Seuraa 
Viestejä8129
Liittynyt9.9.2005

Ihminen on kekseliäs, utelias ja maku- ja tuoksuhermojensa vanki. Syötävän ravinnon täytyy myös näyttää hyvältä, olla maukasta ja tuoksua miellyttävästi. Lisäksi ravinnon, valmisruoan ja ruokatarpeiden täytyy kestää siirtelyä (logistiikkaa) – kylmäketju ei saa katketa, ja lisäaineita on käytettävä, koska lainsäädäntö vaatii tiettyjä ominaisuuksia syötävältä ravinnolta ---

[ … ote FB – LINK - ... Me prosessoimme ruokaamme ja jalostamme, jotta herkullisuus, säilyvyys ja logistiikan tarpeet täyttyvät. Karhu ei prosessoi, jalosta tai lisäaineista ravintoaan. Karhu on kaikkiruokainen - raadoista hunajaan. Tässä se ero! Karhu noudattaa luonnostaan evoluution antamia "ravintoympyröitä", me emme - olemme nautintojemme uhreja, karhu nauttii marjoista, sellaisenaan … ] [1

[1 HS: ” … Ei ihme, että moni vatsavaivoista kärsivä tuskailee, mitä voisi syödä. Vatsavaivoja voivat aiheuttaa niin viljat, maitotuotteet, liha, rasva, pähkinät kuin suuri osa kasviksista ja hedelmistä
… ” ~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000005663273.html – toimittaja Mari Heikkilä.

Olemme hygienisoineet ja desinfioineet itsemme, syötävän ravinnon ja elinympäristömme siten, että evoluution vuosimiljoonainen suojarakennelma ja torjuntajärjestelmä ovat särkymässä – evoluutio [2 ei ehdi prosessiemme perässä, olemme liian nopeita... (kellotaajuutemme [3 on epätahdissa evoluution oman vastaavan kanssa).

Teemme ihmisinä omia kokeiluja, olemme ikään kuin prototyyppejä evoluutiolle, joka loi testin eli meidät ihmiset jotain tavoitetta varten [!] … eli emme ole sattumalta näin, vaan ehkä sittenkin evoluutio teki itselle verrokin, miten ei voi toimia – kokeilua – erehtymistä ja onnistumista?

Mikä olisi evoluution vastatoimi meidän liian nopealle kellotaajuudelle? *

Virukset [4 ja bakteerit, joista koko biosfääri on lähtöisin (syanobakteerit?). Tämä bakteerien välttämättömyys esiintyy myös vatsassamme ja suolistossamme, joissa on mielikuvituksellisen monimutkainen bakteerifauna ** – pitämässä meidät elossa ja pilkkomassa syömämme ravinnon.

[** ~ https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/huolehdi_tarkeista_bakte... -

Nyt tämä meitä hengissä pitävä systeemi on ihmeissään – lääkkeistä, lisäaineista, ympäristömyrkyistä – saastuneesta vedestä ja elintavoistamme (kiihtyvän elämänrytmin stressi!), joihin evoluutio ”hitaudessaan” ei ole kyennyt riittävän nopeasti reagoimaan.

Näinkö evoluutio järjestelee vastaiskua ohjaksissaan olevien bakteerien ja viruksien kautta? Bakteerien ja viruksien oma evoluutio on nopeutunut, ja emme näiden vastatoimien myötä pysy enää perässä, antibioottituotekehityksestä huolimatta – olemmeko jo nyt tuhoon tuomittuja?

Evoluutiolla ei ole tuhoa, sillä on vain sopeuma, itsensä kuolemattomana [5 pitäminen ja meille tuntemattoman biosfäärin massayhtälöiden tasapainossa pitäminen [6 ---

...
Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Kommentit (1)

Lithops
Seuraa 
Viestejä132
Liittynyt11.10.2009

Yhdestä asiasta olisin hieman eri mieltä.

"Ihminen on kekseliäs, utelias ja maku- ja tuoksuhermojensa vanki. Syötävän ravinnon täytyy myös näyttää hyvältä, olla maukasta ja tuoksua miellyttävästi."

Kun katsoo kaupassa ihmisten ostoksia, niin erittäin suuri osa ns. ruoasta on prosessoitua valmismössöä, joka tungetaan mikroon. Sitä sörsseliä, joka näyttää joka valmistajalla melkein yhtä vastenmieliseltä oksennuspallolta, maistuu käytännössä samalta (eli ei juuri miltään) ja tuoksukin on vähän mitä on.

Ruoan esteettisyys ja maku ei siis välttämättä ole enää niin kovinkaan merkittävässä osassa. Ainakaan arjessa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat