt siitä kun viimeksi päivitin tietoni aiheesta, myös tunnelin teko on halventunut.

5-6 kilometrin 120 C asteella ei kai kummoista turbiinia pyöritetä, lähinnä kai lämmitykseen ajateltu?

Ja haitoista, sieltä syvyyksistä nousee rikkikaasuja ja raskasmetalleja. Eikö kerros myös jäähdy kun sinne pumpataan vettä miljoonia litroja ja kohta on porattava uusi reikä muualle?

En ole käynyt Islannissa, mutta kahdesti Lanzarotella, jonka tulivuorigrillimäellä viiden metrin syvyiseen putkeen heitetty vesisangollinen tulee muutamassa sekunnissa kovalla kohinalla höyrynä ylös. Hyvä saunan paikka.

Kommentit (2)

Diam
Seuraa 
Viestejä2384
Liittynyt14.9.2006

Myrkyt, kuten arseeni, boori, antimoni, elohopea, ammoniakki, voivat myös nousta pinnalle kuuman veden kanssa läträtessä.

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Käyttäjä828
Seuraa 
Viestejä67
Liittynyt15.12.2015

Varmaankin ovat harvassa tämän sektorin asiantuntijat täällä... Veikkaan että geotermisten reikien porailutekniikka tulee kehittymään kovasti jo lähitulevaisuudessa varsinkin jos tämä hanke osoittautuu teknisesti toimivaksi. Tuntuu hassulta, että koko reiän pituista poranterää pyöritetään ja jokaista poran varren palasen lisäystä varten hökötys vedetään pois. Ilmeisesti tunneleiden kaivamisessa käytettävää tekniikkaa ei käytännössä pystytä hyödyntämään kun siinä tarvitaan (vielä nykyään) ihmistä poistettavan kiviaineksen läheisyydessä. Eiköhän robotiikka ja sähköporat auta tuohon. Toisaalta itselläni tuli muutaman kymmenen sekunnin miettimisellä mieleen ruorin mallinen porauspää, jossa ulospäin sojottavat terät ja ohjaimet toimisivat varsinaiset poranterän pyörimisliikkeen tukivarsina. Varsinainen iso terä sijaitsisi luonnollisesti alempana. Jäähdytystä varten voitaisiin alas toimittaa kuivajäätä ja ylös paluupostissa porausjäte.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat