Tomaatin pistävä maku, joka katoaa keittäessä
Tomaatin pistävä maku, joka katoaa keittäessä
klo 12:45 | 5.5.2018
Monelle säilötystä tomaatista bolognese-kastikkeen tehneelle on varmasti tuttua, että metallinen, pistävä maku tomaattimurskasta lähtee keittämällä. Mistä on kyse? Mitä tomaatissa tapahtuu?
Sivut
Kai sä käytät MUTTIA? Pelati tai kirsikkatomaatti, riippuu erästä.
Arvaus: jos tomaatit eivät olleet riittävän kypsiä, ne olivat tavallista hapokkaampia, ja liuottivat kattiloista hieman metallia? Joka makunystyröissä tuntuu erityisen herkästi juuri sen halpokkuuden ansiosta?
ÄLÄ LAINAA TEKSTIÄNI, KIITOS.
siis kattiloista, ennen kuin pakattiin myyntipakkauksiin.
ÄLÄ LAINAA TEKSTIÄNI, KIITOS.
En käytä Muttia, sen on vedetty sileäksi, ja mä arvostan sattumia. Ja Mutti on aa-i-van yliarvostettua.
Mä en oikein usko, että se metallinen maku on metallista, vaan jotenkin siitä, että se tomaatti joutuu seisomaan poiminnan jälkeen.
Mutta kun joku biokemisti kertoisi, mitä tomaatissa tapahtuu poimimisen, säilömisen ja keittämisen aikana. Noin niinku maun kannalta.
Jaahas, kaikki hyysärin homokomukkoja, jotka vetävät tomaattikastikkeensakin suoraan tölkistä. Ei näytä kiinnostavan. Minä, ollessani läheisessä, mutten homossa, kontaktissa kaikkin maailman yhtään tärkeisiin päättäjiin sanoimme jo vuonna liitukausi, että kyllä se on noin tuon asian kanssa ja kaikki sen jälkeen on turhaa.
Mutta että nyt se on tätä. Hyvästi!
Hah hah haa... On se rankkaa, kun tahtoisi faktaa biokemistiltä, ehtaa molekyylikaavaa tiskiin - mutta kaiken sen hyysärin homokomukkojen (se on vain "kaleidoskooppi", hei) kahlaamisen jälkeen, käteen jää vain (levää) nirppiksen arvaus... Joka ei ikävä kyllä, edes osu tukemaan omaa valistunutta käsitystä... Kaiken kukkuraksi, tyrkytetään tuotetta jota et suosi. Sehän tässä p **** homma onkin. Nyt ei delegointi oikein toimi, voikohan tästä syyttää kaunista lauantaipäivää? Mitä meinaat, joku ehkä mieluummin nauttii oluen terassilla kuin toimii sihteerinäsi? Ja sitä paitsi, sulla on selvästi joku tomaatti-fetissi. Et kai sää osta enää keltaisia kirsikkatomaatteja? Kai sulla on tomaatin taimet hyvällä alulla, vai haaveiletko vain tomaattien kasvattamisesta eläkepäivinä. Suosittelen sydäntomaattia, se on maukas & makoisa.
ÄLÄ LAINAA TEKSTIÄNI, KIITOS.
Mutti PELATI... The only one... Kokeile ja ihastu!
ÄLÄ LAINAA TEKSTIÄNI, KIITOS.
^ne tomaatit on siinä kokonaisena, kuorittuna.
ÄLÄ LAINAA TEKSTIÄNI, KIITOS.
Raa-assa tomaatissa on parkkihappoa ja tomaatti on terveellisempää kypsennettynä, kun syntyy enemmän lykopeeniä.
Purkkitomaatilla ei kannattaisi ruokia pilata, tuoreista tomaateista saa samanlaista, mutta paremman makuista mössöä kun kuumentaa paistinpannulla ilman vettä tai muita lisukkeita.
Kemistihän osaisi tällaisen ratkaista varmaankin tuossa tuokiossa.
Mitä merkkiä sinä käytät?
Vaikee sanoa, kun en tiie mitä makua tarkalleen ottaen tarkoitat. Jos se onkin käynyttä..? Joukossa ollut ylikypsää? Vaikka tuskin ne paljon tomaatteja seisotuttaa.
Luuletko tosissasi, että täällä on jotain biokemistejä? Annas kun minä siis arvaan... Hapokkuus lisääntyy vähästä kuumentamisesta, mutta vähenee paljosta kuumentamisesta.
ÄLÄ LAINAA TEKSTIÄNI, KIITOS.
La Tomatina!
ÄLÄ LAINAA TEKSTIÄNI, KIITOS.
Mitäköhän vittua luulet tekeväsi?
Joo-o, katso edellistä viestiäni.
Biokemiaakin olen opiskellut sen verran että on se ihmeellistä kun tänne kirjoittelen.
Raa'asta tomaatista ei kannata soosseja tehdä. Siinä menee ihan tuhottomasti aikaa ja energiaa, että saa hyvän soossin, kun tismalleen sama asia on tehty tehtaan putkistoissa.
Uusimpien tutkimusten mukaan uusimmat tutkimukset ovat keskimäärin yhdentekeviä.
Kerro kauan ja kuinka usein soossia pitää hämmentää, että tanniineista katoaa tarpeeksi suuri osuus? Ja koska kannattaa tehdä kastike valmiiksi kaappiin odottamaan? Satoaikaan kun tällaiset valmisteet tupataan normaalisti tekemään.
Uusimpien tutkimusten mukaan uusimmat tutkimukset ovat keskimäärin yhdentekeviä.
Vastaus löytyy tuolta keskustelusta, jossa kerron rotta-ansakeksinnöstäni, tosta viestistä alkaen.
https://www.tiede.fi/comment/2474549#comment-2474549
Pari sivua överisekoilua ko. nimimerkiltä.
Se luulee varmaan että sinäkin olet mm. busse ja n. 50 muuta nimimerkkiä, eli sinä olet ehkä minäkin?
Tosta vielä biokemiaa tyhmääkin tyhmemmälle.
Eli lämpöä ja happea. Ja satokauden tomaatteja. Siitä on Mutti tehty.
Uusimpien tutkimusten mukaan uusimmat tutkimukset ovat keskimäärin yhdentekeviä.
https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf9506287
Uusimpien tutkimusten mukaan uusimmat tutkimukset ovat keskimäärin yhdentekeviä.
Haluaisin siis tietoa siitä, mitä tapahtuu metallin makuisessa tomaatissa sen muuttuessa varsin silkkiseksi ja kelovlliseksi kuumennettaessa.
Sivut